Приказките за папата и Антихриста - глупости, отсече Емил Велинов

Светият отец ни каза да се смирим, посочи директорът "Вероизповедания"
38

Коментарите след посещението на папа Франциск у нас не стихват. Главата на Римокатолическата църква беше посрещнат типично по балкански с полюсни настроения – от символ на добротата и мира, до носител на тъмнината.

Още по темата
"Ватиканският протокол ни предупреди, че Франциск не обича по него да тичат охрани. Трябва да благодарим на всички от МВР. Организацията беше на много високо ниво. Изказванията по линия на Антихриста са глупости. Нашата църква все пак е отделна от държавата. Тя сама преценява действията си. Тя си спазва догмите. Но от 2007 г. България е дадена като център за религиозна толерантност в Камарата на лордовете в Лондон", коментира директорът на Дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет Емил Велинов.

Международни медии: България с хладно посрещане към папата

В студиото на "България сутрин" гостът разкри, че човек с висок пост във Ватикана подсказал на Борисов как да постъпи с поканата за папата.

"Не вярвах, че за една година би се осъществило такова пътуване. Не знам коя визита – тази на папа Йоан Павел II или тази на папа Франциск беше по-трудна. Франциск често нарушава протокола. Той успя да ни покаже какво означава смирение. Като народ имаме нужда от това", отбеляза Велинов.

"Искаме да възстановим и свещениците в армията. И там има нужда. Човек и там изпитва напрежение. Църквата винаги е давала пример. Навремето като дете познавах кварталния си свещеник.

Папата ни каза да се смирим. Той показа нашите проблеми. Той ни каза да си прощаваме преди сън и да се будим щастливи. Трябва да уважаваме себе си и после тези, които са до нас", обобщи той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е най-безполезният чиновник - хайлазин.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата разтяга ластици и локуми, накрая стана ясно, че трябва да отворим вратите си за мигрантите.Това беше главната задача на "светия" отец.Всъщност, кое му е святото, след като от биографията му разбрахме, че на младини е бил бияч в нощно заведение. Може би затова се харесаха с нашия тиквун.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоуто свърши, главният герой си тръгна от сцената, аплодисментите бяха вяли, въпреки, че комедията беше съвършена.Сега да се върнем към трагедията, главни герои в която са функционерите на ГЕРБ, А ДЕКОРЪТ - АПАРТАМЕНТИ, ТЕРАСИ, КЪЩИ ЗА ТЪЩИ И КРАДЕНИ МИЛИОНИ.
32
1
 
4
 
! Отговори
Лъчо преди 4 години
Повечето българи са атеисти и затова са толерантни към другите религии. Няма фанатици както на Изток или на Запад. България е една спокойна провинция на Империята. И за това някои много искат да я разръчкат ама няма да стане тяхната.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата дойде да проучи настроенията у нас за нов наплив на "бежанци".Същото и в Северна Македония защото през Балканите е пътя за нашествието.Срам и позор за главата на католиците по света който ни ''поучава"да приемаме нахлуващите ислямски нашественици като ние източноправославните дори не сме им били колонизатори като католиците. Новият световен ред е в сила. Бдете братя и сестри българи!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 Пък именно конкретно това, че си избираме едни и същи е приьнск не на смирение а на простотия.Директно си го пише в Библията послушание страх смирение и кланяне само за Бог и никой друг всичко останало дори представите за Бог църквата държавата законите логиката и каквото още искате не заслужава смирение послушание и служене това е.За това и римляните преследваха Христос.За тях държавата беше свещена, а Христос казва не и служете, това за ркмлвккте е антидържава дейност и прочие точно.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе папата ако е антихриста хич не го бива до момента и една чужда религия не му се е поклонила, ако беше вярно то нашия патриарх не би го плюл а би коленичил пред него защото в Библията не пише всички без православните ше коленичат на антихриста а всички религии без изключение и почти всички хора ще му се подчинят освен избраните и никои няма да може да купува и продава без него.Тоест търсим икономическо лидер който с пари купува станали празни отвътре религии.А че си избираме едни и същи
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще се разбере!Определено нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед.А заблеяните агънца продължават да си рупат тревичка на държавната ливадка и да си блеят самодоволно...
27
2
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Ние сме си смирени. Иначе никой нямаше да бачка за 1000 лева и да си избираме едни и същи крадци, като само си ги менкаме през няколко години :)
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи лакардии и пълни глупости , само и само да се оправдае невежеството и харченето на един милион народни пари за нищо.Да обясняваме ли че тези пари можеха да отидат за лечебна апаратура или добри каузи, а не за пушилка на Винету безродника.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво смирение ни говорят. Та ние ако не бахме с наведени главички щеше ли 30 години да ни Оправят на задна прашка. Я да погледнат какво става в Франция колко са смирени същите тези Католици. Май православната религия е най смирена от Католическата. Католическата църква е избивала Монаси горила е хора на клади за какво смирение ни говорят. Православието няма нищо общо с Католицизма ръцете им са обляти в кръв на невинни жертеи само затова че не са мисли ли като тях.
24
1
 
9
 
! Отговори
Пело от село преди 4 години
Това се нарича кризисен Пиар.
23
1
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Бедна България да помага материално бежанците,а Ватиканът ,който има 800 000 000 000? им помага морално с призиви !!!Дайте да дадем !!!
22
3
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Е ние сме си смирени - папата е фуут фетишист и сатанист, а на нас не ни пука!
21
3
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Напротив, "папите" са предтечи на антихриста... А приказките на тоя заблуден човечец Велинов, че Франциск ни показал какво е смирение будят у мен само присмех. Смирените хора не са непрекъснато пред камерите, и не поучават цели народи особено когато са от друго вероизповедание, как трябва да живеят.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тая москва бе *** гербави. Църквата си има канон, кво предлагаш, да не го спазва ли?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"да си прощаваме преди сън" .. а не Господ да ни прощава?!
18
1
 
21
 
! Отговори
смях преди 4 години
Обаче е удивителна цензурата в тоя гнусен сайт. Преди малко прочетох коментар на някакъв потребител за венецуела, сащ и гуайдо и след малко изтрит. Нямаше обиди, псувни, но някой го изтри. Гнусни сте. После защо сме на последни места по свобода на словото.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16тИ СИ ГЛЕДАЙ ИМОТИТЕ И КИНТИТЕ НА НПО-ТО,НЕ СИ ВРИ НОСА В ЧУЖДИ ИМОТИ.
16
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискация на имотите и закриване на БПЦ. С това си поведение не е нужна никому