Филип Димитров след посещението на папата: Да общуваме открито

"Вярващият трябва да може с открито сърце да посрещне други вярващи"
Обновена: 7 май 2019 22:15 | 7 май 2019 21:00, Красимир Ангелов
54

Събитието за мир, което направи в центъра на София папа Франциск, стана повод за много коментари в социалните мрежи. Една от причините беше отказа на Българската православна църква да се включи в него, заедно с останалите религиозни общности, представени в България.

Още по темата
Според Филип Димитров папата е обединителна фигура за целия католически свят и е много хубаво, че папа Франциск е посетил България. По думите му посланията, които папите отразяват, са свързани с идеите за мир, разбирателство и подкрепа за всички неща в ценностната ни система са положителни.

България показа високо ниво при посещението на папата

"Днес можем да наблюдаваме, че между много от отците на църквата се намират различия. Точно те правят христовата вяра толкова привлекателна", коментира бившият министър-председател Филип Димитров в "Денят ON AIR".

Според него по-нормално е вярващите да могат да общуват помежду си открито
дори когато интерпретират по различен начин елементите на вярата.

"За мен вярващият човек трябва да може с открито сърце и ръце да посрещне други вярващи, но там, където има различия, не вярвам, че Бог прави държавен изпит. Чистата вяра на сърцето е по-важна от формата на разума", категоричен бе Филип Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тоя плазмоди от къде изплува ?
38
1
 
8
 
! Отговори
Вярващ преди 4 години
Не е лошо тази девойка да прочете Новият Завет и тогава ще разбере защо е така,сигурен съм че не си е направила труда да проочете Библията,чудя се какво коментира без да е запозната с материята,аман от некомпетентни водещи!!!
37
6
 
6
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 4 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
36
3
 
9
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фИЛИП Димитров-унищожителя на селското стопанство в БългарияИван Костов-разрушителя на икономиката в България.
34
4
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
33
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До sdКлетвите нали знаеш първо кого стигат?
32
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 30Да беше само той,да го преживеем,ама са много от тая пасми.на.
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам го лично, Филип е много свестен човек. Доган не случайно го свали, усети че не може да го контролира.
30
6
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Този е една от най-жалките фигури на прехода. Празнословец, каканижеше, слушателите ги хващаше отиката докато докара докрай едно изречение. Ходи на посещение в Израел, и коментарите на тамошните журналисти бяха, че може да говори дълго без да казва нищо.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкия, дзърли се като лудо *** преди колене, побеснял е от соршоизъм....
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Палачът на българското селско стопанство и аграрна мощ, бащата на ликвидационните съвети ! Дами и господа, представям ви г-н Филип Димитров - Българомразецът.
27
1
 
14
 
! Отговори
Вярващият преди 4 години
Господи пази българите!Амин!Друго е излишно,да коментирам,няма смисъл.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези политически ***! Вонят ужасно!
25
27
 
10
 
! Отговори
sd преди 4 години
Филип е един от малкото честни хора в корумпираната ни държава. а вие дето го плюете- мам-ито ви долно ру-со-ко-мунистическо, да пук-нете с децата си и *** дето са ви раждали.
24
8
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Какво е общото между Филип Димитров и Жан Виденов?Ами и двамата не знаеха какво правят....Други вършееха по полетата на властта тогава-неявно.
23
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя мястото му не е в новините, а в затвора.
22
4
 
23
 
! Отговори
Днд преди 4 години
Този господин е протестант , така че нека не дава мнение за Православието .
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Тъкмо и аз това щях да питам:)Но и отговорът е ясен - от хранилката на някое НПО или евро-атлантически клуб. Тая държава спешно се нуждае от Народен съд, но няма късмет тоя път, Червената армия е далеч от Дунав. Ей така ще ни затрият в мирно време гадовете.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб са завоалирания вариант на сдс - жалко че не сте разбралие вече сте разбрали де ама няма измъкване