"Безсмъртният полк" почете падналите в борбата с хитлерофашизма

60 града се включиха в инициативата тази година
9 май 2019 14:25,
284

Снимка: Мария Боровик

Хиляди граждани почетоха 9 май – Денят на Победата, и тази година с антивоенното шествие "Безсмъртен полк". Над 60 български града се включиха в събитието. Президентът Румен Радев също почете падналите в борбата с хитлерофашизма, поднасяйки цветя пред паметника на Незнайния войн в София.
Още по темата

60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"

Шествието в София се придвижи от храм-паметник "Александър Невски" до паметника на Съветската армия, където бяха поставени венци и цветя от участниците и официалните гости. Тази година за първи път пред монумента бе запален паметен огън.

Карина Смирнова, член на младежката организация към Съюза на руските съотечественици в България, сподели пред dnes.bg какво е било чувството да участва в акцията и да даде началото на огъня, почел милионите паднали в борбата:

"За мен 9 май е един от най-значимите празници за човечеството. Аз съм млад човек, който помни през какво е минал руският народ, с какво безстрашие се е впускал в битките за защита на Отечеството от хитлерофашистките армии. Горда съм, че в моите вени тече руска кръв, винаги ще помня подвига на моите деди! Помнете го и вие, България е дала не малко жертви по време на най-големия военен конфликт в историята на света".

„Безсмъртният полк“ се организира от Съюза на ветераните от войните на България, Координационния съвет на руските съотечественици в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и други организации.

През целия ден пред паметника на Съветската армия ще бъдат полагани червени карамфили, символ на победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
0
 
! Отговори
Гадно Копиле преди 4 години
Хитлер е бил луд шизофреник и андерефасон и всички които го харесват са такива като него...Ферщеен!!!
235
5
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
"Великата Отечествена" по-скоро може да се оприличи на ръфането на две хиени-Хитлер и Сталин за кокалите на "стара Европа". Не съм сигурен, че Америка избра по-добрия за съюзник и по-лошия за враг и така даде победата в ръцете на по-големия изверг.
234
5
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Какви борци, какви пет лева. Хитлеристите и комунистите са братя. Ето какви са лозунгите на БКП по време на т.н. "Соболева акция", когато СССР иска да прилапа България, подобно на Литва, Латвия, Естония. В позив на РМС, младежката организация на комунистическата партия, се казва: Искаме съюз със СССР! и Искаме съюз с героична и социално-прогресивна Германия!, както и Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа.
233
3
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Терминът "хитлерофашизъм" е нонсенс, т.е. глупост, господа журналисти. Фашизмът и хитлеризмът са две различни доктрини, в две различни държави. Общото между тях е коренът "социализъм". И Хитлер и Мусолини и са били социалисти, с една малка приставка - "национал" По-нищо не се различават от т.н. "комунисти", като Ленин и Сталин, освен по това, че последните си бяха чисти разбойници, а Хитлер и Мусолини са имали някакви идеали.
232
7
 
1
 
! Отговори
Саламандър САС преди 4 години
Пред паметника на сА, май е и сборния пункт на геювите, преди да ПАРАДират по соф. Улици.....
231
6
 
5
 
! Отговори
Курти преди 4 години
До Патриот 242: Колега, ако не бяха американците и англичаните с програмата си Ленд-Лийз, съветската ***, сега щяха да са цивилизовани по Европейски както го е направила Германката Екатерина Велика. А днес русия е Изостанала Второкласна държава от Третия Свят. Те дори още си мислят, че Ленин им е написал Азбуката
230
9
 
4
 
! Отговори
Ало Ваньо!?! преди 4 години
Лошо, Много лошо. Да отдаваш почит на Окупатора си и най-голям душманин на държавата ни е меко казано Жалко. П.С. Участниците в този "парад", да пледират първо за узаконяване на проституцията. ЧАО.........
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛАВА РОССИИ !!! Гошу, НАЗДАРОВЕ !!
228
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безсмъртни полкЕ аз като имам дядо царист и дядо антифашист,какво да правя?Да ги мразя и двамата ли?
227
9
 
7
 
! Отговори
sd преди 4 години
Империята плаче за разпад на що-годе нормални държавици.
226
6
 
9
 
! Отговори
Йозеф преди 4 години
Русия не е някоя малка дребна държавица , а империя. Защо запада постоянно го забравя ? Империята не е лесна за убиване.
225
5
 
16
 
! Отговори
Безсмъртни полк преди 4 години
Георги Йосифов Велинов, сражавал се против фашизма в Македония, Сърбия и Унгария, като картечар, мой дядо, гордея се с него.
224
11
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Поклон пред СССР!Героите не умират, те са вечни!
223
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименкакъв руски фашизъм,света не се управлява от руснаци,а от една върхушка,на която се подчинява цял свят,включително и Европа,Русия и т.н.
222
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХубаво,но това "Безсмъртният полк" ми звучи Хитлеристко,звучи ми като украинската "небесная сотня" и ми напомня на всички избити,измъчени,изгорени хора в Украйна и ми се повръща от този израз!
221
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 238Хиляди граждани почетоха 9 май Денят на Победата, и тази година с антивоенното шествие "Безсмъртен полк". Над 60 български града се включиха в събитието. Президентът Румен Радев също почете падналите в борбата с хитлерофашизма, поднасяйки цветя пред паметника на Незнайния войн в София.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/05/09/bezsmyrtniiat-polk-pochete-padnalite-v-borbata-s-hitlerofashizma.409830
220
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато чуя израза "Безсмъртният полк",изтръпвам и си спомням за избитите и изгорени хора в Украйна,включително и деца,тоя израз ми е отвратителен и противен,изпитвам погнуса от него,ще повърна!
219
10
 
14
 
! Отговори
game1 преди 4 години
хитлер и сталин си поделят полша... помним го това !помним и русия как ни обяви война и после ни удави в комунизъм!!Жалко ако има българи на тези чуждопоклонни митинг - руски ли са , американски ли са, САМО не и Български !!!
218
10
 
13
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До АнонименМихаил Ангелов. Сражавал се в СС дивизия ''Принц Ойген''. Гордея се с него.
217
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕйАми напиши името на дядо си бре! След като е такъв голям "герой" би трябвало да се гордееш с него! Пиши!!! Ххахахахахах! Залагам си топките, че нищо няма да напишеш! Червей тролски.