Агресия в училище... Дойде ли време за оценка "Възпитание"?

Синдикати готови с идеи за защита на учителите
21

Назад в годините народът ни винаги се е славил с уважението към своите учители. Не така обаче стоят нещата днес и то най-често в класната стая.

Още по темата
След като държавата най-накрая се зае с превръщането на учителските заплати в достойни и равни на усилията, които те полагат в час, дойде време да помислим и за отношението от страна на децата към техните просветители.

От години учителите бият звънеца за отношението на ученици и родители към тях. Днес синдикатите вече са готови с идеи за въвеждане на оценка за възпитанието на децата и криминализиране на психическия и физическия тормоз над учителите.

"Teмата за подобен тип оценка в училище се обсъжда непрестанно през последните 5-6 години. Друг е въпросът, че към момента тя не е видяла бял свят. Можем да я наречем и обобщителна и дисциплинарна. Във всяка страна от ЕС тя е различна, а в България просто липсва", коментира в студиото на "България сутрин" председателят на Синдикат "Образование" д-р Юлиан Петров.

Агресия, побои в школата... Назрял ли е моментът за оценка "Възпитание"

По думите му компонентът възпитание е ключов в образованието на българските деца, но през последните 20 години той бива пропускан.

"Резултатите от това са налице. Създалата се ситуация в образователните ни институции към днешна дата е изключително тежка. Необходимо е учителите да бъдат защитени от всичко, което ги притиска и усложнява работния им процес", допълни още д-р Петров.

Пред Bulgaria ON AIR директорът на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов отбеляза, че всички общественозначими професии у нас се намират в неуважителна ситуация. "За да бъде решен проблемът, трябва да има промяна. Да бъдат преоценени моралните стойности и качествата на хората", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Airplane преди 4 години
И няколко безнадеждни даскалки веднага тръгнали да ги защитават джендърите. И да си правели разговори на 4 очи с ученици. Гадни извратеняци, които си мислят, че всичко им е позволено, само защото патиците ги слушат и веднага тръгват да изпълняват грйските им герберски мечти
16
1
 
2
 
! Отговори
Самальот преди 4 години
Джендърите се надяват някой да ги пази от бой в и извън класните стаи, където се опитват да стоят и разнасят безсмислията си, ама хората само искат да ги бият яко. Дамо се надяват някой да ги защити от простотията им в учишище.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко и всичко ще си дойде на място. Сега от криворазбраното обгрижване на децата страдат учителите, съвсем близо е денят, в който ще завият и родителите - авторитетът им е подложен на съмнение в новата концепция за детето. Така разбиха училището, така ще разбият и семейството. Това не ме прави оптимист за бъдещето на обществото ни...Превърнахме агресията в всеобхватно ежедневие и ако не премахнем причините, нямаме шанс дори да я ограничим в училище.
14
2
 
11
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Оценка "Възпитание" трябва да се дава на родителите,а на учениците трябва оценка "Поведение" в училище която е следствие възпитанието на родителите. Премахване на делегираните бюджети които генерират мъртви души в учебните заведения и подарени оценки и дипломи,без реално усвоени знания.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11111111. Разговаря се с въпросната "класна" на четири очи; допускам, че е професионално "дървено желязо" и ви отрязва; 2. в нейно присъствие се разговаря с директора, и едва тогава 3. се сезира Защита на детето и Районен инспекторат, от които настоявате да се свика среща с хулиганите, техните родители, "класната" и директора и ако още на следващия ден няма значителна промяна в отношението към сина ми, сезирам медиите.Имах проблеми със сина ми в 5-ти клас, никой нищо не направи и синът ми
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха и оти ги ручахме жабетата? Всичка леко-полеко ще се върне както си беше преди 30г. , ама за толково време що деца отървахме да станат неграмотни и нехранимайковци. Друго си е да разбиеш нещо действащо,да се чудиш как да го оправиш и накрая да се върнеш на същото, само че под ново име.
11
1
 
9
 
! Отговори
Делегиран бюджет преди 4 години
Вилияна Стоянова сред колегите тук уточнява и проблематиката, и решаването й ясно и точно: 1. Премахнете делегираните бюджети!Това означава да се отбелязват и отсъствията, и успеваемостта на ученика точно и обективно, без "нЕкои съображения" на МО или еУропейския диктат; това означава ИЗКЛЮЧВАНЕ, а не палиативно "преместване" и "разговор с психолог"; това означава оценка и отговорност на родителите, а не тупаник за учителя.2. Поставете камери в класните стаи, не слушайте изкуфялата Янка Такева
10
6
 
4
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
Така че пак ще попитам, ако си унижаван от учител всеки ден и който учител има безпардонно държание към теб трябва да си мълчиш ли, защото си дете? Нали се сещате, че причина винаги ще си намери учителя, защото става въпрос за дете на 10-11 години, все ще се случи да забрави нещо, да не е чуло нещо, да е с непълно домашно, а това автоматично става повод за унижение!
9
3
 
4
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
.....продължението е жалба от мен директно в Закрила на детето! Резултатът е озверяла класна, на която е отнето от личното време да ходи да дава обяснения! От тогава синът ми ежедневно обиждан и унижаван от нея пред целият клас! Така че монетата има и две страни и когато се въвеждат правила трябва контрол над тях, като контрола трябва да бъде към всички, а не само към учениците!
8
1
 
5
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
Имам син на 11 години! Тренира спорт, за който беше ежедневно подиграван от 3-4 идиотчета от класа му! Подигравките минаха в агресия и за да е ясно на всички що е то агресия в моите очи, защото явно е субективно понятие ще ви кажа, че синът ми беше блъскан, удрян, ритан в слабините ежедневно - имаме случай и на душене в буквалния смисъл, след което е воден от учител на мивка да го плискат, "Щото не бил много добре" според намеселият се учител. Пробвах с родители, пробвах с учители е НЕ, не спира
7
2
 
16
 
! Отговори
Вилияна Стоянова преди 4 години
Възпитанието започва от семейството, така че тази оценка трябва да е не толкова за ученика, колкото за родителите му. А да превъзпитаваш големи хора е мисия почти невъзможна. Но проблемът има още едно лице и то се нарича ДЕЛЕГИРАН БЮДЖЕТ. Докато обществото си затваря очите за него, образованието ни ще е на този хал.
6
5
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 4 години
Уахахаха ей добре ме разсмяхте да сме възпитани за кой за едни крадци на апартаменти докарали държавата на умирачка уахахаха.
5
12
 
5
 
! Отговори
Мутроученик преди 4 години
Ще ходя на у-ще както си искам и ще ми пишат шестици ако не искат да ги вкарам в болниците с два токата под катедрата пък може и дружно да им направим мечка. Държавата да си възпита даскалята първо, че както ни е кипнало ще станат само на жендъри и еврогей ценности
4
2
 
15
 
! Отговори
Какво излезе, преди 4 години
че "демокрацията ни" е бутафория! Нищо ново не се промени от социализма, временно унищожиха това което беше, а сега взеха да го връщат като "идея" на новото време!? Нищо ново не правят, просто връщат старото време. И преди 89 си имаше оценка на поведението на ученика, даже за намалено поведение изключваха от училище. Тогава имаше училища за бавноразвиващи и там превъзпитаваха онези които не искаха да учат.
3
17
 
9
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
А поведението на учителите кой ще контролира? Че децата не са това, което бяха Ок, но ако някой ти накърнява достойнството и те унижава ежедневно, означава ли, че като си дете и трябва да си мълчиш? За това питам, кой ще преценява обективно и ще контролира?
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оценка "поведение" си е направо задължителна в днешно време, иначе дечурлигата се млатят, скубят, ритат, вадят ножове............какво му беше лошото едно време ?
1
2
 
10
 
! Отговори
1111111 преди 4 години
Хубаво! А кой ще контролира "новите правила" и ще преценява обективно?