Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

Премиерът увери Светия отец, че ще работим за мир
Обновена: 7 май 2019 09:18 | 7 май 2019 09:00,
306
Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!
Снимка: МС

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове, каза Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец
беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона.

"Правя го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

"В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище "София".


Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България.

"Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. "Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.
 
"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
6
 
! Отговори
слезте на земята преди 4 години
Прав е карикатуристът - българско кисело мляко и български кисели попове!
193
4
 
9
 
! Отговори
затова преди 4 години
Искам, когато отида на църква, там да намеря спокойствие, мир, радост, да почувствам, че съм в дома на душата ми. Вместо това, там е нервно, поповете4 са груби, моля се пред иконата и после ме боли глава. Връщам се от църквата и на душата ми е болно. В един момент си казах - аз така гадно мога да се чувствам и без да ходя на църква. И не ходя.
192
12
 
5
 
! Отговори
схизма А преди 4 години
Оправдават ми се със схизма. Затова патриархът горделиво отказа да служи заедно с папата. Тая схизма не важи ли и за руския, и за вселенския патриарх? И двамата са служили заедно с папата! Обаче нашият патриарх се пише на по руснак от руснаците! Гиди страхлива и мързелива попска ***!
191
4
 
7
 
! Отговори
бг мързели преди 4 години
На владиката от Пловдив Николай, известен с дивия си нрав и егоцентризма си, казвам - като критикуваш другите, защо бг поповете не служат из Родопите, в Кърджали? И двама православни да има там, и за тях трябва да се погрижите. Обаче БПЦ, като се почне от патриарха, не се подавате вън от луксозните си дупки. Колко души в турски региони обърнахте в православието? Кога посетихте бг християни в Турция? Вас кога Ердоган ви прие и ви посрещна с мюфтиите си? За това трябва да се воюва.
190
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
ББ коментира след посещението на папата за финал: Мисля, че стана добре! :))
189
4
 
5
 
! Отговори
киселите бг попове преди 4 години
Папата си отиде и е време да подхванем БПЦ. Тя е виновна, задето македонската църква не се е присъединила към нас. Бг поповете са инати, мързеливи, консерви и вредни за България. Македонците ИСКАТ нашата църква за църква-майка, а нашите вкиснати попве се оправдават със схизма, истината е, че служат на Москва! Не ходя и няма да ходя на църква и призовавам и другите българи да не го правят, докато н яма качествени промени в БПЦ.
188
4
 
9
 
! Отговори
Антихрист преди 4 години
Ако папата признава религии, които отричат християнството, значи и папата се е отрекъл от християнството.
187
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кво стана с Антихриста, дето му се привиждаше на онова пловдивското попче с ролекса?
186
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Видях един здрав народ!--------------Нищо не е видял което да е реалността, само онова което са искали да му покажат! :)) При такова пъщене от здраве Бг е с най-висока смъртност на населението в Европа, при това няма гореща война!пп. ГЕРБ и ББ представят страната като че БГ цъфти и връзва, т.с просташки лъготат!
185
1
 
9
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
ВИДЯЛ ЕДИН ЗДРАВ НАРОД - КАК ГО Е ВИДЯЛ НЕЗНАМ - ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ ТОЛКОВА НАРОД ДА ВИДИ ПАПАТА ЗНАЧИ Е БОЛЕН И СМЯТА ЧЕ КАТО ГО ПИПНЕ ПО ГЛАВАТА И ЩЕ ОЗДРАВЕЕ
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименToчен анализ другарю :)
183
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгнал си е? Значи мога да пускам децата навън?
182
6
 
9
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 4 години
НА БАС ,Ч Е КИРИЛ Е ПО- БОГАТ ОТ ПАПАТА))):
181
11
 
11
 
! Отговори
Вярващ преди 4 години
Папата дойде, видя каквото трябва, каза каквото имаше да каже и си замина. Който разбрал - разбрал. Има мисия и я следва. Каза хората да се обичат , а да не се мразят, но има много глухи и ***, които няма как да разберат посланията му.
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше видял малко извадки от имотния регистър относно гербаджиите и ведомости за заплати на изстрадалия народ, да видим колко е здрав последния. Да си ходи папата да мие негърски крака, както е свикнал. От толерастко-либерална демагогия ни е дошло до гуша. Мир не се постига с призиви и празни приказки, а с остраняване и наказване на тези, които го рушат.
179
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демагогия и благоприличие, куртуазия даже.
178
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМПИЙЧМЪНТ! НАШИЙ ГЕНЕРАЛ ВМЕСТО ДА ЦЕЛУВА РЪКА НА КИРИЛ, ОТИДЕ ПРИ ПАПАТА!
177
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До 186 Много народи в Кавказ и Поволжието първо са били християни и по-късно са преминали към исляма. По времето на княз Александър Невски част от татарите се придържат към старите езически вярвания, а голяма част от тях към несторианството (православно християнство). Едва след смъртта на Александър Невски, при хан Узбек те преминават към мюсюлманството, така че Александър Невски винаги си е бил православен християнин и няма никакви доказателства за обратното
176
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни папата ни някой друг няма да може да спаси тая пропаднала държава.
175
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая тоя навлек си тръгна, та либерастите да спрат да ни заливат със своята отрова, а и "медиите" да спрат дани занимават с тоя еретически ***