Международни медии: България с хладно посрещане към папата

Агенции отбелязват положителната настройка в обществото
178

"България с хладно посрещане към папа Франциск и опита му да преодолее Схизмата". Така "Ню Йорк Таймс“ обобщава резултата от двудневното посещение на Светия Отец в страната ни.

Още по темата
Американското издание започва с изказването на пловдивския митрополит Николай, който сравни ключовата визита с приветстване на Антихриста.

"Балкан Инсайт“ също определя като хладно посрещането на главата на Римокатолическата църква от Светия синод. И обяснява, че Българската православна църква е забранила на своите свещеници да участват във вчерашното събитие за мир, в което се включиха представители на другите 5 вероизповедания.

Все пак сайтът отбелязва като цяло положителната настройка на обществото към папа Франциск, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Ройтерс" се фокусира върху призива на Светия Отец за отворени сърца и врати към бежанците. Бежанци, към които България е враждебна, пише агенцията, допълвайки, че някои българи отхвърлят папския призив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Митрополит Николай да си пъхне една фунийка в дyneто да я запали и да пръцне... по смислено послание ще произведе от колкото да сравнява папа Франсис с Антихрист. Да си види и собствените попове че фани единия Одари другия. То от гледане на часовника време за друго не остава.
150
13
 
6
 
! Отговори
Се се се ре умря !!! преди 4 години
Папата е Божи човек всички видяхме ама оня *** от русия кгб наркопласьра е изчадие от АДА
149
6
 
7
 
! Отговори
КУР за путин !!!! преди 4 години
Мутропулитите са агенти на ДС мръсни безбожни комунисти Бог ще ги накаже до крак
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В грешка са Америка ,не някой а поне 90% са против бежанците.Другите десет процента предатели и техните слуги са от Г..Б.
147
0
 
12
 
! Отговори
Бахур Алиев преди 4 години
Автор на статията в NYT- Боряна Джамбазова, в сътрудничество в Джейсън Хоровиц...БХК в действие
146
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък коментар,който отново иска да наложи омраза...Много важно какво са казали някакви си,...важното е ,че папата и българите останаха доволни...
145
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата дойде да проучи настроенията у нас за нов наплив на "бежанци".Същото и в Северна Македония защото през Балканите е пътя за нашествието.Срам и позор за главата на католиците по света който ни ''поучава"да приемаме нахлуващите ислямски нашественици като ние източноправославните дори не сме им били колонизатори като католиците. Новият световен ред е в сила. Бдете братя и сестри българи!
144
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посрещнахме го със студ, дъжд, вятър и градушки. Кой разбрал, разбрал.
143
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Да така е! Усетили са го! Никой не може да налага на сила.Любов към някого.Само защото той самият го обича! Ние не сме католици! И приехме с уважение папата! Вече си мислим даже.Че самият "запад" Изпрати тук папата.По политически причини! А именно Да приемем "бежанците" Които самият запад на сила ни ги изпрати! Защо Йоан Павел 2 ри.Беше приет по друг начин тогава? Защото беше воден Наистина от идеята.Религиите да умеят да се понасят взаимно! Гостоприемни бяхме даже! -:) Запада само налага!
142
3
 
18
 
! Отговори
, преди 4 години
Не сме католици основно, а православни по вероизповедание. Интересно ако посети Англия с нейните протестанти как ли ще го посрещнат?
141
11
 
22
 
! Отговори
AfD Германия преди 4 години
Папате е висш чиновник, служещ на ГЛОБАЛНИЯ СВЕТОВЕН ЕЛИТ и неговото посещение има по-скоро ПОЛИТИЧЕСКИ отколкото религиозен характер. БПЦ устоява традициите и цялостта на Българския нАрод и служи на Националната Кауза, за разлика от най-висшия космополитически (пардон, католически) свещеник.
140
15
 
16
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Те да се радват, че въобще някой го е посрещнал този дядо, че аз даже и не бях разбрала, че е тук.
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоАз почнах да чета коментарите под поста на митрополита и спрях, като видях, колко заблудени хора одобряват писанията му.
138
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва промени в българската църква. Като за начало трябва да отстранят митрополит Николай.
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези чуждестранни медии не се ли замислят, че като ни слагат така с лека ръка етикет" враждебни към мигрантите" всъщност ни правят мишена?
136
12
 
14
 
! Отговори
шш преди 4 години
БПЦ отдавна се е превърнала в институция съществуваща заради себе си и тотално откъсната от реалния живот.А "свещенослужители" като Кольо ролекса наистина могат да ни превърнат в народ от атеисти...
135
5
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До хайде де И ние имаме един Главен мюфтия дето раздава причастие и това е Бат Боко!Когато по посрещат с хляб и сол той отчупва парче от питката и а дава в устата на момичето!?!?Голям страх да не би да се гътне от някоя рукола!Добре,че Папата не му изми и целуна краката,че тогава докато сме живи ще трябва да му целуваме......сещате се какво.
134
15
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
БПЦ + КГБ = Вечна дружба!!! Поп Киро, Путин, Ленин, пагони, мумии.... боярищник.дедо Николай - ролекса - олицетворение на антихриста. Болен - кримския и той...Абе аман от ***!!!
133
2
 
17
 
! Отговори
Ми който си го е преди 4 години
канил,и то навръх наш църковен официален празник да се простира из центъра на столицата, да си го посреща колкото топло си ще.Останалите с какво сме им длъжни?Когато нашият Патриарх отслужи света православна литургия в центъра на Ватикана и прикани католиците да се присъединят към лоното на православната църква в полза на мира и разбирателството, а хората от Европа топло да посрещнат под юрганите си де що се е запътил да им лежи на гърба - елате ми се обадете, да видя как ще го срещат там!
132
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА СА ХРИСТИЯНИ САМО НА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ