Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

Премиерът увери Светия отец, че ще работим за мир
Обновена: 7 май 2019 09:18 | 7 май 2019 09:00,
306
Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!
Снимка: МС

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове, каза Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец
беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона.

"Правя го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

"В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище "София".


Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България.

"Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. "Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.
 
"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Папата си тръгна, останал доволен" ?!?!?!АлоУУУ, папата да не е бил на селска кръчма или при масажистка та да е останал доволе БЕ???Пародия на журналистика.Ама така ще е като ви събират от села и паланки.
173
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два месеца преди да пристигне слушахме през час "Папата идва".Като дойте, 24 часа в денонощието имаше "Папата, папата,папата............"Сега ще има 2 месеца през час "Папата си замина, Папата каза това, Папата онова".Кви ид..иoти сте вие беее?!?!?!Ако си мислите че сте нормални много грешите.
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видял си един здравеняк срещу тебе.Друго не си видял.
171
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Светийте" на Московската Орда са всичките военни пълководци назначени от Кремъл, а ал Невски е обикновен бирник, който е събирал данъка от руснаците с изключителна жестокост и ги е предавал на монголската орда от която приема исляма !Името на този мародер русофилите са приели да се нарича най-голямият български хром в столицата !
170
1
 
15
 
! Отговори
ист преди 4 години
Папата си тръгна, остана ни само бот Бойко. Той баща, той майка, той поп и папа. Всички на него се оплакват.
169
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой умира,викат свещеник,когото ГЕРБ умира,вика папата.
168
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за руския патриарх Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!
167
3
 
15
 
! Отговори
Нагльо преди 4 години
Страшен наляр излезе тоя папа, най-наглия папа в историята на папите, папи ханс е сто пъти по добре от тоя рептилоид
166
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Скопие попитали папата - Как се чувствахте в България? - Като Данте Алигиери - отговорил той.
165
1
 
18
 
! Отговори
V преди 4 години
В нормална държава тоя щеше да е в затвора. Толкова много народна пара хвърли на вятъра .И никаква отговорност.Даже и бсп няма да му потърси отговорност за милиардите на вятъра.
164
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата ако разбере какво е мнението в Интернет за него, другият път като го поканят ще получи световъртеж.
163
0
 
12
 
! Отговори
Metalic преди 4 години
ДВА ДИОПТЪРА ДАЛЕКОГЛЕДСТВО
162
0
 
3
 
! Отговори
балканджия преди 4 години
Демокради са
161
0
 
24
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
Аз, сега съм раздвоен........ На папта ли да вярвам, че сме здрав народ (все пак е уж свети и не би трябвало да лъже и лицемерничи) или да вярвам на статистиката на Евросъюза, която онзи ден каза ,че сме най-бедният, болен и загиващ народ в тоя съюз (все пак се стремим към светите евроценности )? И сега, който ми сложи минус, нека да се обоснове защо така! Приемам критика, стига да е градивна и най-вече ОБЕКТИВНА.
160
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУКА ВИЖДАМЕ РУСКИТЕ АНТИХРИСТИ КАК СЕ ГАВРЯТ С ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ! ПИШАТ СЕ УЖ ПРАВОСЛАВНИ - ЛЪЖА И ИЗМАМА! ПРАВОСЛАВЕН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА ЗЛОБЕН И МРАЗЕЩ! ПО ТОВА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!
159
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТВА С ДЕМОКРАДЕНЕТО ВЕЧЕ ВТРЪСВА -ЧЕТИ СТАТИЯТА ЗА БОГАТИТЕ ДЕЦА НА РУСКИТЕ НАЧАЛНИЦИЮ1 И ТЕ ЛИСА ДЕМОКРАДИ? ***! ВСИЧКИТЕ КРАДЦИ СА КОМУНИСТИ, ВКЛ. ЦЕЦО, ЦЕЦКА И БОКО! И СЕ ЗВРЕТЕ В МИШИ *** НАКРАЯ, НАГЛИ РУБЛАДЖИИИ! ПОВРЪЩА НИ СЕ ОТ ВАС!
158
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското гостоприемство е мит, както и толерантноста към вероизповеданията! Ами какво да кажат при тези обиди 1 процент български католици,за които тези два дни бяха празник? Да си ходят ли или ще ги покръствате?
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото ви е ниско! С такива обиди не сте по убедителни! Нервите по въпроса, издават факта, че ви трябва тамян и аветена вода!
156
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, дядо видя един народ здраво обединен против теб, вярно си видял, но лъжеш че си доволен от това.
155
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, покрай целият цирк дядката забрави да каже че фен на Тиквата.