Бивш директор на ДФ "Земеделие": Ще има още къщи с нередности

Проф. Димитър Тадаръков критикува остро управлението на фонда
3 май 2019 06:00, Екип на Bloomberg
26
Бивш директор на ДФ "Земеделие": Ще има още къщи с нередности
Снимка: Pixabay

Неправомерното използване на къщи за гости в селските райони се превръща в огромен скандал, в следствие на който паднаха главите на зам.-министъра на икономика Александър Манолев и зам.-изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова. Бившият директор на фонда проф. Димитър Тадаръков разкритикува остро изградилата си ситуация в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"По мое време нямаше подобни скандали. След мен дойде "калинката" (бел. ред. - Калина Илиева, бивш изп. директор на ДФ "Земеделие") и започнаха проблемите във фонда. Партийната намеса води до подобни резултати", казва Тадаръков.

120 проверки на къщи за гости, в половината има нарушения

В момента се разследавт 750 къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските райони от 2007-2013 г. При 32 от 110 проверени обекта вече има установени нередности, но мнението на бившия изп. директор на фонд "Земеделие" е, че процентът може сериозено да нарасне.

Всичко по темата можете да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде след къщите за гости да дойде ред и за тези които по програми уж произвеждат дини, тикви и пр. пък имат само фиктивни фактури за продадени количества без производство.Работите ли ГЕРБ.
18
0
 
21
 
! Отговори
Просто преди 4 години
При установени нередности 3 % е нормално да не се извършат 100 % проверки на къщите. Но при установени над 30% нарушения при проверените -логичният извод е да се извърши проверка на всички къщи за гости. Защо това не е направено, след като очевадно има проблем схемата? За това се носи отговорност - оставки и дела за безстопанственост!
17
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички крадливи са свързани с ДС, БСП. После могат и в други партии да минат. Това е люпилнята на корупцията. Нямат друг начин за доход , печалба. Нямаги нито в продуктите нито в услугите.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с апартаментите на политиците? Много бързо забравихте темата
15
0
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
В опит да омаловаже дейктвията на сина си.Порожанов бодро заяви,че имало същества с 4-5 къщи за гости построени със средства по програмата.Е,запази закона за омертата и не цитира тези бенифециенти.Всяка партия се изгражда на принципа на мафията.Има главатар,лейтенанти и редници.На всеки се разрешава да граби според нивото в йерархията.Ако някой загази,което за България е чудо,то се жертвуват ресурси,за да бъде устроен на тихо,но доходно място до затихване на скандала.След това образа се лъска и
14
1
 
23
 
! Отговори
Сп???нс - мдааа преди 4 години
С право Българияе единственото място в света, където "бизнесмен" е нарицателно за измамник.Лошото е че времето си минава и от Европа ще решат (рано или късно) че с толкова пари трябва да сме ги стигнали и ще затворят кранчето.
13
1
 
3
 
! Отговори
турист преди 4 години
До Анонимен 10 .... АВСТРИЯ
12
7
 
5
 
! Отговори
Джон Ленин преди 4 години
До Така е .......ДРУГАРЮ , ЧЕСТИТ 49 КОНГРЕС НА ЦК на БКП / БСП ...
11
8
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Най - крадливия народ , липса на всякакъв морал ,бутафорна държава на която края се вижда .Еродоган ,спаси раята от самата нея
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 забравяш и Йончева и тя се е облажила.Така че всички са в кюпа.
9
3
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Бойкотирайте герберския бизнес и нещата ще се наредят. Ходите по техните барчета, техните хотели, услуги от техни фирми и после ревете срещу тях.
8
6
 
33
 
! Отговори
Така е преди 4 години
Герберастките крадци за десет години, разградиха България така, както османлиите не успяха да направят за 500 години.
7
4
 
32
 
! Отговори
Хайде сега да видим, преди 4 години
колко Боко милее за религиите, защо не изплати заема за Гигенският манастир? Беше готов да опрости 8 милиона на мюфтиите!? Банката ще го продава, за да си върне парите!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръгова от ДС заработват частно.
5
0
 
35
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 4 години
Е то няма нищо чудно. 97% от къщите за гости не са случайни хора. Не забравяйте, че едно от условията за да те субсидират, беше да направиш собствена инвестиция в проекта. И примерно става въпрос за едни 100-150 хил. лева. Е, кажете ми сега, аз примерно ако ги имам тия пари - ще ги инвестирам ли в нещо, което в най-добрия случай ще ми носи по около 1500 лв. На месец?
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката - къща в Швейцария или Австрия.
3
1
 
55
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Забелязва се как умело са разпределяни европейските средства от един кръг от избраници близки до властта и всякакъв вид партии.Сина на Порожанов има има една насоченост,а сина на Миньо Стайков и дъщерята на директора на Винпром Карнобат имат насоченост към усвояване на средства по програма млад фермер.Както се казва за всекиго ще има по нещо от сърце,но само за избраници.А пък за народа "Пенсия от 140 евро след 40-годишен трудов стаж""
2
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самата програма за финансиране на "къщи за гости" според мен е измислена именно, за да се облажат видни гербаджии и депесари. Регистрираш фирма на подставено лице, на някой роднина или близък и вземаш европейски пари да си правиш къща. Тя уж е за гости, но всъщност гости няма. Чиста далавера и няма начин сега да са открили ,че има злоупотреби. Сега ще се вдигне шум, но най-много България да върне едни пари на Брюксел, в затвора никой няма да иде.
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които са платили на герб ще се окажат редовни. Само шум по медиите