Педиатри на протест: Подаваме колективна оставка!

Лекари и пациенти блокираха столичен булевард в час пик
10 май 2019 10:10, Анисия Иванова
25

"Спрете бездушния трафик на търговията със здравето на децата" - под това мото педиатрите в столицата излизат на поредния си протест.

Въпреки лошото време не само служители на болницата, но и техните пациенти се събраха и блокираха булеварда, намиращ се пред сградата на лечебното заведение и затрудниха движението в час пик.

Пред Bulgaria ON AIR педиатрите категорично заявиха, че ще подадат колективна оставка, ако Здравното министерство не удовлетвори исканията им.

Основните причини за недоволството са ниско заплащане и недофинансирани клинични пътеки. Надзорният съвет на Здравната каса в сряда реши да отпаднат месечните лимити за лечение на деца в педиатричната болница.

"Липсва персонал, останали сме три сестри и много ни е трудно, през ден сме на работа", дадоха да пример протестиращите.

Въпреки даденото обещание, протестът на лекари, медицински сестри и санитари не се отменя, защото това е само едно от исканията им.

Медиците настояват още за специален статут, който да гарантира на болницата независимост от финансовите ограничения на здравната каса и по-високо заплащане на труда на работещите в Педиатрията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Чакайте бе,момент бе,нали в БГ всичко със здравеопазването беше ОК Имаме си частни болници,чуждестранни болници,министерство,министри,партий,сдружения,организаций,масонски ложи които ужким се борят за по добър живот на хората,патриоти и много др. Кво става бе,кво става в тази"държава"?
19
4
 
0
 
! Отговори
питам само- преди 4 години
ами като искат да протестират-не се разбира и за какво-ами просто без много шум-подават колективна оставка и готово-защо трябва хиляди хора да закъснеят за работа и куп други неща заради некакви *** които и нищо смислено не казват,а и не казват как дерат кожи от пациенти
18
0
 
1
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
И ние аптеките имаме изсквания 1 повишаване на ценовия марж на лекарствата за аптеките 2 въвеждане на такса консултация в аптеката 3 само фармацевт да може да открива аптека и да не могат да се регистрират на името на фирма 4 да има минимално отстояние от 300 м м/у аптеките 5 ръководителя на аптеката задължително да има придобита специалност в областта на фармацията 6 да се въведат еднакви цини за лекарствата 7 да се премахнат търговците на едро, да се направят сдружения на аптеки.
17
5
 
5
 
! Отговори
иванов преди 4 години
Сега искайте.Като не дай боже дойдат бесепето ,и да искате няма да има.Ама и няма да можете да искате щото ще ядете бой.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема ора, много вожд малко индианец...Сестрата зима 800 кинта. С тези пари за кое по-напред?
15
2
 
6
 
! Отговори
Вълчанка Лисичкова преди 4 години
Изобщо какво предлагат българите - да обличаме Жълтите жилетки като французите ли ? Срещу кого ? За да има диалог - трябват две страни. Едната страна - българите са разединени както никога /всеки за себе си/. Е ?
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато излизат работници, учители докторите го дават интелигентнохрисими много умни.Сами ни натирихада са търговци и търгуват с органите ни.Да искат здравеопазването да е като вУнгария да ги подкрепя.Сега да напуснат да несе мъчат.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не му се връзвайте на номер 3. Това е ***. Бърза за летището на интервю за работа докато ражда. Плащат им да пишат, за да държат народа настроен срещу всеки, които се осмели да излезе да протестира.
12
3
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Можеш да хванеш метрото и да стигнеш много бързо до летището. Тези хора се борят за да спасяват НАШИТЕ деца!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Защото от магистралите,площадите и другите глупости може да се усвояват едни пари и да се краде много лесно.А населението в същото време може да си остане недообразовано и недолекувани,защото необразовани и болни хора в нужда се управляват много по-лесно и много по-лесно биват мачкани!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вълчанка ЛисичковаТе да спрат да крадат, пък пак ще е по-добре.Ние очакваме да се борят с корупцията, пък те са затънали до ушите.Хич не е толкова невъзможно, колкото си мислиш. Всички държави от източния блок успяха само тука било невъзможно. Но донякъде си прав с тия партии дето ги редуваме 30 години няма как да стане.
9
1
 
4
 
! Отговори
Вълчанка Лисичкова преди 4 години
Добре де, като се махнат сегашните управляващи, кои ще дойдат ? Кой ще дойде да управлява след като не му дават да печата парите ? Със какво ще управлява - с трици ??? С купони ??? С ваучери ??? Всеки иска пари - а откъде да дойдат не казва. Не гледайте американците и запада - те сами си печатат парите и държат повечето държави в шах и мат с некои изключения /Русия, Китай,Индия/. Просто е.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Само не знам защо блокират булевард?"Ти си типичен пример за егоцентризма на българина. Всики гледа себе си и изобщо не му пука, ако някой излезе да протестира против тъпотиите на държавата, които са навсякъде. Аз на твое място бих излязал от колата и бих се присъединил, защото ми писна всеки ден да ни тъпчат некадърни и корумпирани мафиоти.Докато не сме единни - абсолютно си заслужаваме тъпкането.
7
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Вълчанка ЛисичковаНе българите, а политиците... Политиците ги разрушиха е ние българите седяхме и гледахме...и не смеехме да си отвориме устите...Но ето че народа вече се пробужда, и започва да изразява недоволството си...за което евалата...Само така, може да бъдат спрени тези 240 прасета на жълтите павета.
6
8
 
10
 
! Отговори
Вълчанка Лисичкова преди 4 години
Когато разрушавахте държавата да бяхте помислили малко ! Основите на една нормална държава са : Армия, Образование, Здравеопазване. Всичките тези основи БЪЛГАРИТЕ сами си ги разрушиха и сега скачат. Защо ? От мaлоумиe !
5
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен 3Ами защото ако не затвори някой булевард, никой няма да го чуе...Политиците в цял свят отдавна са станали супер дебелокожи, и не слушат народа... А слушат само мафията която ги храни. А иначе кое е по-важно бабата на 90 която след месец може да не е жива, или едно дете? Бабата си е изпяла песента...а в детето е бъдещето.... Ако днес нямаме младо поколение, то утре ще изчезнеме като нация...нека не вървиме по стъпките на Европа...
4
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Правилно. Ако няма педиатри, скоро няма да има и хора в тази държава....И тогава искам да питам тези 240 прасета на жълтите павета, откого ще се хранят, или тогава те като добре угоени ще отидат за храна.... Иначе цялата здравна система трябва да се промени...Трябва ни педиатрична болница, но не там да ходят *** българки с 10-те си деца, като при личен лекар защото нямат осигуровки....
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не знам защо блокират булевард? А хората дето гонят самолет, отиват да платят данъци, изпълняват поръчки, имат среща, час при лекар или интервю за работа? Сега като си изпусне часа за изследване, бабата ще чака още месец за нов!Ако е жива. Ами да подават! Има си министерство, има си шеф на заведението. Всеки започна да си затваря каквото си иска! Защо наказват хора дето внасят пари за заплатите им! Акъл море! Давайте да надяваме жълтите жилетки и всеки да иска, щото иска!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички трябва да подадем оставки. нека да останат само онези 240 хрантутници в тази държава.
1
3
 
18
 
! Отговори
jj преди 4 години
BRAVOBEZ DA SE PREDAVATE