Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

Премиерът увери Светия отец, че ще работим за мир
Обновена: 7 май 2019 09:18 | 7 май 2019 09:00,
306
Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!
Снимка: МС

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове, каза Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец
беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона.

"Правя го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

"В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище "София".


Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България.

"Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. "Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.
 
"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата дойде да види насила християнизираните от Византия дали все още държат ............... и дали се молят на тоа дето не е техен Бог................хаха
233
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 4 години
"Здрав народ "Колко е погрешно виждането му! По-болен и умиращ народ в Европа няма !
232
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тоя папа само акъл дава, а какво е направил на практика за да покаже колко е благороден?!
231
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 4 години
Прав си ! Много здрав як гръб имаме да носим на бой, на скъпотия и какви ли още не!.Не че сипвам оцет в тортата ти ,отче ,ама освен оптимист ,трябва да си реалист.
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрав народ???Аз обратното мисля, ама това е отделен въпрос.
229
2
 
2
 
! Отговори
Лицемерие преди 4 години
За какъв точно мир ще работи Боко, когато пращаме оръжия за конфликтни зони като Сирия?
228
2
 
2
 
! Отговори
do151 преди 4 години
Преди да пишеш измишльотини прочети кой е разделил хрисрияните на православни и католици.Русия ви е виновна дори за това,че дишате!
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е папата - здрав народ. Винаги верни на партията.
226
2
 
5
 
! Отговори
ира преди 4 години
Абе Боко да не изгони Цецко няма го никаде Той винаги е първа кипра и на двете мероприятия изчезнаха гербаджиите остана БОКо да прави агитация и не мина без магистрали
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакто се видя от папата, ралика няма между езичник и еретик. И в двата случая, всеки си вярва в каквото му е удобно.
224
1
 
7
 
! Отговори
СинухЕ Египтянина преди 4 години
Всеки човек идва бос на земята и бос си отива. Папата каза по сто начина - бъдете смирени и умни за да са умни децата Ви. Хайде със здраве ! - /стар египетски поздрав/
223
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Визитата е ясна.Посещението не е случайно.Подготвят ни нова вълна от мигранти.Ще се отвори много работа на Динко-ловеца на глави.
222
0
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Здрав?! Видял е това което са му показали!
221
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрав народ и един велик вожд.Вожд със славно комунистическо минало.
220
11
 
0
 
! Отговори
Експериментна Папата преди 4 години
Папата дошъл да види насила Християнизирания Български народ от Виизантия 866 г дали след 1200 г се чувстват наистина Християни?
219
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Па и аз съм доволен,че се изме.те.Време е Патриархът да поръси със светена вода за пречистване след това ....
218
4
 
5
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Явно, ваше ... не знам как да ви нарека, светейшество или както е там титлата, и вие (с малка буква) се изкачили стълбата на Вапцаров. От папмобила или от там, където гледате, всичко изглежда красиво и хората се радват, но в действителност?!? Обявявате, че сте слуга на Бог, но кой ви изкачи по стълбата?!? Хора, четете! Не упреквам папата, но как може той да се готви за "идването на антихриста", след като е вербуван от тях?!?
217
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този или се гаври или съвсем е изчаткал.Най-бързо изчезващата страна в СВЕТА!Намаляла с една трета за 30 години... това са 3 милиона души.Пенсионери живеещи с 80 евро на МЕСЕЦ!Над един милион хора под чертата доход за оцеляване.Закриване на болници и училище непрекъснато поради липса на хора и държавна политика за геноцид.
216
3
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
До-виж-да-не, до-виж-да-не!Т.е. СБОГОМ!
215
3
 
4
 
! Отговори
До 234 преди 4 години
Стамате. Бе то градушка и на други места валя, а тази госпожица с женски дрипи не е минавала от там. В Румъния и сняг валя.... Не им преписвайте метеорологични прогнози на тези бизнесмени, които са облечени досущ като арабските си колеги. Само няма кърпа на главата, като покривка каре червено бяло.