Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!

Когато другите бягаха от отговорност, българският войник винаги се е жертвал
Обновена: 6 май 2019 16:03 | 6 май 2019 10:45, Нели Христова
242
Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!
Снимка: Булфото

"За българина армията винаги е била символ на чест и храброст." Това каза президентът Румен Радев по време на речта си на пл. "Александър I Батенберг" по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия, предадоха от агенция "Фокус"

"Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и политическо високомерие, но винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават мисията си". Така държавният глава започна речта си и подлъжи: "Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост".

По думите му и в най-тежките дни на изпитания, когато други са бягали от отговорност, българският войник е бил последната саможертвена преграда в защита. "За българина армията винаги е била символ на чест и храброст“, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В армията отиват хора ,които не могат да се реализират в цивилния живот.Посредствени хора с нисък интелект.Добре е ,че нямаме врагове от които да ни защитава армията....
139
0
 
2
 
! Отговори
Кайне проблеме преди 4 години
До Сата НАТОЕфрейторите в живота се издигат, да не соча пример! Е, чак пълководци не стават, но то е друга бира!
138
8
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Поздравявам всички бивши"момчета" отдали за Родината си 2 или 3 младежки години Аз съм отдал година инполовина и съм се клел два пъти - и в НРБ, и в неолиберална РБ. Последно съм ефрейтор-русофоб.
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО"Практически Исландия е една голяма американска военна база."Нека им е зле!
136
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТТолкова е умрял Запада че на *** отрочето е там. Точно при черната кметица-лесбийка.И да те светна за някои хора с повече акъл от теб:На Путин дъщерята е в ХоландияНа Лавров синът е в АнглияНа Песков жена му има френско гражданство, двете им деца са в САЩНа Золотов (директор на Росгвардия) внукът му е в Англия
135
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва момче е май е единствения от генерал стана редник бяха му скъсали генералските пагоните
134
7
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 4 години
"Исландия няма армия и средната заплата е 2900 щатски долара :) и никой не е тръгнал да ги напада."Това е все едно като да напишеш - Ахтопол няма армия и никой не е тръгнал да ги напада...Айде мислете малко, направо се изумявам какви глупости се пишат. България не е Исландия. Някои държави са пионки, това че нямат армия и имат добър стандарт не означава че това ще продължава дълго. Света в момента е нестабилен и не се знае накъде ще тръгне, а такива като твоите исландци първи ще го издухат.
133
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войниците се жертват а хората с пагони си седят по кабинетите и гледат доволно през прозореца
132
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Исландия няма армия и средната заплата е 2900 щатски долара :) и никой не е тръгнал да ги напада.Не знам дали знаеш, но Исландия е тотален съюзник на САЩ, хората там са настроени безусловно проамерикански. Практически Исландия е една голяма американска военна база. Населението се състои от еталонни арийци от нордически тип, каквито Хитлер е смятал за най-доброто човешко семе.
131
0
 
0
 
! Отговори
Няма и да идеш преди 4 години
До БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТТи си имаш пропанда! Друго не ти трябва! Не се и мъчи!
130
1
 
4
 
! Отговори
Ела преди 4 години
в Задунайска, да побачкаш за 600 лева! Не те знам къде ще искаш после, ***!
129
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"РУСОФИЛСКИ ТРОЛЧЕТА ПРОТИВ САЩ - ПРИПИСВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ"Никакви проблеми не се приписват - аз в момента съм в САЩ и тук е пълен *** - аз лично след няколко месеца си бия шута от тука и повече няма да стъпя
128
2
 
16
 
! Отговори
Българска армия преди 4 години
е имало по царско време! Тя и да е загубила, се е била! БНА не е участвала в нито една военна операция, ако не се изключат двата полка в Чехословакия 1968 които не са участвали в бой! Мисиите в Ирак и Афганистан не са българска армия, а доброволни наемници, лошо подготвени! *** то е тяхна работа, никой не ги кара насила!
127
4
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 4 години
"Сърбия и Русия са ***, безспорен! Ти поне ходил ли си в Полша и Чехия да плещиш такива глупости? Не са Германия, но са много пред нас!"Не съм ходил в Полша и Чехия, но специално Полша - при положение че са напълни 4 милионна Ирландия с 500 000 полски имигранти - не вярвам в Полша да е супер! Ако пък толкова много се цепят Полша и Чехия и се мислят за западняци прав им път - да живее православния свят! Запада умря и това е факт - Лондон имат мюсли-кмет, Чикаго имат чернокожа-лecбийка кметица
126
2
 
4
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 4 години
До Димитър Талев///Какво общо има Димитър Талев с деня на армията и с деня на св.Георги.Нека си празнува на Димитров ден.Хайде извадете още някоя случка от нафталина и започнете да я размахвате като прани ***.Вие може да сте били свидетел на събитието ,но това не ви прави достоверен източник.Сигурно защото е бил много репресиран ,затова изучавахме творчеството му в гимназията ,далеч преди светлият празник сложил началото на безкрайният неолиберален преход 9-11-1989г
125
1
 
3
 
! Отговори
България, преди 4 години
Сърбия и Русия са ***, безспорен! Ти поне ходил ли си в Полша и Чехия да плещиш такива глупости? Не са Германия, но са много пред нас!
124
8
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 4 години
"ТОВА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА АТАКА ЛИ СА ИЛИ НА БСП?"Все тая на кой са опорните точки аз ти казвам какво представлява САЩ - а те са генерала на Западния свят. Запада замина на кино. Полша, Чехия, България, Сърбия, Гърция, Русия - това е бъдещето. Запада е разложен, защото хората там никога не са били по-умни от нас простовълната на колониализма а и освен това се продадоха на Саудитска Арабия и Израел!
123
4
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Поздравявам всички бивши"момчета" отдали за Родината си 2 или 3 младежки години във флота,в танковите и мотострелковите полкове,артилерийските дивизиони, в десантните батальони ,както и в гранични войски с песента на Емил Димитров "Сбогом Мария".Нека помним ,че сме клели пред знамето на Родината.Изпълнихме войнишкият си дълг.Трябва да помним,че неолиберални продажници поставили се в услуга на чужди интереси винаги ще има.
122
7
 
8
 
! Отговори
предавам се без бой преди 4 години
Радев и ти потъна в перчене и патриотарски изблици--20 000 човека армия имаш ако не на мобилизираш нас --кого ще спреш и се перчиш че си оцелял с 5-самолета който ако попаднат на реален противник са довиждане за секунди 2025 тепърва се чака 6 самолета ехеее--сила голяма --а дотогава поне още 200 000 хил човека ще напуснат страната измиите си очите и се събудете фаида от напудрен патриотизъм няма...
121
4
 
12
 
! Отговори
Димитър Талев преди 4 години
Книгата ,,На завой", за нея го вкрват в Бобовдол и Куциян, както и че е български патриот, а не македонец! ,, Последния комунист на планетата ще умре в България, 100 години след като е умрял последния комунист в Съветска Русия!"