Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места

Капманията "Бъди войник" е успешна
10 май 2019 20:58,
58
Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места
Снимка: BulFoto архив

Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски вече има министерска заповед, с която са обявени допълнително още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това е казал командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, по време на събитието от кампанията "Бъди войник" в град Карлово, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Още по темата

Военните знаят: Българският народ милее за традициите си

Той е заявил, че увеличеният интерес към конкурсите за Сухопътните войски е и един от положителните резултати от кампанията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов е споделил, че некомплектът затруднява подготовката, тъй като допълнително натоварва личния състав. "Мога със задоволство да отбележа, че личният състав на Сухопътните войски изпълнява задачите си с професионализъм и желание и това ни позволява в последните две години да изпълняваме всички задачи по бойната подготовка", категоричен бил генерал-майор Попов.

Той е допълнил, че броят на рапортите за напускане намалява и изрази надежда, че тази тенденция, както и нарастването на броя на кандидатите за постъпване на военна служба ще се запази. Командирът на Сухопътните войски е съобщил още, че до края на годината в най-големия вид въоръжени сили ще бъдат обявени още три конкурса - през юли, октомври и декември, пише БТА.

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов е заявил пред медиите, че през 2020 г. за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента. "За нас е много важно да покажем на обществото какво представлява Българската армия, каква е истинската същност на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата армия", казал Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
степан преди 4 години
Вече съм към 60г. почти близо ако покрия нормативите ще ме наеметели поне за седем години до пенсия.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В българската държава най-тъпите бяха и си останаха милиционерите, военните, пожарникарите и всички останали "служебни лица". БКП гените са много силни!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hahahaha...Bg armia za mnogoto pensioner generali i bash pilot razbivatel radev da razbiva bg kazarmi i bg zastavi, bg samoleti, bg helikopteri, bg korabi, da prekupuva i preprodava bg armeiski apartamenti, vili, pochivni stancii, kasti za gosti, za da specheli nekoi drug luks panelen blok i bulgarski lev za fusti i kunduri da sa fuka s onazi naglata arogantnata teroristka za razbivane na bg armia ....za tezi svetovni teroristi bg velik voinik li?! Ne ne ne....
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ви обясня какъв е интереса, БА в момента е най доброто мястоза жена да отгледаш три деца, 9 години можеш спокойно да си ги изкараш в майчински с безпроблемно ползване на отпуски болнични и вс което ти дава кодекса на труда, отделно ако решиш да си на работа то не даваш дежурства и колегите опъват вместо теб. А в същото време мястото ти е блокирано не може да назначат офиц. заместник..
35
1
 
10
 
! Отговори
OZ преди 4 години
Не е работата в бройките или заплатите. Работата е в морала на армията и изобщо на населението. Историята познава войни в които прости селяни, въоръжени с коси, мотики, вили и т.н. , са извоювали свобода без дори да им е плащано.А, сега за кого да воюваме? За апартаментчици, олигарси, черепи, златевци, гущеровци......за кого ?Това, дето сега го имаме за армия е само харчене на пари за ***, дето не им се работи.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Израел, Гърция и Русия има задължителна военна повинност , а в сащ армията е място за кухи *** не ставащи за нищо друго и са ниско платени. Затова и се вижда кои армии са боеспособни. Във всички случаи не и американската ."---Toва е разсъждение на простолюдиeто.Един професионален войник (наемник) седи в армията дълго време и това му е професия и се усъвършенства. А ти сравняваш с него някой наборник, чиято професия е счетоводител, сервитьор или барман. И казваш, че барманът е по-добър.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Израел, Гърция и Русия има задължителна военна повинност , а в сащ армията е място за кухи *** не ставащи за нищо друго и са ниско платени. Затова и се вижда кои армии са боеспособни. Във всички случаи не и американската .
32
0
 
16
 
! Отговори
HH преди 4 години
Принципно съм за армията, но да ти плащат за да защитаваш родината ..... за жъли грошове .... да се жертваш за тези *** крадливи ..... не, мерси
31
2
 
17
 
! Отговори
На Иван брат му преди 4 години
До 43: Не лъжи бе! Баджанака е кадрови войник - *** редник. И заплатата му е над 800лв. чисто. Няма как офицер, пък било то и лейтенант да взима толкова.
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исках да видя Алпите и се явих на конкурса, а те ме пратиха да тичам по байрите в Смолянско.Приеха ме в 101 алпийски полк. Все джагали сме.
29
13
 
10
 
! Отговори
Като се има в преди 4 години
предвид че една лейтенантска заплата в България е малко по-малко от 800 лева,сметаите какъв Украйнски глад и горка мизерия е в "демократична" и "европейска" България след 30 години под западно робствощом и на мизерния войнишки краешник така се хвърляте ..... бая сте преуспели по пъте на "демокрацията"
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
160 на фона на 3000 некомплект....хич не е цветищо
27
5
 
21
 
! Отговори
Малкият Мук преди 4 години
Всяка армия която не служи ,,В Ползу Роду'' се нарича ,,баши-бозук''.
26
6
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Хората, се- навеждат,...Но, не- желаят, да- служат, със- терористи ,...България, ще- отпуска, свещи,...
25
11
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Нека да служат на "народа" !В русия е така , казармата е задължителна и руските войници служат на " руския народ " !Като стане война никой от Кремъл няма да прати сина си на фронта да служи на родината , има други които да вършат тази работа !
24
8
 
30
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Има ли поне един войник ,който да е син на гербераст?Няма и няма да има.Така беше и по времето на Живков.
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже прибери си вересиите! Българска армия - под кръгла шапка акъл не търси!
22
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво, български юнаци!да живее българска армиязавължителна казарменна повинност - не!
21
13
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тролчетата небългари,си...счупиха пръстите да пишат срещу БА.Голем смях,дано поне им плащат за...труда.
20
8
 
45
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Нито един грамотен и кадърен млад човек няма да отиде.Представям си какво е да служиш на Шкембе войводата ,продал българското гражданство и си купил 400 квадрата апартамент в центъра на София.Да не говорим че никой не би влязъл в бой за...апартаментите ,терасите и къщите за гости на шайкаджиите.