Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

Премиерът увери Светия отец, че ще работим за мир
Обновена: 7 май 2019 09:18 | 7 май 2019 09:00,
306
Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!
Снимка: МС

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове, каза Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец
беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона.

"Правя го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

"В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище "София".


Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България.

"Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. "Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.
 
"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
6
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Много случайно, след неговото тръгване от района на католиците около г.Раковски падна градушка и унущожи посевите, невероятно но факт :) Ще помнят посещението му дълго :)
213
2
 
13
 
! Отговори
Шега преди 4 години
Здрав народ ли?
212
3
 
19
 
! Отговори
Васко от дагама преди 4 години
Някой ако може да ми обясни защо тези мъже облечени в чаршафи черни и бели са толкова важни за нас? Ще съм благодарен.
211
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите мафиоти съумяха да баламосат дори папата.....
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До клираНепогреимостта на папата противоречеи на Библията. Папата по-горе ли е от Светото писание?
209
3
 
18
 
! Отговори
33 преди 4 години
Този папа май ще ни опапа ! Нещо много бърка божиите и светските проблеми и преминава всякакви граници .Той играе ролята и на председател на ООН , на ЕС , обединител на балканите и какво ли още не .Впрегна Христовото учение в съвсем делнични дела , които съвсем не са негова работа .Всичко това е кауза пердута -опита с Югославия го доказа.Да си гледа калимявката !А нашите подмазвачи искат даселегитимират с него пред света!Мир и любов на мутри с бедния народ !?А мигрантите си имат държави и религи
208
9
 
2
 
! Отговори
клира преди 4 години
До ПапиТрябва да се вярва на Папата!По презумпция Светия отец е непогрешим, следователно СЗО лъже!
207
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрав народ разбира се - едва на второ място по смъртност в света след държавата Лесото, където има СПИН.Явно само Господ е пожалил българите и бърза да ги прибере при себе си.
206
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПапиМного си *** ве Папи! То и ученик от 2 клас му е ясно, че "здрав народ" е казано в преносен смисъл! Ама като не знаеш български, не се изказвай, да не си показваш простотията пред всички!
205
2
 
8
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 218 АнонименЗащо открито не заявят, че нежелаят мигранти? Защо шикалкават? Защо лъжат? Неще могат да приберат парите за мигрантите ли? :)) Никой не им вярва, че те мислят за народа си, а не за собствените си офшорни сметки! А може би територията се пази за да бъде спазарена със съседите срещу насрещно фин. обезпечение което отново ще попадне в личните сметки на политикантите ни, м?
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг мързелиБПЦ да не е Католичесата църква,да обръша с кръв и насила? Ти що не се обърнеш и станеш будист? Хората в Родохите си има религия и джамии.
203
5
 
12
 
! Отговори
Папи преди 4 години
На кого да вярвам? На папата, дето вика че сме здрави или на доклада на Световната, здравна оргнизация от преди месец, дето казват, че ние сме най-болният народ в Европа?
202
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видях здрави българи и болни русофили, но ще им мине,...ама друг път !
201
1
 
5
 
! Отговори
Антиеретик преди 4 години
До схизма АПърво се информирай, защо е станала тази схизма. Да се молиш заедно с еретици, означава да приемеш техните ереси.
200
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мир,мир,мир и обичайте мигрантите-туй ми остана в акъла,май ни подготвят за бежански лагери,нас и македонците,нас повече щот сме обезлюдени и ставаме удобна територия за буферна зона.Дано не се вържем на номера,че иначе скоро ще трябва да сменяме името от България на Мигрантия,и без това сме един западен град хора,ши ни нагъчкат няколко милиона и изчезваме като нация
199
3
 
21
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Ако папата е доволен от посещението и Борисов ако е доволен, значи е извършено някакво предателство. Ще видим в развитие какво е то. Мисля си, че след това посещение на папата при мигрантите и призива му да ги приемаме, рейтингът на ГЕРБ е паднал поне с още 2-3 процента.
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Останал доволен"
197
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знам какъв е тоя канон с тези бради на нашите попове, но изглеждат много нечистоплътни с тях - нито католиците, нито евреите, нито арменските свещеници изглеждаха така, даже и мюсюлмануте изглеждаха добре. приличат на аятоласите, а тия не мога да ги дишам просто
196
5
 
7
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До затоваНе сте ли разбрали, че БПЦ е само за "избрани"/подбрани, м? :)) Нещо като клуб на милионера ! Вж./спомни си, как патриарха на БГ ходи на крака в болницата когато ББ бе вдигнал кръвно!
195
0
 
11
 
! Отговори
До затова преди 4 години
И в празна стая да влезеш и да се помолиш, Господ ще те чуе. Пише го в Библията.