Посещението на папа Франциск у нас под мотото "Мир на земята"

Той отправи приветствие към българите два дни преди визитата
31
Посещението на папа Франциск у нас под мотото "Мир на земята"
Снимка: Reuters

Негово Светейшество папа Франциск отправя приветствие към българския народ два дни преди посещението си у нас.

Във видеообръщение Светият отец отбелязва великото дело на светите братя Кирил и Методий, поставя акцент и върху предстоящата среща с Негово Светейшество българския патриарх Неофит, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
В приветствието си към българите папа Франциск изтъква, че неговото апостолическо пътуване в България, което ще се проведе в периода 5-7 май, ще мине под мотото – "Мир на земята". Това е заглавието на енцикликата, написана през 1963 г. от папа Йоан XXIII или т.нар. Български папа - Анджело Ронкали.

Той прекарва почти десет години в София като апостолически легат и установява връзки на уважение и обич с българския народ, които продължават и до днес, заявява във видео обръщението си папа Франциск.
 
 Пълният текст на обръщението на папата:  
 
"Скъпи братя и сестри от България,
 
С Божията помощ след няколко дни ще бъда между вас. Да дойда в България, за мен и за моите сътрудници ще бъде едно поклонничество под знака на вярата, на единството и на мира. Защото вашата земя е родина на свидетели на вярата, още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието. Техният труд бе много ползотворен, който донесе много плодове и в трудните моменти на миналия век.

Много пъти това бе повтаряно от Свети Йоан Павел II, който работи толкова много, за да може Европа да преоткрие освободителната сила на Христа и за да може да диша отново и с двата си бели дроба. По неговите стъпки ще имам честта да се срещна с Негово Светейшество Патриарха и Светия Синод на Българската православна църква. Заедно ще покажем желанието да следваме Господа Исуса по пътя на братското общение между всички християни.
 
Скъпи мои,

Цялото мое поклонничество ще мине под знака на спомена за Светия Отец Йоан XXIII, който за почти десетте години, прекарани в София като апостолически легат, установи с вашия народ връзки на уважение и на обич, които продължават и до днес. Той бе човек на вярата, на общението, на мира. Затова избрах като мото на посещението заглавието на неговата историческа енциклика "Pacem in terris" - Мир на земята. Бих искал да ви помоля да ме придружавате с вашата молитва. Благодаря! Бог да даде мир и благоденствие на България!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК. преди 4 години
Папа и Ватикана са слуги на НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД. Ватикана изцяло подкомантването на МАСОНИ и ИЛЛУМИНАТИ. Техните символи ще видите всякъде във Ватикана. Окото, зимията и д-р.
19
2
 
3
 
! Отговори
помним много неща преди 4 години
До АнтиеретикА бе, ние помним и Святослав Игоревич от Киевска Рус, който ни пороби, ограби и ни завлече под византийска власт. Рюрикович. Братушка.
18
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
До ФутурологКазваш, че който е зодия Близнаци, гори в ада? Тогава свекърва ми Анка Михайлова гори в ада. Йес! Ти си голяма работа, бро!
17
1
 
5
 
! Отговори
Антиеретик преди 4 години
Мир само на думи. Поомним как запалиха живи 26ъе зографски мъченици, заради оъказа им да приемат папистката ерес.
16
3
 
1
 
! Отговори
до матриала преди 4 години
Как да разбирам - че българите са по-търпими и толерантни към мюсюлманите, отколкото към българите-католици, посещавани от папата? Хайде сега почнете да се карате и на тема християнство от изток и такова от запад.
15
7
 
2
 
! Отговори
силата на папата преди 4 години
При Сашо Кадиев гостуваха българин и украинка, женени, които нямали деца, а много искали. При визита във Ватикана мъжът, възползвал се от среща с папата, помолил благословия, като казал, че той и жена му искат деца. Получили благословия. И скоро след това жената забременяла и родила близнаци.
14
6
 
3
 
! Отговори
много си т ъ п Стайч преди 4 години
Много сте негативни и тъ-пи! Освен за плява в главите си, използвайте го тоя мозък и за мислене. Нали разбирате, че в България има католици, за които това е голямо събитие. За кряскащите джамии стискате зъби и мълчите, а за папата сте се разлаяли. Той идва при паството си. Имате ли нещо против? Отдава на България полагащото и се международно уважение.
13
3
 
8
 
! Отговори
Пупа дженди преди 4 години
Не ходете на площада, нека да му спретнем един хубав бойкот !!!
12
2
 
12
 
! Отговори
Павел преди 4 години
Ние сме православни християни. Католицизмът е ерес поради няколко лъжеучения, заблуждаващи и до днес много хора. Само Православието е истинската вяра
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България,слава на Богу има мир.Папата да ходи там където има военни конфликти да ги мотивира за мир.Не да изнася ненужни скъпоструващи преставления у нас.Лицемер.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо този отец да се запознае с историята ,Кирил и Методи са разпространявали Евангелието не в България ,а във Великоморавия където слугите на тогавашния ,,свети'' отец са се отнесли с тях много добре ,но това повечето от овчето стадо тук изпаднало в захлас ,облъчено от продажните медии , не го знае ,както не знае и за изгорените монаси в Зографския манастир и изстъпленията на кръстоносците преминаващи през България ,за насилственото покатоличване на част от северозападна БЪлгария ит.н
9
3
 
5
 
! Отговори
Пф преди 4 години
Станишев нали е набожен ***, да ходи да направи поклонение пред папата хахахаха лол
8
3
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Разбиранията на папата за световния мир са доста неприемливи в много отношения,така че да си ги запази за себе си и подопечните му католици!Впрочем,един път не е казал нещо против американската политика,която е първоизточник на повечето войни,да не кажа всички.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсмислена говориля се явява тоя.
6
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО-ДОБРЕ ПАПАТА В БЪЛГАРИЯ ОТКОЛКОТО ТРЪМП ИЛИ ПУТИН ПРЕКИ СЛУГИ НА ЛУЦИФЕР!
5
2
 
7
 
! Отговори
ПАПИН ДЕН преди 4 години
И в чест на посещението денят на това събитие да бъде обявен за ПАПИН ДЕН !
4
3
 
5
 
! Отговори
П.П. преди 4 години
Три пъти ''Отче наш'' иииии ххоооп забравяме Инквизицията.Аве Мария и Хитлер забравяме,колко удобно.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остават само още 15 статии за папата до края на деня. Един съвет- не публикувайте нищо за визитата през целия ден и накрая на деня сумирайте всичко в една статия, щото почвате сериозно да лазите по нервите на хората.
2
2
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
Тия убийци що ''мир'' са носили по земята,ум да ти зайде.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ния не сме католици ама и католиците са християни като нас ! Православните и католиците е една религия вярване в Исус!