БДЖ пуска още 120 места за теснолинейката по Гергьовден

Стотици ще се повозят на приказния родопски маршрут
3 май 2019 19:20,
3
БДЖ пуска още 120 места за теснолинейката по Гергьовден
Снимка: Reuters

БДЖ ще осигури на 6 май 120 допълнителни места към състава на влак "Родопи", който се движи по маршрута Септември-Добринище-Септември, съобщиха от дружеството. Влаковата композиция ще пътува с увеличен състав във връзка с инициативата на Гражданско сдружение "За теснолинейката" под мотото "На 6-ти май: Заедно в теснолинейката IV".

Още по темата

400 пасажери на теснолинейката по празниците

Събитието се организира за четвърта поредна година по повод отбелязването на празника на град Якоруда и Гергьовден.

Влакът ще замине от гара Септември в 8.46 ч. След неговото пристигане в гара Якоруда пътуващите с композицията могат да се отправят към Джерджевденските ливади, където местното население отбелязва празника на града и Гергьовден.

Цената на билета от Септември до Якоруда е 4.60 лв., а за пътуване в двете посоки е 8.30 лв. Желаещите да пътуват могат да ползват различни оферти за намаление при пътуване в двете посоки, пътуване на групи или срещу представяне на железопътни карти, които дават право на намаление.

Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им.

Билетите за пътуването са вече в продажба и могат да бъдат купени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Боян преди 4 години
Пътуването с теснолинейката ни е прекрасно, както и с всички други железопътни линии в България. Но на мен ми липсва, като допълнение на всичко това старата система на БДЖ за издаване на билети за влак. Тази нова система, която БДЖ въведоха, за мен беше огромно разочарование. Ето защо тази година изобщо не мисля да пътувам с влак, както беше преди. А пък за другата година ще си помисля. Все пак това много голямо разочарование за мен, а предполагам и за други хора.
1
0
 
5
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Пъгувал съм с чужденци по този маршрут.Бяха смаяни от красотата на планината и маршрута на теснолинейката.Изненада ни бяха,че не се популяризира пътуването по тази теснолинейка