Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

Премиерът увери Светия отец, че ще работим за мир
Обновена: 7 май 2019 09:18 | 7 май 2019 09:00,
306
Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!
Снимка: МС

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове, каза Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец
беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона.

"Правя го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

"В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище "София".


Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България.

"Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. "Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.
 
"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооооо....разбира се че сме ЗДРАВ НАРОД!!! Затова и целта ви ни стана ясна.............ДА НИ РАЗБОЛЕЕТЕ И НАС КАТО ВАС СИ!!! Защото от вас вече нищо не става, та затова, за да не комплексирате, трябва и ние да се превърнеме в пи-ди-...ски джен-дърчета!!! АНАТЕМА!
153
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно не мога да си обясня, защо всички папи имат вид все едно са копали 50 години на нивата, при положение че никога не са помирисвали физическа работа, баба ми цял живот копа и изглежда по-жизнена,явно Бог не прощава на самозванци.
152
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Папата - Вие сте здрав народ, та дрънка Борисов (настрани) - И аз това казвам, че много дрънкаш
151
1
 
16
 
! Отговори
Кан преди 4 години
Този нещо се е объркал или са му платили
150
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
С какво е известен папата -Учи в едно училище със знаменития футболист Алфредо ди Стефано - На 23 март 2013 г. участва в единствената среща на двама папи в историята, срещайки се с Римския папа в почивка Бенедикт XVI. След срещата самият Франциск казва, че с Бенедикт са братя от един господ правени - През септември 2013 г. италиански фермер прави в нивата си портрет на папа Франциск, използвайки само трактор. Над портрета му е поставен надпис Любовта те прави свободен
149
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е Киро попа като дойде какво каза на българския Народ ?...да му целува краката !А отгоре на всичкото Йотова искаше още нещо !!!
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 154Да, БПЦ е с Мерцедес, Ауди, Бритлинг и сие класни стоки, за класни "духовници" от държавна сигурност. Вие просто не разбирате, че тези хора създават атеисти в България. Ама на чушкопек трудно ще обясниш логиката.
147
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен143Ако ще мюсюлманин да се пишеш манталитета ти е на православен. Векове народ се пропило в манталитета и културата ни.
146
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе посещението на папата добре!Ама лошото е че нашата БПЦ е все още някъде в края на 19 век,а поповете са част от българската олигархия.Демек нашата църква е много,много далече от нас обиконвенните хора!
145
14
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Християнската религия е една.Това че кремълските КГБ ченгета и поповете от ДС са се капсулирали като отделна секта си е тяхна работа !Папата - духовният водач на Християнството - дойде и призова за МИР пред Президенството, а кремълският КГБ поп Гудяев нахлу с Макаров в Президентството и ВИЛНЯ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ !...народе ????
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дето се вика, майтап да става.
143
5
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Неколко милиона мишлета,два дни Папата гледат,о Боко даде му млекцето,и пак сме най-най-последни !
142
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да поканиш рептил точно на Гергьовден си е гавра с народа.
141
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Довиждаме на тези двамата от снимката!
140
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадоовете, подкрепят раждаемоста им, след това създават войните да ги настаняват в Европа. За пример е че българското и ромънското жито за износ отива в Египет и от там се разпределя за подкрепа на раждаемоста в Африка и Близкия изток.
139
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата с кията и Руския полковник с 20-те мерцедеса, часовника за 180 000 евра. Чушките се кланят на ясно кого и плюят ли плюят по един смирен човек, с интересно минало, за разлика от цигарения патриарх.
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 147Ти си откачил вече неспасяемо !
137
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При предното преброяване се записах като православна - нещо, за което съжалявам, гледайки какво правят нашите "духовници". Вярата е една, но със сигурност БПЦ не е на нейна страна. На следващото преброяване православните ще са с един по-малко в мое лице, загубиха ме безвъзвратно. Бог е в душите ни и не ни трябват агенти на ДС за посредници във вярата.
136
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм доволен че тоя си тръгна, още 2 дена и щях да отскача.
135
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов трябва по-често да кани Папата и вселенския Патриарх на гости в България, а не кремълските ченгета на които русофилите лижат краката и отгоре на всичкото им благодарят !