ХИВ позитивен тормози аптекарка в Люлин, плаши с убийство

Страх ме е да излизам навън, споделя тя пред Dnes.bg
Обновена: 14 май 2019 10:11 | 11 май 2019 14:30, Иванка Гъркова
57
ХИВ позитивен тормози аптекарка в Люлин, плаши с убийство
Dnes.bg

ХИВ позитивен мъж, страдащ от биполярно разстройство, тормози жена в Люлин. За това сигнализира пред Dnes.bg Калин Бараков, управител на денонощна аптека в столичния квартал, в която тя работи. Въпреки намесата на полицията, човекът продължава да посещава обекта, отправяйки закани към нея и колегите й, сред които и за убийство. 

"Това е за теб! Ще те прегазя, ще ти викна мутри! Ти трябва да умреш!“. Това чула служителката, когато видяла Владислав Т. в аптеката за първи път. Забелязала, че носи подозрителна пратка в ръката си, после й я подхвърля.
 
"Вътре имаше нещо кърваво,  като изцапан чаршаф и заплашително писмо“, спомня си 24-годишната Гергана. Тя веднага се обадила на СОТ и полиция, но злосторникът избягал. 
 
"Следващият път като дойде, започна вече да чупи стъклото на гишето, да блъска, да удря вратата. Искаше да влезе при мен, пак със заплахи“, казва още тя. 
 
Мъжът не е задигнал нищо от аптеката, намираща се в Люлин 9, но за сметка на това е нанесъл материални щети, коментира собственикът.
 
"Счупено е стъклото на денонощното гише, разбити са пантите на входната врата. Отправял е заплахи, че ще подпали и изпотроши целия обект, че ще избие всички работещи вътре. Това нещо не може да продължава, този човек е психичноболен и трябва да се лекува!“, категоричен е той.
 
От 29 април до момента аптекарката и нейните работодатели са викали полиция заради мъжа цели четири пъти. По думите им, посещенията му винаги са по малките часове на нощта, когато няма хора наоколо и Гергана е сама на работа. 
 
"Каза за пореден път, че ще ме отвлече, ще ме изнасили, ще ме зарази със СПИН, ще ме направи компаньонка … и накрая ще умра“, продължава аптекарката, която не може да работи нормално заради мисълта, че всеки момент ще бъде нападната. Когато има свободен ден, тя умишлено не излиза навън, за да не срещне въпросния човек. Според нейни съседи, той няколко пъти е обикалял около дома й. 
 
При едно от идванията, мъжът подхвърлил документи на жената, с които да й докаже, че наистина е ХИВ позитивен и взима лекарства от СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров". Така тя разбрала как се казва той и че не се шегува за заболяването си. 
 
"Подали сме първата жалба на 3 май. След това той отново дойде, като последният случай е от нощта на 7 срещу 8 май. Образуваха досъдебно производство за заплаха за убийство, но бе освободен, а трябваше да го настанят в болница. Сега се скита по улиците със шофьорска и жълта книжка. Недопустимо е да има и двете!“, обяснява още Бараков и уточнява, че Владислав Т. карал кола, взета под наем и катастрофирал на тръгване от аптеката, недалеч от нея.
 
"От полицията направиха всичко възможно да го задържат, но те не могат да направят нищо повече. За съжаление, от отговора на прокурор Великова става ясно, че като болен от биполярно разстройство, той не носи никаква наказателна отговорност. Трябваше тя и здравните власти да настояват за лечението му, защото той е потенциално опасен за хората“, казва още Калин Бараков. 
 
Собственикът на аптеката възнамерява да подаде жалба до прокуратурата, която да се самосезира по случая:
"Искаме да бъде наложена забрана – да не може да идва до аптеката и да доближава служителката ни“. 
 
Гергана П. продължава да ходи на работа, но със страх. Понякога я посреща приятелят й, друг път тя се вози сама с колата си на отиване и връщане. „Не знаем механизма, по който да вкараме човека в правия път. Не искаме да пострада невинен човек. Днес е нападнал нея, друг път ще отиде в магазина или ще скочи на съседката й“, споделя още шефът на аптекарката.  
 
По информация на Dnes.bg, Владислав Т. живее сам в ж.к „Западен парк“. Родителите му са починали.  До момента има 8 досъдебни производства за хулиганство. През годините се лекувал в Център за психично здраве "Проф. Н. Шипковенски" и Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски", но лекарите там са имали проблеми с него заради агресивното му поведение и другия му проблем – СПИН-ът.

57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не носи наказателна отговорност аджеба дали носи на бой
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да напусне работа и да си намери другаде, няма смисъл да се подлага на този тормоз
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас може всичко. Когато се защитаваш те обвиняват. Тотална деструкция къде ли не. Тотална патология. Но, всяко общество си заслужава патологията.
21
3
 
15
 
! Отговори
king преди 1 месец
До на робът

родното мвр и партия майка ни пази. оръжието е за тъпите американци, нали така само говорите по техен адрес?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А ако жена си си я намерил в дискотеката танцуваща кючек, не се изненадвай че ти изневерява"

Tя и професор да е и хич да не е ходила по дискотеките, пак може да ти изневерява. А може и много да е ходила и пълна пpocтакеса да е иначе, но да е честна с мъжа си. То тия работи не са гаранция.
Само не разбрах тебе кой те натиска, че звъниш? Какъв ти е проблемът? Някой мъж ти е изневерявал ли? Виж, че е написано, че и в мъжете също има проблем. Или просто изпадаш в някакви нервни кризи?
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 19
И на тази жена, ако е поискала разрешение за носене на оръжие ще й откажат от МВР? Човекът е луд и спинозен. Тя как да се защити???

В България - трудно, на запад е необходимо само едно обаждане до полицията и проблема е решен, а болния в болницата и така.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на тази жена, ако е поискала разрешение за носене на оръжие ще й откажат от МВР? Човекът е луд и спинозен. Тя как да се защити???
17
3
 
13
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 месец
Ами ако горкия болен не е много здрав и тежък, а той едва ли е, да се вземе една или две юридически мерки срещу него, по-здравички, в някоя тъмна уличка. После, следващия път като дойде, шефа да премести няколко скъпи лекарства, над 2 минимални заплати, и да каже, че тоя ги е отмъкнал. Същевременно Герито да го боцне с една игла, топена в някакъв заразен разтвор с бактерии, и тоя скоро ще свърши, както няма имунна система.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До д-р Иванов
Какво е това мания и хипо-мания при пациент с биполярно разтройство? Какво се случва в тези моменти на неубозданост и тотално отдалечаване от реалността.
Ако става дума за хипо-мания пациента определено не е агресивен даже при наличието на висок интелект не се забелязва от другите. В момент на мания при биполярност 1 агресията изобщо не е изключена! След манията идва депресия така че в тази фаза опасността от агресия е тотално изключена.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До д-р Иванов 14

Това съвсем не е вярно! Ако е в психоза може да е агресивен. Справка ДСМ 5! Някой български доктор наистина не си е свършил работата.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не е застрахован. Да отидеш при зъболекар може да ти лепне хепатит, СПИH, cифилис, xерпес или нещо от сорта. Да се разболееш и да се налага да ти направят операция в болницата, може да ти лепнат CПИH от заразена кръв която ти преливат или там каквото е. Българките (пък и мъжете също) както масово са възпитавани от майките си, че е нормално да изневеряват на мъжете си, то така вече поколения наред имаме едно население в което се счита за нормално да се изневерява. От жена си може да лeпнеш!
13
11
 
14
 
! Отговори
д-р Иванов преди 1 месец
не знам дали сте запознати със заболяването но тия симптоми нямат нищо общо с биполярно разтройство, а по-скоро шизофрения, двете неща са коренно различни, някой не си е свършил работата пак. хората с биполярно разтройство не са агресивни
12
12
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 1 месец
Това е наследството на социализма- червените директиви изрично гласят:

"Или ние ще слагаме ред,или никой!"
11
4
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
АЛКОХОЛ ДРОГА ХАЗАРТ СА ДО ГРОБ
10
1
 
23
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
ГЕРИ НЯМАШ ЛИ БРАТ СЬПРУГ ПРИЯТЕЛ ОПЛАЧИ СЕ АМА НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И ГОТОВО НЯМА И СЕ ЧУЕ ВЕЧЕ ИЗВИНЯВАМ СЕ
9
1
 
38
 
! Отговори
Абсурдистан преди 1 месец
от отговора на прокурор Великова става ясно, че като болен от биполярно разстройство, той не носи никаква наказателна отговорност
----------------------
Значи лудия може да прави каквото си иска, и да застрашава живота на всеки, и никой не може да го спре, понеже законите в Бантустана са най-абсурдните в целия свят?
И преди съм ви казвал, когато и да се изнесете от тая пародия на държава, все е късно!
8
2
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
В тази иначе отрицателна личност има и нещо позитивно - ХИВ позитивен.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да го стрелят отдалече с ония стрелички с които упояват избягалите животни от зоопарка и готово. И после да го вкарват в една стая с риза с дълги ръкави.
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Един

Тоя го познавам - от западен парк. Работеше като програмист, може би още това работи. Завършил е техническия
И съответно имаше много пари.

Всякакви жени минаваше , много вървежен беше. Ама съответно после му се лепна спин.

Жалко ,че не си хвана някое свястно момиче ,щото и такива се въртяха покрай него.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A милиционерите ги е страх да го доближават, за да не ги зарази със CПИН.