Диетологът д-р Емилова: 20 дни чай и плодове и човек е добре

След Гергьовден поне един ден само на чай и плодове
3 май 2019 11:37,
57

Лечебното гладуване е полезно за здравето. Това обяви в "България сутрин" диетологът д-р Людмила Емилова. Според нея благодарение на лечебния глад организмът сваля ненужните килограми, а също така изхвърля натрупаните в тялото отрови.
Още по темата

Д-р Емилова: Месото – виновно за агресията!?

Емилова също така сподели, че има много диети с обилно хранене с животински храни, като при тях се свалят килограми, но пък се влошава общото здравословно състояние на човек.

"Щом не се храни човек, той винаги отслабва. Важното обаче е със свалените килограми да изхвърлим отровите в организма. Когато направим правилно лечебно гладуване, изхвърляме отровите. Ако се тъпчем с много животински храни ще отслабнем, но ще бъдем по-болни. Колкото повече мазнини свалим, толкова по-добре за тялото. Човек за 20 дни на чай и плодове има значително подобрение на здравето", разказа тя.

Диетологът подкани хората да си направят поне един ден с лечебен глад след наближаващия Гергьовден. Тя също така разкри, че е много полезно да се пият чайове от жълт кантарион, маточина и мента.

"След голямо преяждане на Гергьовден е хубаво хората до изкарат поне един ден на чай и плодове. Колкото и да са пръскани плодовете, химикалите в тях са в пъти по-малко, от тези в животинската храна. След празниците е хубаво да се пие чай от жълт кантарион. Може и чайове от маточина и мента - вечер за по-добър сън. Не можеш да се гавриш с организма си и той да не те предаде накрая. Правилният начин за слабеене е лечебно гладуване", каза Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Kmntr преди 3 години
В сайта на д-р Емилова има опция за задаване на въпроси. Но след като зададох въпрос и не получих отговор, се обадих по телефона. Казаха ми, да го задам отново. Или да си запиша час за консултация, след не знам колко време, срещу сто лв. Отговорих им, че трябва да пътувам от почти петстотин километра - отговориха ми, че хора се записвали и пътували и от чужбина. Зададох въпроса отново, но все още нямам отговор. Това беше миналата година.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По коментарите по-долу ми става ясно защо повечето българи плюят ябълките и водата, а се тъпчат с кренвирши и бисквити и после пукват на 65 години, въпреки тоновете лекарства, които гълтат. После Емилова им била виновна.
51
0
 
3
 
! Отговори
Точно така преди 4 години
До АнонименБеше личен познат на мъжо. Като приятелски жест към него, ми изготви хранителен режим, съобразен с продуктите в България и личните ми вкусове.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
49, аз правя гладувания, с плодове и чай, точно затова мога да споделя, че резултатите са чудесни.Останалото е от типажа "Разбирам от всичко /ама нищо не знам/.". Не го и чета, то не е за четене, тъй като е живо хейтърство без смисъл и информативност.Само че 20 дни са ми много. До 7 - 10 дни го правя и е идеално за мен.
49
14
 
9
 
! Отговори
Яжте Люти Чушки преди 4 години
Аз като чуя, че нещо "изхвърля отровите от организма", се хващам за кобура. Кои отрови бе, майна, и как ги изхвърля ? Живак ли, олово ли , кадмий ли, змийска отрова ли, кое ? Приказки за хора без средно образование. Чакам да чуя кои отрови НЯМА да напуснат организма ми БЕЗ ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ. Ама ако може, цитирайте статия в реномирано медицинско списание. А, и те са в конспирацията ? Така си и мислех...
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А после се връщат към стария си начин на живот, не става да. Както казва докторката, не е важно колко години ще живееш, а колко живот имаш в годините. Ако беше толкова богата да беше отворила клиника досега, както маститите ни доктори.Пийте им хапчетата и бъдете щастливи и чакайте да оздравеете.
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от тук коментиралите са правили "гладуването" или са били на място да видят и да поговорят очи в очи с пациентите й? Много злоба дами и господа, как спите и живеете не знам. Мъжът на докторката умря да, на 70 и няколко години, но до последно имаше енергията и се радваше на живота като 30 годишен, както и тя. С очите си съм видяла безнадеждни случаи върнали си здравето. За дебеланковците, които нямат здравословен проблем, а обичат да папкат, които си мислят, че ще отидат и ще отслабнат
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До точно така,Убедена ли сте ,че човека ,който се е предсравил за диетолог от Канада, е имал диплома?
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно коментара ,че са оперирали дебело черво заради гастрит🙊Прочетете малко и след това коментирайте.Във много страни се прилага то.зи метод. Цените не са само за ябълките и чая. Има лекарски екип ,който следи пациентите с по тежки заболявания при които отслабването е задължително преди операция.Усмихвайте се повече и критикувайте по малко .
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден в седмицата (особено съобразено с фазата на луната) е супер. 7-10 дни за хора със затлъстяване е ОК. Повече от това е екзотика и лично на мен не ми се отразява добре. Всичко крайно е рисковано.
43
13
 
7
 
! Отговори
Точно така преди 4 години
До АзззЕмилова я канят на семинари да се посмеят диетолозите. Имаше един канадски диетолог, който я беше видял на живо на един семинар (доколкото помня, в Германия) и доста време и повтаряше бисерите, щото такова чудо не беше виждал дотогава.
42
14
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Докторке, сподели защо мъж ти имаше вид на човек с тежка цироза преди да умре. Не го ли пречиства редовно или се оказа, че не става само с чай? Требе си и манжа.
41
5
 
19
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Яжте хубава храна. Хранете се с плодове, зеленчуци, месо, млечни продукти, ядки, абе иначе казано Средиземноморска диета. Разпускайте с по чаша-две вино, малко бира и умерени количества алкохол, когато има хубав повод. Не преяждайте, не препивайте, И няма да ви се налага да се подлагате на никакви "лечебни режими". Отдавна е доказано, че повечето стомашни проблеми се дължат на бактерии (Helicobacter Pylori), а не колкото на хранителни режими.
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оффффф писна ми от тази менторка
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да а, пенсионерите от как гер(п) властува са на дългосрочна диета, която им удължава живота и е контрапродуктивна за пенсионните каси! Ако им се даде възможност да си купуват по обилна храна, ще умрат по скоро и ще има повече в пенсионните каси! Аз разбирам, че нямам застъпници за тази кауза!Интересна е тезата, ако вземем в предвид дебелите ни политици - те как се чустват? Със сигурност са много зле! А може би има хватка да компенсираш с пари, ама нищо не пише тук за това! Еднозначно, статията не ми помага!
38
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива шарлатани едно време отиваха право в затвора заедно с врачките, баячките и "ходжите".
37
12
 
11
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Доктор Емилова лекува всичко с глад, ябълки и чай. Преди години моя позната с гастрит стигна почти до операция на дебелото черво след "лечение" при "доктор" Емилова. Сто лева на ден за да ти дават 5 ябълки и два чая, а на края да те е страх да отидеш до тоалетна. Това, както и веганството, както и всичко друго екстремно, е вредно
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споделям мнението на Гаргантюа. Не е до възраст, правя лечебно гладуване по 7 или 10 дни и след това наистина съм като нов човек и всичко ми е наред. Точно за възрастни е добре. За деца не препоръчвам. Има и конкретни заболявания, при които е нужно човек да се наблюдава от лекар. Но масово подобна диета се отразява наистина отлично.
35
7
 
12
 
! Отговори
Ирис преди 4 години
Темата е интересна и изостря интереса .Както почти всичко истината е някъде по средата.Ако сме на " лечебно гладуване" за 20 дни, което не е малко, като време, организмът превключва тотално на режим " разграждане" , засягащ не само мазнините , но и белтъчините , което е опасно.Защо е нужно да се отхвърлят храни с животински произход? Трябва да приемаме повече растителна и по- малко животинска, без да изключваме никоя.Да не забравяме- организма има самопречистват се механизъм.
34
0
 
46
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Аз не разбирам защо трябва задължително да сме преяли по празници и да ни е зле след това? Аз не преяждам и си ми е добре. Това, че е празник, не означава, че трябва да се освиним до припадък.