Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!

Когато другите бягаха от отговорност, българският войник винаги се е жертвал
Обновена: 6 май 2019 16:03 | 6 май 2019 10:45, Нели Христова
242
Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!
Снимка: Булфото

"За българина армията винаги е била символ на чест и храброст." Това каза президентът Румен Радев по време на речта си на пл. "Александър I Батенберг" по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия, предадоха от агенция "Фокус"

"Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и политическо високомерие, но винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават мисията си". Така държавният глава започна речта си и подлъжи: "Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост".

По думите му и в най-тежките дни на изпитания, когато други са бягали от отговорност, българският войник е бил последната саможертвена преграда в защита. "За българина армията винаги е била символ на чест и храброст“, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
15
 
24
 
! Отговори
АЙДЕ,МАНИ СЕ БОКО преди 4 години
КАКТО ВИНАГИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, ИСТИНСКИЯТ ГЕНЕРАЛ, А НЕ БАНКЯНСКОТО *** С ИЗПРОСЕНОТО ГЕНЕРАЛСКО ЗВАНИЕ, Е ТОЧЕН, КОНКРЕТЕН, СПРАВЕДЛИВ И ЧЕСТЕН. НАХАЛНИКЪТ ОТ БАНКЯ КАКВОТО И ДА ПРАВИ,КЪДЕТО И ДА СЕ ТИКА И ДА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, СИ ОСТАВА ЕДИН ПОСРЕДСТВЕН,МАЛОГРАМОТЕН, ЗЛЕ ОБРАЗОВАН, *** И НАХАЛЕН МУТРАГЕН ПРЕСТЪПНИК И УБИ ЕЦ. ДВА ДНИ СЕ ТИКА В КРАКАТА НА ПАПАТА, ПЕРЧЕШЕ СЕ ПРЕД КАМЕРИТЕ, ДАНО НАРОДА ЗАБРАВИ, ЧЕ Е НЕКАДЪРНИК, КРАДЕЦ, НАГЛА , ЗЛОБНА ТЪ ПА МУТРА.
159
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е жалко за България когато най-големите предатели русофили като това руско недоразумение Радев те учат на морал и патриотизъм.
158
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя съвсем се е побъркал от социализъм. За какъв недоимък говори, като през неговия прехвален социализъм бяхме 2 пъти по-бедни? Лошото е че заболелите от социализъм и комунизъм никога няма да си признаят за техния социалистически недоимък.
157
9
 
15
 
! Отговори
О, неразумний тоти, преди 4 години
поради что вземаш непросветен отношение във връзка със съществуването на българската армия ? Държава без армия е като човек без ръце, уязвим от всякъде.Не бъдете наивни да мислите , че НАТО ще ни отбранява.Докато себере командния състав за решение , Турция десет пъти ще ни прегази , нищо , че и тя е в НАТО.Натовска Турция се въоръжава от Русия , така , че първо мисли и тогава пиши , тоти.
156
22
 
31
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 4 години
Кой беше шеф на авиацията години наред доскоро - льотчика Грипен Радев ! Затова сега авиацията ни е на този хал.
155
10
 
13
 
! Отговори
Николай Знайков преди 4 години
"Недоимък,високомерие,но армията оцеля"Другаря Румен Радев да се нареди на опашка пред стадион Българска армия да му отпуснат някакви трохичи шефовете на Централната Армия наречени Гриша Ганчев,Христо Стоичков и Юлиян Инджов от ДПСНали са Централни армейци МИЛИАРДЕРИ и то от стадион казващ се БЪЛГАРСКА АРМИЯ та ще нахранят ненаялите се още офицериАма кой ще се бие на фронта ако ни нападнат?Ех,Марк Зукърбърг и Бил Гейтс що врагове на САЩ лично са изтрепали по бойните фронтове с ИДИЛ
154
7
 
10
 
! Отговори
Николай Знайков преди 4 години
Православно-Християнската ни Църква и Министерството на Отбраната трябва да имат огромни бюджети за да има смисъл да съществуватНе може Патриарха и Митрополитите да проповядват с кърпени *** купени от втора употреба а и армията заслужава най-модерна техника и огромен бюджет за всякакви ситуацииОбщото между ЦЪРКВАТА и Министерството на Отбраната е че техните милиарди трябва да бъдат ОБЩА собственост при нужда а не за лично обогатяванеВоенни Офицери-Милиардери Ви унищожиха другарю Р.Радев
153
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става, тука трият със замах всички постове, които не са проруски или във възхвала на БКП!
152
10
 
9
 
! Отговори
тотиии преди 4 години
кухо пиле, в държава без армия на момента идва друга....одринските полкове на Ердоган ьнаеш ли колко бързо ще се настанят в Кърджали да "помагат" на българското правителство за етническия мир там.
151
5
 
7
 
! Отговори
до тоти преди 4 години
ми малък ти е капацитета да разбереш защо ни трябва армия като сме в нато.
150
15
 
13
 
! Отговори
до Анонимен хейтър преди 4 години
абе цървyл, знаеш ли защо наричат Аньо Ангелов първия герберски министър на отбрабата Аню Ньойски. Ми защото сведе армията до нивото на Ньойския договор.Тоз Аню дето в понеделник каза на армията и отдаде запивед за Коледна заплата и същия в сряда я отмени....***
149
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата армия си отнася половината бял дроб (отляво) като си чисти Калашника?!
148
26
 
23
 
! Отговори
тя преди 4 години
Добър политик , добре ,че ни отсрамва пред света !
147
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен хейтър преди 4 години
Ако партията на този лицемер беше останала на власт, от армията наистина нищо нямаше да е останало. Като се сетя за съкращенията 1999, 2002, 2003, 2006... Неговата партия закри и ВВВУ Г.Бенковски, което сега ще възстановяват. А през това време той си е кютал на службичка, не е обаждал, даже любовница си хванал и си я направил секретарка. И ще ми говори с'я.
146
5
 
11
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Само *** незнаят ,че армията е съкратена,но не и унищожена .Ако сме в НАТО би следвало и армия да нямаме,след като и ,,най големите ни врагове''Турция и Гърция от соца преди нас са в НАТО.Излишни пари защо се давт се питам????-нямаме доверие на НАТО и от кой си пазим голия ***.Една *** дава да всеки ,но и плащат!!!
145
2
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Ако армията ще пази палатите и хотелите на бивши и настоящи партийни величия, по-добре да я няма. На мен държавата не можа да ми опази и старият ОПЕЛ.
144
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоимък, високомерие, но армията оцеля!Да-а, армията оцеля! Благодарение на ГЕРБ и лично на Борисов!
143
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахха интересно дали си вярва??? Какви трудности в армията е изживял войника - за последните 80 години армията не е участвала в нищо! Народа прежива катастрофите предизвикани от партията на този *** и хрантутеше дебелите им шкембета за да може да се пенсионират на 50!
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам обаче кой вече ще се жертва за България.А ние сме свалили гарда одавна .Само празни приказки говорите.
141
3
 
27
 
! Отговори
Навремето преди 4 години
така беше. Тарикатите се уреждаха в МВР, армията беше за ***! Имаше изключения, но по принцип това беше!