Каракачанов: Лошите дни за армията свършиха

"Няма силна държава без армия", заяви министърът
Обновена: 6 май 2019 10:19 | 6 май 2019 10:12, Нели Христова
140

"Две години на нашите военнослужещи им върви по вода – от увеличение на заплатите до модернизация на армията", каза военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.Според него, лошите временна за военните вече са свършили.

"Няма силна държава в света без армия. Благодарение на Българската армия държавата ни съществува. Последните 1400 години армията е факторът, гарантирал целостта на държавата. Партиите идват и си отиват, но армията е вечна", допълни той.

Той обясни, че на традиционния военен парад ще видим около 1100 военнослужещи, 11 единици летателна техника.

"Ще видим МИГ – 29. Ще видим "Пилатосите", на които се учат летците ни. Ще видим верижна и колесна техника. Подготвили сме и ретропарад, показващ техника, използвана в миналото", посочи Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям главнокомандващ - няма що! На Гергьовден -боб чорба за войската , не по християнски- курбан и както повелява традицията - агнешко, за здраве , за загиналите..."големи християни" , само надувки по празниците, а боба и по телевизията го дават , смятат ,че е нещо престижно , вярно - народно ядене , но не и на този празник ...
99
9
 
9
 
! Отговори
Бивш българин преди 4 години
Няма какво да празнувам на гергьовден. България нищо не ми е дала. От България само лошо съм видял. Българска армия? Какво е това? Онези с трите танка, загубили всички войни? Смея се на армията ви и плюя на измислените ви символи.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма човек дето да е на 45 години и повече който да не си задава въпроса --тея каквото има ще дадът за комисионни ,ами за нашите пенсии пари няма да има никога...човек га умре и на гроба му дърва да цепят все тая...па ти нека да имаш само за едно кисело мляко и стой на студено, а там по телевизията тържествени маршове от хиляда и балканската война--и тогава каква мизерия и що народ си е заминал бадева ,ами приказките им много. с 20 самолета можеш да опазиш небето само над Столипиново..
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама от шкембята ти нищо не видяхме!Грух-грух!
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краси5Тераси, защо мълчиш че и ти си същия крадец като останалите
95
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро лошите дни за военния м-р свършиха.Колко ли ще се облажи от договора за Ф16?
94
2
 
14
 
! Отговори
КапитанПетко Войвода преди 4 години
Такива като този -предатели ме погубиха!
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще останат само генералите без войници
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не е съвсем така. Швейцария е силна държава, която няма постоянна армия. Дори военната служба е като шега, през уикенда."ХАхахахахах пълен майтап. Точно обратното е обаче.Всеки навършил 18 мъж задължително в казармата. След това в къщи си носи АВТОМАТА и кутии с патрони за него.Швейцарците са манияТова го правят при нападение да могат да направят светкавична мобилизация с вече въоръжени части.Във всяка къща по закон трябва да има бункер или в квартала да има достатъчно голям квартален.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе я по добре с руските камиони ,че поне си знаят , а войската ше боядисва оградите и ше мие тоалетните
90
0
 
2
 
! Отговори
Баницата е ЕДНА... преди 4 години
И както знаете доста хора от етажите вместо да се наядат като нормални хора притурят по банки и имоти да има за пра-пра пра -внуците им / меко казано / а както сме чували за размерите на комисионните от телевизията правя извода ,че за комисионни от девет извора вода ще ни донесат ,армията ще ппревъоръжат неколкократно Русия ще се разтрепере---ама лошото е че до тогава българският народ ще му съдерат по 9-кожи защото той плаща сметката и абсолютно всичко това е точно на отрудената му гърбина...
89
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 4 години
"Не е съвсем така. Швейцария е силна държава, която няма постоянна армия. Дори военната служба е като шега, през уикенда. Исландия също няма, а не бих ги нарекъл слаби."Е ти разцепи. В Швейцария всеки световен мошеник си е изнесъл богатството. Сравнението ти е неуместно и меко казано смешно, като няма никаква връзка между статията и твоя пример с държавата Швейцария. На България и трябва много силна армия.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералитета си накупи джипове Мерцедес, другото не им е ясно от друга държава идва
87
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма силна държава в света без армия."===Не е съвсем така. Швейцария е силна държава, която няма постоянна армия. Дори военната служба е като шега, през уикенда. Исландия също няма, а не бих ги нарекъл слаби.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошите дни свършиха,военните му намериха начина...Станаха сводници на жените си за пари .
85
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 4 години
много много изнежени индивиди виждам тук! Срам и позор - България е най-войнствената нация в света с население от 5 млн вадим 1 млн армия това знаете ли какво означава лакирани джeндъри - означава че от 2,5млн мъже вадим пенсионерите и децата и остават 1,3 млн означава че 90% от българските мъже са били на фронта!!!
84
0
 
3
 
! Отговори
Сто преди 4 години
Ретропарад. То ние нещо модерно дали имаме? Руски камиончета от 60те и застаряващи старшини шкембелии.
83
1
 
0
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Защо ни е армия при положение ,че сме в ЕС и сме външна граница на тоя съюз ?!!!Искат или не ,те ще ни пазят границите !!!
82
0
 
3
 
! Отговори
истината преди 4 години
До тактикПрез Балканската война чак от Америка са идвали под заплаха за дезертьорство!!!
81
0
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Народна ПросветаАбе има, при определени условия, но тия условия, могат и да не се случат;))) Война е, и там, всичко се случва. А това са само при "определени условия". С една дума, изпълнявай заповедите на прекият си началник и се моли, той да не е Тумбак та.шак паша;)))