Диетологът д-р Емилова: 20 дни чай и плодове и човек е добре

След Гергьовден поне един ден само на чай и плодове
3 май 2019 11:37,
57

Лечебното гладуване е полезно за здравето. Това обяви в "България сутрин" диетологът д-р Людмила Емилова. Според нея благодарение на лечебния глад организмът сваля ненужните килограми, а също така изхвърля натрупаните в тялото отрови.
Още по темата

Д-р Емилова: Месото – виновно за агресията!?

Емилова също така сподели, че има много диети с обилно хранене с животински храни, като при тях се свалят килограми, но пък се влошава общото здравословно състояние на човек.

"Щом не се храни човек, той винаги отслабва. Важното обаче е със свалените килограми да изхвърлим отровите в организма. Когато направим правилно лечебно гладуване, изхвърляме отровите. Ако се тъпчем с много животински храни ще отслабнем, но ще бъдем по-болни. Колкото повече мазнини свалим, толкова по-добре за тялото. Човек за 20 дни на чай и плодове има значително подобрение на здравето", разказа тя.

Диетологът подкани хората да си направят поне един ден с лечебен глад след наближаващия Гергьовден. Тя също така разкри, че е много полезно да се пият чайове от жълт кантарион, маточина и мента.

"След голямо преяждане на Гергьовден е хубаво хората до изкарат поне един ден на чай и плодове. Колкото и да са пръскани плодовете, химикалите в тях са в пъти по-малко, от тези в животинската храна. След празниците е хубаво да се пие чай от жълт кантарион. Може и чайове от маточина и мента - вечер за по-добър сън. Не можеш да се гавриш с организма си и той да не те предаде накрая. Правилният начин за слабеене е лечебно гладуване", каза Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ГаргантюаПри Бохо постоянно сме на плодове и зеленчукови супи;))). Вегетарианството е вид вътрешна антигравитация, когато искаш да бъдеш небесен на земята. Но, ако искаш да си бъдеш земен, нема смисъл да се стремиш да живееш 130 години. Въпросът не е дори как живееш, а какво ще оставиш като стойност и ценност за Българите. Може да живееш само 20 години, и да оставиш духовно-културно и интелектуално наследство, което да бъде достигнато хилядолетия след теб;)))
32
4
 
3
 
! Отговори
До Гаргантюа преди 4 години
Бил си по-млад издържал си, на по-стари години не ти го препоръчвам.
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е не ядеш хич и ставаш много добре.Просто заболяваш от анорексия умираш от глад и всякакви болки и страдания спират.А външния вид вече не е проблем.Проблем сега стават парите за погребение.И понеже сме в България и гробищната мафия естествено.
30
5
 
26
 
! Отговори
Гаргантюа преди 4 години
Аз пък преди 15 години отслабнах с глад и плодове за 3 месеца. На третия ден чувството на глад отмина и се справих лесно. Даже на третия месец не изках да спирам, но трябваше. Спомням си как на сила изядох едно пилешко бутче, което ми миришеше на ***. Не съм веган, не съм здравословник. Пия, пуша, плюскам. 10 години след това гладуване горе долу пазех резултата. После пак почнах със софрите. Сега мисля пак да направя 2-3 месеца на плодове и зел. супи. Пък вие каквото ислате си мислете
29
3
 
19
 
! Отговори
Rr преди 4 години
Рязкото отслабване е вредно, хората губят повече мускулна маса, мазнините си отиват последни те са трудно разградими. Не забравяйте сърцето също е мускул. Който иска да отслабен трябва да си промени начина на хранене. Без сладки и тестени изделия те са само безполезни калориюи и вдигат холестерола. Яжте повече плодове и зеленчуци заедно с рибата, месото, млякото и яйцата. Изядат първо салатата 20-30 минути преди основното ястие, така с засищате и ядете по-малко после.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам д-р Емилова колко е добре ... сигурно постоянно е на "чай и плодове" :)
27
4
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Да се покодоша по темата, че ми стана интересно. Замислете се, житейският път на Сидхарта станал Буда е показателен. В крайна сметка, кога пинц Сидхарта си пуска коремче и защо;))) А-хахахахаххахахаааааааааааааааааааа...
26
4
 
19
 
! Отговори
bai kolio преди 4 години
До Д-р. ГигълсХодил съм при нея да гладувам, и наистина след това се чувствам по добре. Истината е, че тя не те прави вегетарианец, нито пък те кара да гладуваш нон стоп. Истината е, че това което прави, старите хора са го правили от векове. Чисто религиозно имаме така наречените пости. два пъти в годината са тежки пости, а те са си същото. Другото което е, че тя все пак е лекар и преди да почнеш гладуването прави пълни изследвания и ако си много болен, няма да ти позволи гладуване.
25
9
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Определено си е повече бизнес, Емилова ги говори тия работи от началото на 90-сетте;))) дори книга имаше, мисля, че "Лечебното гладуване". Абе, яжте си, пийте си, един ден така или иначе ще умрете. Дали 10 години, по-рано или 10 години по-късно, това е без значение, въпросът е, какво ще оставите след себе си като стойност и ценност за българският народ (човечеството го мани). Универслани рецепти няма, човек е добре да слуша тялото си, и според сигналите му, да подхожда специфично.
24
5
 
13
 
! Отговори
Rr преди 4 години
Хора един път в седмицата си правя пречистване на организма карам до към 14часа само на чай и плод. Правя го в Събота или Неделя защото съм си вкъщи и не изразходват много енергия. Но през другото време се храня пълноценно. Но разберете 20 дена на плод и чай е много вредно това е шок за организма. Вие отслабване рязко и не само на мазнини но и на мускули. Килограмите ви не изчезват чрез магическа пръчка, всичко минава през черен дроб и бъбреци. Ако имате хронични заболявания могат да се изострят
23
8
 
17
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Аз не знам да има дебел лъв или тигър , въпреки че те не ядат зеленчуци !!!! Ама има дебели хора от *** в магазините . Защо Емилова не се бори с това ами разболява хората с веганството ?! Яжте плескавици и ущипици на жар , може и гърди и оставете зеленчуците за салатата и оставете веганите да умрат в картофено пюре и трици :))
22
3
 
21
 
! Отговори
Д-р Емилова преди 4 години
Ееее много се впрегнахте.Нищо лично просто бизнес.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То че с глад се отслабва, това го знаем и без да сме лекари, ама тази ще ми каже ли нещо за йо-йо ефекта после? Или удобно мълчи и само казва, че ще отслабнеш 20 кг, без да споменава че после ще качиш поне 30. Доста опит имам та вече не вярвам на "чудодейно и трайно отслабване" с чайчета и зеленилки.
20
7
 
24
 
! Отговори
Румяна преди 4 години
До 21 до СократисКъде видя тук плюене?Ще отговориш ли на един въпрос-Защо Д-р Емилова не опази собствения си съпруг а го изтърва да умре?Моя роднина беше при нея миналото лято и се прибра няколко дена предсрочно ни жива ни умряла.Беше и спряла лекарствата за диабет и я приеха в транспортна болница с кр. захар 22 Лекарите я поставиха директно на инсулин и и казаха-С кой акъл си отишла при нея??? Не я защитавай защото не правиш добро и подвеждаш хората!
19
15
 
15
 
! Отговори
До сократис преди 4 години
И какво след това? Тази жена има дебелариум от 30 години и досега никой не я е съдил, никой не е ревал срещу нея по телевизия, радио или вестници. Колко доктори убиха деца и възрастни. Вие познавате ли човек убит от Емилова? Аз не. Но 3 от 4 от моите дядо и баба ги убиха докторите в окръжната болница. Просто булгарака обича да плюе без да е запознат, той тогава само се чувства освободен.
18
5
 
33
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
По-добре Емилова да бъде по-умерена във собствените си виждания, защото мога да и изредя редица случаи на хора с усложнения на хроничните си заболявания, след десетдневна терапия в нейните хотели.Плащат по 80лв на ден и срещу това получават хотел, чай и нейните ежедневни лекции.Плодовете си ги купуват от пазарите за своя сметка.Първото нещо което прави Емилова с тях е да им спре лекарствата, без значение дали са диабетици, хипертоници или онкоболни.И тези хора сляпо и вярват а след това ?!...
17
4
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Да бе, аз толкова време съм го чакал да порасне, сега за 20 дена да го махам...DDD.
16
16
 
11
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Задръстен народ, може само да плюе, да храчи и да краде!
15
5
 
23
 
! Отговори
elbarbudo преди 4 години
Баси шарлатанката!
14
4
 
24
 
! Отговори
Фанатик преди 4 години
Тая прилича на маман от Люлин.