Ангел Найденов: Българската армия винаги е била повод за гордост

Според бившия министър, военноморските ни сили са подценявани
6 май 2019 13:15, Нели Христова
28

"Българската армия винаги е била повод за гордост и самочувсвие", заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Чувствам се с високо ниво на емоции и доза носталгия. Виждам с какво възхищение децата гледат въоръжението на Българската армия (БА),сподели той

Найденов посочи, че протоколът в армията е част от духовната същност на празника, част от правилата на поведение на ръководството и българските военнослужещи. Той си спомни за грандиозния военен парад от 1981 година.

"Българската армия винаги е била повод за гордост и самочувствие. Естествено е хората да правят сравнение на въоръжението на БА до и след 1989 г. Не съм сигурен, че обществото и държавата са способни да отделят онзи бюджет, който армията е имала до 1989 г.", посочи директорът на Центъра за изследване на отбраната и сигурността.

Военноморските ни сили са подценявани, смята Ангел Найденов, който е завършил Висшето военноморско училище във Варна и е морски капитан. И подчерта, че има 5000 свободни щатни места в Българската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повод за гордост на русофилите е съветската армия...те затова са й направили най-голямият паметник на Балканския и Кримския полуострови, взети заедно !
1
15
 
17
 
! Отговори
Бивш българин преди 4 години
Смях. Българска армия? Какво е това? Онези с трите танка, загубили всички войни? Изкарвате антики от музеите от втората световна защото нямате пари за съвременни машини. Загубили сте всички войни и векове наред сте били роби на съседите си. Лично мен би ме било СРАМ от подобна военна история.