КТ "Подкрепа": На българския народ му липсва справедливост

Синдикатът отбеляза Деня на труда с традиционни шествия
Обновена: 1 май 2019 15:21 | 1 май 2019 15:10, Анисия Иванова
37

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Деня на труда традиционни шествия се проведахо в страната, организирани от КТ "Подкрепа".

В София шествието започна от пл. “Св. Неделя” по бул. "Витоша", НДК до музея "Земята и хората", където премина в 9-часов концерт “Рок за Труда”.

Там е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR, че на българският народ му липсва справедливост.

"Никъде по света работниците не са получили достатъчно справедливост. В България този дефицит е най-голям и тук има най-много потребност от него", допълни още той.

"Ние трябва да си изградим това самочувствие, от което имаме нужда и което ни се полага. Това, че България е малка държава не е вярно, защото тя е по-голяма от половината държави в ЕС. Имаме нужда от достойнство, но то си зависи от нас", смята Манолов.

Заради демонстрацията почти целият център на столицата е блокиран за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТ Подкрепа е най-смешния профсъюз създаван някога в тази държава.Господа от КТ трябват действия и кръв, приказките всеки ги знае. Тук в Гърция като кажат хайде на нож и Атина гори, а вие там сте ' приказки " за шехерезада.
27
2
 
6
 
! Отговори
серена преди 4 години
Гледам и се мая,ама де ще му излезе края.КТ Подкрепа взеха да си правят снимки за спомен.Правете си,че то не остана,ама да попитам вие кого подкрепяте и изобщо чий го държите?Уредихте ли си с Порожанов къща за гости или по точно къща за ***,че да празнувате!С тези балони и към небето да излетите,едва ли някой ще разбере,че ви няма,пак и на кого ли ще липсвате!
26
2
 
5
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Сетила се Мара да се побара и то точно на 1ви май!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отидете в някоя нормална страна и вижте как работят синдикатите, как се прави колективно договаряне, как се защитават правата на всики отделен член! Мнооого сте далеч!
24
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
От вас,другари никаква полза няма.Полза имат единствено "бизнесмените",заради които вие туширате всяко недоволство-или веднага,или когато вече има протести,вие ги саботирате.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го отбележат с увеличение на нощен труд!!!А не от 10 години да говорят и после им се скара баци и си млъкнат1
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво, бе кърлежи! че нали точно това е вашата работа - да търсите справедливост за българския работник!
21
13
 
5
 
! Отговори
дедо гого преди 4 години
пълна справедливост има в едни т.нар. диктаторски общества където - всички работят и заплатите са почти еднакви, няма профсъюзи, няма съдилища, прокуратури,адвокатури, няма държавни агенции, служби и службички на бюджетна ясла, това ли искаме другари?
20
3
 
40
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
В България синдикатите и данъчните са пълна пародия. В цял Свят това са двете независими институции, които проверяват фирмите. Единствени сме в ЕС, без доплащане за нощни смени, работи се извънредно, работника няма права, а само задължения и фирмите укриват ДДС с фалшиви фактури, допълнителни каси и много други.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Българският народ му липсват доста неща,но относно липсата на "справедливост" ми се струва че основна вина за това носят именно псевдо синдикатите които имаме!
18
3
 
16
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 4 години
Синдикатът отбеляза Деня на труда с традиционни шествияДействия трябват !Правилни действия !!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нима не окрадоха гербавите престъпници страната?
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво смятат да направят синдикатите, за да компенсират ниското заплащане и ниското самочувствие на работещите? НИЩО!Пак ще ядат и пият с Велев, Домусчиев и всички кожодери.
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е що не дойде бай Тошо,за един ден,да разфрашка и Нинова и Ниновица...!
14
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво,да няма синдикати! И на Първи май да оставиме БСП-то да си развява байрака на площада? Това ли искаш бе, нафталин?
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия какво работят?
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да де,ГЕРБ и синдикатите окрадоха държавата,а Нинова на бял кон идва и връща заграбеното с помоща на Тройната си коалиция, Орешарски и президента си! Я стига!!!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не са синдикатите, кой да манифестира? Нинова или Орешарски? Те днес демонстрират,а синдикатите манифестират! Те са докарали от кол и въже,от цяла България и си трошат субсидиите, които сме им дали ние работещите! Има разлика,а?
10
4
 
21
 
! Отговори
Липсвала му била преди 4 години
на народа ни справедливост, но къде го народът днес, да се изправи в качеството си на трудещ се субект и да надигне глас за справедливо заплащане?Народът е на софрата, после ще се изтегне на дивана пред телевизора и ще обяснява на жена си колко несправедливо му се заплаща или най-много ще дискутира тази тема с комшията на чашка домашна ракийка.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДокторНе съм ляв, но направих сравнение с другата статия - за шествията в русия. Само в Москва те са две - едното от тях е на синдикатите и участниците били около СТО ХИЛЯДИ. Левите сили също си направили шествие, не пише колко човека са взели участие. Тук нашите леви са многословни, но по форумите.