Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи

Младите хора най-незаинтересовани от визитата на Франциск
170
Българинът одобрява посещението на папата, но няма да го следи
Снимка: БТА

60% от българите приемат като положителна новина посещението на папа Франциск у нас, а едва 8% от сънародниците ни имат отрицателно отношение към визитата. Това сочат данните от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите спрямо предстоящото посещение на главата на Римокатолическата църква. Проучването е реализирано в периода 5-12 април 2019 г. сред 1008 души.

Още по темата
Данните сочат, че две трети от българите са чули/разбрали за посещението на главата на Римокатолическата църква папа Франциск в България към датата на провеждане на проучването. Малко над една трета обаче не са разбрали за това посещение. Младите хора на възраст 18-29 г. в най-малък дял са запознати с посещението и в най-голям дял не могат да преценят каква оценка да дадат – близо половината от тях.

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Данните регистрират високи стойности на положително отношение (57%) към главата на Римокатолическата църква. Едва 8% от българите посочват, че имат отрицателно отношение.

Любопитно е, че половината (50%) от анкетираните са на мнение, че липсва достатъчно информация за визитата на папа Франциск у нас. На фона на тях 27% от всички запитани посочват, че има достатъчно информация за височайшата визита.

На фона на одобрението към папската визита, интересен факт е, че едва 31% от хората ще следят посещението му у нас. Цели 47% признават, че не се интересуват и няма да следят случващото се в София и Раковски, а 22% не са сигурни дали ще следят посещението на папа Франциск. Най-незаинтересовани към визитата остават най-младите на възраст 18-29 г.

Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски

В контекста на посещението, социолозите зададоха и въпрос дали българите приемат духовните лица като наместници на Бог на земята. 32% от българите посочват, че приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. Имайки предвид, че 1% от извадката отговаря на 55 хил. души, то малко под 1 млн. и 800 хил. българи приемат тази гледна точка за духовните наместници.

41% обаче са на противоположното мнение – не ги приемат. Видно е от данните, че по-младите българи, за сметка на по-възрастните, в по-малки дялове приемат духовните лица за наместници на Бог на земята. 12% от българите са посочили, че не вярват в Бог, като младите хора на възраст 18-29 г. в най-голям дял са атеистично настроени, сочат данните от проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Много ми е интересно, кой точно одобрява това посещение. Борисов го е поканил, вероятно като глава на държавата Ватикана. Само че ние искаме първо лицемерите от държавата Ватикана да се извинят на държавата България за истерията около "българската връзка" и да дойдат и се кланят на гроба на Сергей Антонов, когото те убиха. Друга работа в България нямат.
136
0
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
ЧИСТ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН - НЕ ОДОБРЯВАЩ ПОСЕЩЕНИЕТО НА КАТОЛИЧЕСКИЯ ПОП.П.П.Излезте извън София и там, в България, вижте народа какво мисли! А във вашата София е сбирщина от лакоми мошеници и тарикати, ламтящи да откраднат пари я от разните му фондове и програми. И отлични хитреци, играещи ролята на набожни люде.Лъжат, мамят, крадат - после търчат в църквата, олигавят се в нечистоплътната ръка на попа, набутат някой лев от откраднатите в джоба на попа и ОПАААА - опростени.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владо Кузов да го постерще на гара Подуене с 12 годишен "армаган" ;)
134
0
 
11
 
! Отговори
Позор преди 4 години
Само еретиците от Раковски се интересуват и то не всички. Боко дари преди година половин милион на Зографския манастир, а сега кани убийците на 26те зографски мъченици.
133
1
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Глупости, глупости, глупости!Българинът няма нищо общо с "представителя на Христос на земята"!Аз лично никак не се интересувам от папата.
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя в бяло се облича но на черното слогува...
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ориенталските Османци са държали Балканите на колене точно с помоща точно с такива долни ЛИЦЕМЕРИ, от тоя не се надяваите за извинения, доказателствата са в българските музеи, оръжието от Германия, униформите от Франция, тактиката от Англия и благословията от Рим и Ционистка финансова Венеция.
130
0
 
16
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Папата пръдна,слугинажните ни политици и медии се п.о.***.х.а.Както винаги,натрапване на нещо което е чуждо на българина който е източноправославен.
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазете си децата щото Боко Тиквата ще гази наред за да може дътрият вампир първо него да погали по свещената главица.
128
12
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Интересно е да видиш жив заместник на Бог.
127
1
 
28
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Пари на вятъра. Този се води ръководител на най-голямата секта в света.
126
0
 
22
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
тоя оди да целува нозете на сите чърнеле .... незнам каква е тая западна шизофрения
125
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 4 години
за папата .... какво да ви кажа нито ми помага нито ми пречи ...
124
1
 
32
 
! Отговори
срам преди 4 години
Папата не е желан в България. Видно е от всички коментари. Позицията му за мигрантите е неприемлива за българското общество. Нищо не е забравено. Католически свещеник се опита да засели мигранти в Белене. Нека знае, че не е желан в България от мнозинството българи.
123
0
 
17
 
! Отговори
До 122 преди 4 години
Абе за перковци като тебе, утре ако поканят (няма да ме учуди и това) шефът на ислямска държава Ал Багдади, луди хора като тебе ще повтарят същите глупости.Че ни идва на крака шефът на най-голямото ислямско (и терористично) образувание на земята...И какво от това?Каква ти е ползата на теб, на нашето население и на България от жалките ни управници около шефа на най-голямата организация за сексуално насилие над деца???
122
1
 
25
 
! Отговори
До 128 преди 4 години
Толкова ли не можеш да се сетиш, че разните "спонсори" на това кирливо сайтче, плащат, за да се опитат да препрограмират националното ни съзнание и вяра?!"Фондация Америка за България" един лев да е дала за Българската православна църква?Те си имат своите планове за поробване на България - виж планът "Ран-Ът" и още други всякакви техни действия и бездействия. Това посещение и разтърчаните им задъхани лакеи около това посрещане са само част от цялата работа.
121
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кой е този българин, дето одобрява?!?Да не би да е авторът на статията - ***, като гледам какво е написал?Аз пък не видях един човек, който да одобрява това слагачество, натегачество и жалки сценки от "нашите" слуги на чужди интереси.На патриарха ръка целуват, а на папата са готови да целунат навсякъде.И както винаги - народът го вълнува едно, тези на държавната хранилка го бутат другаде.
120
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
някой наясно ли е защо тая особа е избрала точно дните около Гергьовден-"Деня на храбростта "-един от най-почитаните български празници, и така да ОБЪРНЕ С КРАКАТА НАГОРЕ и редът на празника,и традицията?!Не можа ли да дойде на 15-ти Май,примерно?!
119
1
 
37
 
! Отговори
Старата школа преди 4 години
Не желая да посрещам човек, който заявява: "Кой е казал, че Европа трябва да бъде християнска?" И който прегръща и мие краката на хора, дошли да съсипят люлката на нашата цивилизация. Който иска - да го приветства.
118
1
 
20
 
! Отговори
Тази крадлива гадина преди 4 години
е глава на 4-тата по големина банка в света - Банката на Ватиканапитайте я тази твар колко семейства с децата им е изритал на улицата защото не са могли да си платят ипотеките, понеже юдо-масоните изнесоха работните им места за по-големи печалби !!!тази юдо-масонска католическа гадина е малко да бъде обесена публично