22% от българите - под прага на бедността. Докога ще е така?

Нещата в родната икономика се подобряват, уверен е Манолов
Обновена: 1 май 2019 22:50 | 1 май 2019 21:40, Екип на Bulgaria On Air
423

22% от българите живетя под прага на бедността. Въпреки това нещата в родната икономика се подобряват. Това заяви в "Денят ON AIR" председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той бе категоричен, че въпреки, че България продължава да бъде една от най-бедните страни в Европа, родната икономика се развива. Манолов също така допълни, че един от основните проблеми е, че не произвеждаме стоки с висока добавена стойност.

"В България сме с най-ниско заплащане, най-ниски пенсии. 22% от българите живеят под прага на бедността. Страната обаче върви към по-добре. Нещата се развиват, но не толкова, колкото ни се иска. Българската индустрия не произвежда стоки с висока добавена стойност. Ние разчитаме на чуждестранни технологични инвестиции, което не е много добре за бизнеса. Нашите производства не са технологични. Българинът става по-производителен, когато иде навън", каза той.

Председателят на КТ "Подкрепа" също така допълни, че бизнесът няма да пострада, ако се вдигнат заплатите на работниците.

"Когато политиката и капиталът се обединят, работникът няма шанс. През миналата година говорихме за премахване на тавана на пенсиите, но тогава, за да се реши въпросът, бе решено, че най-високите пенсии се увеличават с 30 процента, а останалите с по 2-3. Философията, която управлява света, е да се мачка бедният. Заплатите у нас са в пъти по-ниски от тези в Европа. Обясняват ни, че ако се повишат заплатите, ще се срине бизнесът, което не е така", заяви Манолов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
4
 
! Отговори
управляващите преди 4 години
имат *** физиономии и са мафиоти та за тези ли негодници да гласуваме-НЕ
304
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Анонимен 336:В групата на умиращите.
303
0
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
При ниския образователен ценз на повечето в България, особено на романоидите, и ниските пенсии на старците - щото Костов реши да ги "накаже" - и ето как стават 22%, че се чудя как са толкова малко.
302
0
 
4
 
! Отговори
Шейх Султан преди 4 години
За да си добре трябва да се родиш в богата държава - некоя нефтена монархия и от този сорт, дето парите сами идват при хората. България не е от тях. Свиквайте вече. България не може да си печата парите , как да е богата държава ?????????
301
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долни лицемери, пенсионер с 200 лв на месец, към коя група е ????
300
4
 
4
 
! Отговори
Tozi преди 4 години
Съгласен съм че заплатите и пенсиите са прекалено ниски но не обвинявайте политиците за това че сте бедни. Ако искахте пари щяхте да имате. Родиш ли се беден не си виновен ти но умреш ли беден си си сам виновен
299
5
 
6
 
! Отговори
.. преди 4 години
В 95% от случаите благосъстоянието е пряко свързано с интелекта.***, дето е написал това заглавие също е от бедните.
298
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В денят на страшния съд, всеки ще трябва да плаща!
297
0
 
36
 
! Отговори
WTF преди 4 години
"В България сме с най-ниско заплащане, най-ниски пенсии. 22% от българите живеят под прага на бедността. Страната обаче върви към по-добре. ИЛИ АЗ СЪМ НЕНОРМАЛЕН ИЛИ ТОЯ Е УДРЯН МНОГО ЗДРАВО В ГЛАВАТА
296
1
 
23
 
! Отговори
Панчо преди 4 години
всеки ден се увеличават и увеличават. То не са зам.-министри, зам.-зам.-министри, главни секретари, началник отдели, секретарки и безчет нависили се на жицата, за да ги обгрижваме с нашите мизерни доходи. Това правителство е срам за България, а за всичко сме си виновни само и единствено ние. Боко ги избира по това КОЙ повече може да откраде от народа и от ЕС. Затова си е сложил такива като Порожанов, Горанов, Пунта Мара, Цецка Рабфака, красавицата Ангелкова, тоя на икономиката, абе всички са отб
295
0
 
27
 
! Отговори
Панчо преди 4 години
Тежка съдба е отредил Бог на българите! На цървулите, които се смятат за богоизбрани, народът трябва да им купи апартаменти с асансьори, къщи за гости, джипове, джетове, яхти, да им напълни банковите сметки в офшорките, да им осигури обучението на децата им в чужбина, да им осигури огромни държавни заплати, издръжка, хубави служби на съпрузи, съпруги, деца и то по няколко пъти - по 6-7 апартамента, по 3-4 джипа, по 2-3 къщи за гости и т.н. и т.н. Тежка участ имаме, а тия наглеци и крадци
294
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 80% *** не е толкова зле.
293
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги и това си е една стъкмистика. Не че сме богати,ама и това което се отчита не са реалните доходи. Мосомо се крият доходи - наеми,майстори всякакви,заплати под масата,та дори и един братчет/швед да извикаш да ти свърши нещо за под 50 кинта не идва. Всичко това не влиза в статистиките. Стария лаф,че вадим 20лв. а харчим 100лв. си важи.
292
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Обективен-Какви 9 дни бе ейййййййййййййййййййййййй. Я пак - та колко време беше този курс ?????
291
3
 
4
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 4 години
До ОбективенТези 9 дни с висок курс на долара, не са толкова съществени за нивото на заплатите. После при Мафиянски следват 6 дни с курс на долара над 2900 лева. -Какви 9 дни бе ейййййййййййййййййййййййй. Я пак - та колко време беше този курс ?????
290
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската държава държава даде 2 милиарда лева за електронно правителство.Електронно правителство няма ,ама разни програмистчета станаха милионери и се разхождат гелосани из центъра на София.Как няма да сме бедни?
289
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
До 324 опетковСтига с твоите манипулации!Тези 9 дни с висок курс на долара, не са толкова съществени за нивото на заплатите. После при Мафиянски следват 6 дни с курс на долара над 2900 лева. Трябва ли да смятаме, че Мафиянски е докарал заплатите и пенсиите до най-ниските нива?Трето, фалитите на банките реално бяха извършени преди Виденов, а при Виденов стана офижаилния фалит на вече фалираните от СДС банки.
288
0
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
До 324 опетковХайде стига с тази манипулация за 15 долара заплата и 5 долара пенсия при Виденов.Първо, Виденов подаде оставка много преди долара да скочи толкова много - на 12 декември 1996 година, а после беше премиер в оставка и улицата начело с СДС управляваше в България. Няма държава по света, в която улицата да управлява и валутата й да остане стабилна.Второ, доларът скочи от 1022 лева за долар на 3 февруари 1997, на 2608 лева за долар на 11 февруари 1997, когато премиер стана Мафиянски
287
14
 
7
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Как няма да сме най-бедни като започнахме от нулата през 1997г.-15 долара заплата и 5 долара пенсия, благодарение на тези, които сега "ще променят статуквото", начело с най-некадърния им вожд Жанчо, Виденовото. И сега пак си точат зъбите, огладнели като въшки да смучат народна кръв. То при този т*п и безпаметен "народ" сигурно пак ще ни яхнат.
286
2
 
10
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 4 години
Хорицата като мен не трябва да разбират, че ние сме социално и икономически опустошена държава