Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи

Младите хора най-незаинтересовани от визитата на Франциск
170
Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи
Снимка: БТА

60% от българите приемат като положителна новина посещението на папа Франциск у нас, а едва 8% от сънародниците ни имат отрицателно отношение към визитата. Това сочат данните от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите спрямо предстоящото посещение на главата на Римокатолическата църква. Проучването е реализирано в периода 5-12 април 2019 г. сред 1008 души.

Още по темата
Данните сочат, че две трети от българите са чули/разбрали за посещението на главата на Римокатолическата църква папа Франциск в България към датата на провеждане на проучването. Малко над една трета обаче не са разбрали за това посещение. Младите хора на възраст 18-29 г. в най-малък дял са запознати с посещението и в най-голям дял не могат да преценят каква оценка да дадат – близо половината от тях.

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Данните регистрират високи стойности на положително отношение (57%) към главата на Римокатолическата църква. Едва 8% от българите посочват, че имат отрицателно отношение.

Любопитно е, че половината (50%) от анкетираните са на мнение, че липсва достатъчно информация за визитата на папа Франциск у нас. На фона на тях 27% от всички запитани посочват, че има достатъчно информация за височайшата визита.

На фона на одобрението към папската визита, интересен факт е, че едва 31% от хората ще следят посещението му у нас. Цели 47% признават, че не се интересуват и няма да следят случващото се в София и Раковски, а 22% не са сигурни дали ще следят посещението на папа Франциск. Най-незаинтересовани към визитата остават най-младите на възраст 18-29 г.

Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски

В контекста на посещението, социолозите зададоха и въпрос дали българите приемат духовните лица като наместници на Бог на земята. 32% от българите посочват, че приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. Имайки предвид, че 1% от извадката отговаря на 55 хил. души, то малко под 1 млн. и 800 хил. българи приемат тази гледна точка за духовните наместници.

41% обаче са на противоположното мнение – не ги приемат. Видно е от данните, че по-младите българи, за сметка на по-възрастните, в по-малки дялове приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. 12% от българите са посочили, че не вярват в Бог, като младите хора на възраст 18-29 г. в най-голям дял са атеистично настроени, сочат данните от проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата между другото е поканен и от вашия президент,ако не се лъжа! Целуваше също ръка във Ватикана! Така че замълчете!
96
4
 
5
 
! Отговори
заека преди 4 години
за повечето хора дъртак в бяло който бие бая път с някакво съобщение свързано с добрина ... за тези с неувредена дълга памет, нищо неподозиращ представител на злото на земята стоящ зад организация отговорна за смъртта на хиляди и самообявена за притежател на душите на всички жители на земята, скрито подкрепяща силовите структури установени на земята. папата си представя, че е дясната ръка на бог и неговата дума е божието слово на земята, очаквайте този циркаджия и във вашата държава скоро:))))
95
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време се наакахме с атентата срещу папата заради червените! Сега гледам пак се опитват да мътят водата!
94
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на такива посещения ще излезем от източното блато!
93
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Сега искате ли руски геостратегически енергийни проекти???Шах и мат с кралицата!Как смятате да излезете от скандала с къщичките за гости, който направи най-голямото недоверие между данъкоплатци и държавна администрация от 1944г. до наши дни!!!???Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, папата 'що ли ми прилича на Тодор Живков?Махни му шапката, представи си го в костюм (позата може да е същата) и... ... и ето ти Тато !... :)
91
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да де,ако беше Путин щяхте да лижете руски ***!
90
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Религията и Господ ще ти помогне, само ако ти искаш да си помогнеш!!!Вие как мислете да си помогнете и излезете от батака, който стана с къщичките за гости!!!Агент Матю Донахю!ЦРУ!!!
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е много им се иска на някои вместо папата,да дойде някой рабин,руски поп или имам! Много ги боли,че пак сме оценени като гостоприемен,миролюбив и толерантен народ! А тези плюещите не са българи,въпреки, че знаят да пишат на български!
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската православна църква е третата най-стара в цяла Европа след римската и константинополската. По времето когато е създадена, ватиканските диваци са горели и разчеквали по площадите всеки, който не играл по свирката "папата".
87
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Няма русофили, няма русофоби, къщичките за гости са върха на сладоледа!!!Замълчете и помислете малко, ако имате с какво да мислете!!!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
86
1
 
7
 
! Отговори
До Василев преди 4 години
Много обичаш да дразниш!
85
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименНай-удобната позиция за ГЕРБ е да се вкарва тезата за русофилите, които водят непрекъснато хибридна война срещу българските институции и саботират всичко хубаво!!!Питам къщичките за гости, кой ги създаде и кой ги направи възможни???Русофилите и поп Гудяев ли???Ами вие сте селяни прости бе, селяни прости!!!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОЛКОТО РАЗБИРАМ РУСКИТЕ ХЕЙТЪРИ СА ПРОТИВ КАТОЛИЦИТЕ БЪЛГАРИ! ИНАЧЕ УЖ БРАТУШКИ... ДА ПРИПОМНЯ И НАЦ. ГЕРОЙ ГЕН.КОЛЕВ СРЕЩУ КОГО СЕ Е БИЛ НА СЕВЕРНИЯ ФРОНТ...
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЙ, КАЗВАМ ТИ ДА МАХНЕШ РУСКИТЕ БЕЗБОЖНИЦИ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ ЗА ЗДРАВЕТО ТИ...ЗНАМ КЪДЕ Е ОФИСА...
82
9
 
4
 
! Отговори
ЕТО РАЗЛИКАТА преди 4 години
МЕЖУ БГ И ЗАПАДА-ТАМ ПОД ПОДОБНА НОВИНА СЕ ЧЕТАТ ХВАЛЕБСТВЕНИ СЛОВА ЗА ГОСПОД И ПАПАТА, А ТУК СЪСКАТ НЕКВИ РУСКИ ЗЛОБНИ ХЕЙТЪРИ!ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ РУСИЯ, НЯМА ДА ВИДИМ ГОСПОД!
81
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите коленичат в краката на кремълския КГБ поп Гудяев...той им е "слънцето и въздуха" !
80
8
 
3
 
! Отговори
ОБЯСНЯВАМ преди 4 години
НА РУБАШКИТЕ - БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ БОГА ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС! Н ЕБОГОХУЛСТВАЙТЕ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО МОЖЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ!! *** СЪВЕТСКИ!
79
5
 
17
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Аз съм от тези, които не одобряват! Имам си Православен Патриарх! За този католик не искам и да чувам!А и по каква работа е този тук?Не е поканен от Православната църква...
78
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Помолете се на Папата, да няма повече къщички за гости и кражби от крадливата корумпирана гербава държавна администрация, селяни прости!!!Защото нито Патриарха ви е помогнал, нито Мюфтията до сега!!!Агент Скоти Балфур!ЦРУ!!!