Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места

Капманията "Бъди войник" е успешна
10 май 2019 20:58,
58
Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места
Снимка: BulFoto архив

Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски вече има министерска заповед, с която са обявени допълнително още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това е казал командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, по време на събитието от кампанията "Бъди войник" в град Карлово, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Още по темата

Военните знаят: Българският народ милее за традициите си

Той е заявил, че увеличеният интерес към конкурсите за Сухопътните войски е и един от положителните резултати от кампанията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов е споделил, че некомплектът затруднява подготовката, тъй като допълнително натоварва личния състав. "Мога със задоволство да отбележа, че личният състав на Сухопътните войски изпълнява задачите си с професионализъм и желание и това ни позволява в последните две години да изпълняваме всички задачи по бойната подготовка", категоричен бил генерал-майор Попов.

Той е допълнил, че броят на рапортите за напускане намалява и изрази надежда, че тази тенденция, както и нарастването на броя на кандидатите за постъпване на военна служба ще се запази. Командирът на Сухопътните войски е съобщил още, че до края на годината в най-големия вид въоръжени сили ще бъдат обявени още три конкурса - през юли, октомври и декември, пише БТА.

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов е заявил пред медиите, че през 2020 г. за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента. "За нас е много важно да покажем на обществото какво представлява Българската армия, каква е истинската същност на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата армия", казал Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кампания "ако от теб не става нищо, ела при нас".
18
11
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Няма сериозна държава,без сериозна армия.А в тази армия трябва да служат отговорно,гражданите на държавата.Тези...умници,които проповядват,че ***,некадърници и неудачници,отиват в армията и само те трябва там да служат,жестоко грешат.Съвремените въоръжени сили са окомплектовани с високотехнологично оръжие и електронни системи,които изискват подготвени и интелигентни хора.Всяко...мамини детенце не става за армията,но това не пречи всеки да уважава труда на хората там и въоръжените ни сили.
17
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Армия без военна доктрина,без нац.идеал,с генерали никога не помирисвали барут,книжни мишки,замисля ли сте се,че ако имаше свясна армия тая страна нямаше да е на дъното?
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Защо се хабиш за тоя ...?!?1
15
1
 
25
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Оф....Преди 2м.имаше статия че има недостик на 5000 войника .Кога ги назначиха ,кога проработиха че и още да трябват ...
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търси се пушечно месо. Да си губиш живота в казармата. Да бръснеш портрета на Ботев. И като се наложи да бъдеш пушечно месо. А пък Борисов и другите крадци ще си лежат в палатите. Младите и бедни селски момчета, *** да ходят да ги гърмят с патрони и шрапнели... Ей, младежи, залягайте на книгите, иначе ще ви направят пушечно месо и ще защитавате мафията.
13
5
 
21
 
! Отговори
SS преди 4 години
Навремето ми хареса една реплика от един бг филм.ЧИЧО МИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШЕ ОТИДЕ В АРМИЯТА И СТАНА ПОЛКОВНИК.
12
15
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Разлагането и деморализирането на обществото ни е обратно пропорционално на разтурването и съкращаването на БА,през годините на...прехода.С премахването на наборната служба,се нанесе тежък удар,върху механизма за подготовка и закаляване на младото поколение за живота.Народът ни е казал:-Мъж,който не е служил в армията не е мъж и жена,която не е раждала,не е жена.Това са истини доказани през столетията.Не случайно във всяка монархия,мъжете задължително минават през военни училища и служат в арм.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората, които си мислят, че нищо не се прави в армията не са прави, има си служба и служба... Едно е да си в кашимерията (Карлово, Смолян, Ст. Загора) и съвсем друго в Крумово и Гр. Игнатиево.... 12 години бях в редиците на БА, но се уволних и си работя за себе си. Много колеги са там заради заплатата и осигуровките, малко са тези, които наистина милеят за родината и носят униформата с чест и достойнство, но има и такива, аз бях от тези, но няма перспектива,
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът имал 80 чифта обувки, за вески чифт му трябват по двама калпака да ги чистят, ето откъде идва сумата 160 !
9
3
 
10
 
! Отговори
патриот преди 4 години
ТОЛКОВА МАЛКО А ДО 130 000 ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ПЛЮС 250 000 ЗАПАСНЯЦИ----МЕЧТА
8
3
 
10
 
! Отговори
Запасняка Хълк преди 4 години
Това договорено ли е с американците?Щото 160 си е цифра . Виж ако бяха Джандармеристи нямаше да е проблем.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят се още 160 хрантутници на тая държава
6
10
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Армията е един от стълбовете на държавата.Службата в редовете на армията е израз на родолюбие и патриотизъм.За това всеки който се посвети на военната служба,трябва да я носи с чест и достойнство и да е за пример в обществото.Но и обществото трябва да отдаде дължимото,особено в социален аспект,на тези които са се посветили на службата.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не бих работил в някаква милитаристична йерархия, като армия, полиция, дори пожарна. Това е работа за роботи, нищо смислено няма за мен в тая работа. Не че нямам никакво уважение към хората, които работят това, напротив. Просто не е подходяща работа, за интелигентен млад човек с талант, цели и бъдеще.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5,този който за нищо друго не става, за войник става.стара българска поговорка
3
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по добре да стават войници отколкото програмисти.че тия програмисти с тия големи заплати само се надуват и се перчат.войника поне брани родината.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там назначават "наши и ваши"....
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами в провинцията и по селата има много бедни и безработни момчета без образование. Нормално е да търсят нещо да се закачат на държавната хранилка щото иначе е голям глад.В частния бизнес никой няма да им даде повече от 400-500 лева чисто освен ако не се хванат на най мръсната работа като строители или в някое вредно/тежко производство.А пък армията в бг като цяло си е айляк. Парите не са много ама и толкова се работи. А после има ранна пенсия.