Колко ще скочи топлото и тока? КЕВР ще търси баланс

Натискът за вдигане на цените бил много голям
31

2404 гледания   |  Още видео

Основната задача на КЕВР ще бъде да намери баланс между цената на парното и тока. Преди дни различните топлофикации в страната отправиха своите искания за новите цени, като увеличенията се движат в диапазон от 3% до 108%. Рекордьор е габровското дружество, което работи на въглища. Най-малко увеличение пък поиска "Топлофикация-София".

Топлофикационните дружества, които произвеждат електрическата енергия по комбиниран начин, поискаха и голямо увеличение на произведения от тях ток.

"Налице е директива на Европейската комисия от 2004 г., която поставя производителите на електроенергия и топлоенергия в преференциален режим. В конкретния случай този баланс означава да се вдигне малко цената на парното и да се коригира преференциалната цена", коментира в студиото на "Денят ON AIR" енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

Той отбеляза още, че по-големите и модернизирани топлофикации, каквото е например дружеството в столицата, искат по-малко увеличение на цената, защото ефектът на високоефективната когенерация там се изразявал по-значително.

"КЕВР не е създадена случайно. Тя не е в регистриращ режим, т.е. не е задължително това, което вие искате да бъде постигнато. Обичайно, след като бъдат дадени конкретни предложения на производителите на електроенергия и доставчиците на газ, комисията започва да разглежда разходната част. Всеки разход подлежи на контрол. И в крайна сметка резултатът е в полза на крайния потребител", подчерта проф. Тасев.

Пред Bulgaria ON AIR енергийният експерт каза още, че регулаторът е поставен пред сериозно изпитание, тъй като натискът за вдигане на цените бил много голям. И въпреки че винаги се намирали резерви, те водели до увеличение на задълженията на отделните производители в енергетиката.


31
Още от Общество
Бивш директор на ДФ "Земеделие": Ще има още къщи с нередности
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Положението с така нареченото "парно" стана нетърпимо. Време е хората да протестират и да се съпротивляват защото топлофикация ни ограбва. Хората не искат тази грабителска и непрозрачна схема на отопление, където ползваш не ползваш , но задължително плащаш. Сервилната комисия КЕВР се е сдушила със монополиста и изпълнява хайдушките му желания. протести, незабавни протести трябва. Хората едва ли искат такава топлофикация, затова да фалира и да се маха.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Винаги идва момента в който трябва да изпием приготвената горчива чаша от управлението, което 10 години си избираме.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То баланса ще е нагоре отново,аман от крадливи кибици.Трябва народа ръчно да регулира баланса,я с тояги,я с друго.
20
0
 
5
 
! Отговори
1.01.2020 преди 2 седмици
Сега ще видите каква тесла ни чака от януари 2020 ББ открито говори за шистов газ на САЩ през Гърция, разбрахте ли защо другарят ББ закри ЮП и Белене.

Гласувайте за ГЕРБ, на които не им пука за хората, как ще си плащат сметките, а и защо да им дреме, те си строят хасиенди в Гърция и Калифорния, Испания. Милионите и милиардите са им в офшорки. Паричките от ЕС се дялкат със строителни предприемачи, повечето си купиха ВЕЦ-ве, перки ипр.
Слугинажът на ГЕРБ печели, целуват пети и кунки за милиони.
19
0
 
4
 
! Отговори
Топлото преди 2 седмици
Чрез кафявата добавка в цената на тока цяла България спонсорира Топлофикация София още от байтошововреме. Сега някъв паляк тука обяснява че имало директива от ес. Има хора които знаят за какво става въпрос.
18
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 2 седмици
ОСТАВКА !!!
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В БГ цените са най-ниските в Европа.
Дори и от страните извън ЕС.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Май Суджукарите апартаментаджии са забравили 2013-та
15
0
 
5
 
! Отговори
дърт преди 2 седмици
До СТРАНДЖАТА 12

А сега с тези цени сами си правим режим 1 към 5 за да остане и нещичко за хляб.
14
2
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 2 седмици
А кога ще почнете да плащате наем за тръбите които минават на хората през апартаментите не стига че едвам минава топло през тях а и такса мошност ще взимате хипер нагли сте
13
0
 
9
 
! Отговори
Наско Тъпото преди 2 седмици
Енергиен "експерт" гори с 840 000 лева в КТБ.

Преди десетина дни много електронни медии публикуваха разширен списък на вложителите на КТБ, с размер на влоговете над гарантираните от закона 196 000 лева (100 000 евра).
Над 836 000 лева е "спестил от закуски" този "експерт"!!! Да се чуди човек как е произвел тогава тази стройна фигура???

Тъпото има само "неНаучен Сътрудник II степен с която лъскаше стола с дебелия си задник

Хей Жълтурка - PRESS стига небивалици бееее....ФАЛШИВИ НОВИНИиии
12
1
 
13
 
! Отговори
Енергиен ЕХ- преди 2 седмици
Същият е титолуван като "професор", но на мен, лично, той ТРИ пъти ми отказа да сподели, кой точно Университет и за какво му е присъдил това звание. Няма следи в публичното пространство за каквато и да е форма на заслуга от това лице, която да е довела до положителен икономически ефект за поне ДВЕ стотинки, в полза на България. Независимо от това, или по-скоро точно поради тази причина, той демонстрира много над средно ниво стандарт на живот и самоподдръжка.
11
1
 
13
 
! Отговори
Енергиен "експе преди 2 седмици
Енергиен "експерт" гори с 840 000 лева в КТБ.

Лицето се казва Атанас Тасев и е известен с това, че няма нито една минута трудов стаж в каквото и да е било предприятие от сферата на енергетиката, но за сметка на това и точно поради тази причина организираната престъпна група, владееща територията България, го подритва под път и над път, по всякакъв вид "медии", за да ни го натрапва като енергиен "експерт".
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре ,ама кевъра неработи.Борисов
казва и иван иванич изпълнява,инак
уволнение.Така по линия на мълчанието
стигаме до слънчасал присмехулник,а и
така е повсеместно.Докато я няма
обратната гледна точка,няма държава.
Някой да неми посочи джендърите на
сори.Как да се въведе правен акт,щом
няма държава да неги бръснем.
9
20
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 седмици
Дори и да се дигат цените се радвайте, добре, че на с на власт БСП, че тогава ша видите режим на тока и парното
8
2
 
12
 
! Отговори
Къв Експерт бе ?? преди 2 седмици
нещо. Абсолютен некадърник, плямпач на празни приказки и сега гледа да се присламчи до копанята. Абе Жълтурка-PRESS, докога ще давате думата на този *** и ще му размахвате снимка отпреди 30 години, Я да го покажете със снимка от тази година да видите къв дъртофел е седнал да ни поучава. Срамота Жълтурковци, срамота. Я да му разнищите комсомолското и комунистическо минало на този ЧЕРВЕН БОКЛУЛ Хей Жълтурковци, Червените Бабичка умряха, докога ще давата гласност на този ЧЕРВЕН ДЯДО
7
20
 
2
 
! Отговори
Мита преди 2 седмици
И тройно да дигнат тока и парното, пак за ГЕРБ ша гласувам. Те дигнаха доходите тройно на хората, ,а едни 500 лв ток и парно няма да го правим на вапрос
6
1
 
10
 
! Отговори
Къв професор бе ?? преди 2 седмици
Къв професор, къв експерт, кви 5 лева ?

Наско Тъпото едва достигна до Старши неНаучен сътрудник в Института по автоматизация, което въобще не е професорска титла която никой не му е давал. По цял се занимава с НИЩОПРАВЕНЕ, с бръщолевене на празни глупости, този върл представител на ВОЙНСТВАЩАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ, беше довел една отвратително грозна украинска еврейка, която никой в института не рачи да шиба. След сгромолясването на БКП се отлюспи при т.н. ЦАР. ама и там нищо, то никога не е имало и
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баланс ли? На какво? Така ще ви избалансираме, че и новия затвор тесен ще ви се види!
4
6
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 седмици
Нека да е двойно, няма за кога да протакате нещата.
Двойно , българите имат пари.А който няма да мре