Helpbook: Разрушена спирка, незаконно настанили се роми и нагъл шофьор

Вижте новите сигнали в платформата на Investor Media Group
9 май 2019 07:00,
15


В днешния обзор ще ви запознаем с избрани сигнали, постъпили в последните дни в платформата на HelpBook.info.

В първият се сблъскваме с окаяното състояние на последната спирка на трамваите на колелото в кв. „Княжево“. Спирката се ползва ежедневно от много хора, а състоянието й е покъртително- мизерията и боклуците са навсякъде. От изпратените снимки е видно, че таванът е протекъл, съоръженията са стари и ръждясали, пейките са недостатъчно, а състоянието им представлява опасност за ползващите ги. Жителите и посетителите на квартала от години наред чакат да се извърши ремонт, за това отправяме поредния апел към общината и ЦГМ за адекватна реакция.

Следващият сигнал е отправен към Народно събрание, в който е описан проблем с самонастанили се роми в частен имот. Собствеността се намира в село Буковлък, община Плевен. Потребителят твърди, че от години не може да влезе във владение, въпреки че редовно плаща всички изискуеми данъци. След проведени многократни срещи между двете страни се е стигнало за споразумение за заплащане на възможно най-нисък наем, но за съжаление уговорката така и не била спазена.

Наш потребител ни алармира за промени в условията за зареждане на битови газови бутилки от всички газ станции в град Стара Загора: „Поставя се ултимативно условие, че трябва да се ползват газови бутилки закупени от тях или да се премине на абонамент- зареждане по домовете, което означава 1 човек да ги чака цял ден.“ Оплакването е отправено към Комисията за защита на потребителите и ние с нетърпение очакваме тяхното разяснение по казуса. 

Запознахме се и с фрапиращи снимки от квартал Лозенец. На тях се вижда поставен трафопост за електроснабдяване, поставен директно на тротоара, в комбинация с колове възпрепятстващи автомобили да паркират върху него. Не е съобразено никакво отстояние, което да не пречи на предвижването на пешеходците, особено на такива със затруднена мобилност.

Завършваме днешния обзор със сигнал за поредния нагъл шофьор, решен да премине с автомобила си директно през тротоар между търговски обекти, с което успешно да блокира движението на пешеходци и автомобили.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
АВС преди 4 години
ами власт която няма закони-закони има не ги спазват а правозаконите полицаи се правят на слепи че не ги виждат и това ще продължи докато сме в ес ес ги защитава нормален живот като достоен гражданин на българия бг не живеят. живеят само ромите достойно според законите на ес
7
0
 
4
 
! Отговори
И в този режим преди 4 години
на отглеждане на социални ***, те се размножават ударно, а нашите родители гладуват с мизерни ТРУДОВИ пенсии!Ние пък се ограничаваме с по едно дете, което няма право дори на детски надбавки и още от ученическата скамейка знае, че ако реши да създаде семейство на 22, 25 или 28 г., няма да получи общинско жилище, има само 10% вероятност да може да плаща свободен наем за нормална квартира и може да разчита само на родителите си, на Терминал 2 или да си остане стар ерген или стара мома.Браво!
6
0
 
5
 
! Отговори
На какво отгоре преди 4 години
ще ни заробват и разоряват разни недомислени закони и чуждестранни съветници, които нито имат представа, нито ги интересува какви ги вършат тукашните роми?Безделниците не можеш да ги заставиш да учат и да работят, те обаче имат правото да изискват издръжка от парите на данъкоплатците и да претендират да бъдат настанявани в общинските жилища, строени с наши пари! И ако не получат такова жилище, нахлуват в частен имот и законът не разрешава да ги махнат оттам!
5
0
 
4
 
! Отговори
Докога, бе?!?! преди 4 години
колко още трябва да пишем и да ръчкаме народните си представители, за да гласуват най-после закон, според който нито общината, нито частният собственик, отгладувал парите, с които е построил или купил имот, не са длъжни да облагодетелстват търтеи, погазващи законите?!Колко още да предлагаме лесен за осъществяване похват? на бездомни да се помага ВЕДНЪЖ. Щом нямат работа и професия- на село, където има условия за земеделие и животновъдство. В пустеещи къщи, откупени от държавата!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека не забравяме, коооли по-добре е в България от всички западни, източни и южни страни...
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-голямата мизерия в европа се казва бгСТАН.След 20 години ще се казва малката индия
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За самонастанилите се-да чака три дни след обнародване промените за неизбежната отбрана в държавен вестник и да ги почва
1
1
 
26
 
! Отговори
Hellbook преди 4 години
Отговорните институции много ги боли ***** за вашите проблеми.