Helpbook сигнали: Сметище, опасни шахти и няма пари за ремонти

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Grouр
10 май 2019 19:48, Анисия Иванова
6

Снимка: Helpbook

Виж други галерии »
Започваме днешния обзор в платформата Helpbook.info с проблема за сметищата, които никнат като гъби в страната.

"Една голяма, хубава и отлична за отдих отбивка по Подбалканския път е превърната в кочина. Става дума за отбивката над село Буново. Слизаш от колата и накъдето и да се обърнеш виждаш отпадъци – около беседката, пред и зад чешмата, надолу по пътеката (ако се престрашиш да нагазиш натам в свинщината), по самия паркинг на отбивката. Моля, съответните органи да предприемат мерки и да почистят, защото виждайки толкова непочистен боклук, явно всеки се чувства оправдан да изхвърли и своя собствен, без да се замисли. Скоро ще се превърне в мини сметище. Грозна и тъжна гледка е.“

Продължаваме със следващия сигнал за недостиг на сметосъбиращи съдове в кв. "Киноцентъра". Според нашия потребител наличните контейнери за боклук са били изкупени от новопоявилите се собственици на имоти за лична сметка. Нови кошове така и не са били доставени, за да покрият нуждите на живущите в района.

Информираха ни и за опасна шахта в район Слатина до натоварения бул. "Брюксел". До посочения светофар на кръстовището са монтирани нови капаци на шахти, но изпълнението е немарливо, както се вижда от изпратените снимки. Липсват части от плочките, които не са сложени и зеят дълбоки дупки. Всичко това създава предпоставки за инциденти, особено в тъмната част на денонощието.

В друг сигнал проблемът е сходен - отново за опасна шахта. Съоръжението, което се намира на тротоар, е с разрушени капаци, изгнила метална конструкция и със сериозна дълбочина. Около него саморъчно са закрепени дървени прътове и ограничителна лента, с които да се предупредят преминаващите за опасността.

Завършваме днешния обзор със сигнал, озаглавен "Пращате ни за зелен хайвер". Разочарованието е породено от отговора на район Панчарево по повод предишен сигнал за нужда от асфалтиране на улица в с. Герман. В отговора на общината обясняват, че не са предвидени пари за това в бюджета на район "Витоша". "Откога с. Герман е на територията на район Витоша. Това е безумие!", възмущава се потребителят.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то вода и канализация няма,какви шахти?!София ли?София на Графа и Гарибалди,там центъра.В покрайнините е мизерия.Във вилните зони не са направени улици,а асфалт сигурно ще има в 22 век.Уж пари от Европа ама само се изписват,че са вложени и реално нищо не се прави.
3
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ Е ТАЗИ НОВИНА!!! НИТО Е ТОЛКОВА МРЪСНО НИТО НИЩО!!НЕКА ДОЙДАТ НА УЛИЦА КУПЕНИТЕ В КВАРТАЛ БЪКСТОН СОФИЯ ДА ВИДЯТ КВО СА ДУПКИ И КАК ЗЕЕ ЕДНА ШАХТА НАБУЧЕНА ЦЯЛАТА С КЛЕЧКИ ДА НЕ СТЪПИШ В НЕЯ , ЧЕ Е БЕЗ КАПАК
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искайте пари от Бойко Борисов за ремонтите. Той нали дава за всички и на всички. Ще даде и за това, при това от своите собствени.
1
0
 
5
 
! Отговори
Евроатланик преди 4 години
Опасни шахти,един етнос е брал капаци на шахти