Сестрите францисканки и чаканото посещение на папа Франциск

Историята на Свети Франциск от Асизи, чието име носи папата
2 май 2019 17:07, Анисия Иванова
6

Орденът на сестрите францисканки от Раковски следва примера на Свети Франциск от Асизи, който приема евангелието като начин на живот.

"Животът на Св. Франциск е много актуален и днес. Той е живял в средните векове в Италия в древния град Асизи. Бил е много жив, деен младеж от богато семейство, на когото нищо материално не му е липсвало. Един ден чува гласа на Исус Христос, който му казва да поправи дома Му - църквата, и започва да живее радикално евангелието", разказа пред Bulgaria ON AIR сестра Елка Станева от манастира на сестрите францисканки.

Тя разказа пред "България сутрин" за смирения и отдадения му живот на вярата.

"Едно от известните пътувания на светеца е посещението при султана в Египет. Той  успява да говори с него за вярата, мира", сподели още сестра Елка.

Примерът на Св. Франциск привлича след себе си десетки и са създадени католически ордени, които продължават посоката, която той е поел.

У нас орденът на сестрите францисканки започва да функционира през 1931 година. Тяхното присъствие в България е възобновено след промените през 1989 г. За тях идването на папата е благодат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сестрите францисканки и чаканото ..."---Най-силно си го чака тази сестричка в Белене дето е ... сестра Паоло Кортезе ...Не съм сигурен в правописа на името й, ама тази, от Белене която е. :)
4
6
 
3
 
! Отговори
Пак анонимен аз преди 4 години
Само да вметна, че - скромно мнение- България ще спечели повече пари Пт това посещение, отколкото ще инвестира в охраната на човека. Ще се изтърсят Католици от цял свят да ми се радват, ще оставят малко едни пари и ще си тръгнат по живо по здраво :) няма нужда от хейт, да не говорим, че като довтаса руския Патриарх - не рИвахтИ :)
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чела съм, че заради многото фенове на богомилите Византия решила да въведе учението Исихия... и чак после идва ордена на Франциск в Италия- за да спрат феновете на богомили и Исихисти. Who knows... всеки трябва да следва Бога, както му казва сърцето. Не ми пречат, докато не решат да бомбят останалите... Лично аз в Католически храм не влизам, след като попаднах на един рожден ден с вярващи католици на Запад... нямат нищо общо с нас и , честно, много исках да им подаря безплатно посещение при пси
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да правите реклама на папата турист.Типично натрапване на католиците,същите като исляма сте.И при Конкистата винаги е имало едно падре участвало в промиване на мозъците на индианците в Южна Америка.И с тяхна помощ са изтребени много хора там.В България сме източно православни и такива ще си останем.Папата не ни е никакъв.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сестрите францисканки и чаканото посещение на папа Франциск"---Е, к'во го чакат сестрите францискаки! На к'во се надяват? :)Ми, той, човекът си е на възраст ... :)