ХИВ позитивен тормози аптекарка в Люлин, плаши с убийство

Страх ме е да излизам навън, споделя тя пред Dnes.bg
Обновена: 14 май 2019 10:11 | 11 май 2019 14:30, Иванка Гъркова
57
ХИВ позитивен тормози аптекарка в Люлин, плаши с убийство
Dnes.bg

ХИВ позитивен мъж, страдащ от биполярно разстройство, тормози жена в Люлин. За това сигнализира пред Dnes.bg Калин Бараков, управител на денонощна аптека в столичния квартал, в която тя работи. Въпреки намесата на полицията, човекът продължава да посещава обекта, отправяйки закани към нея и колегите й, сред които и за убийство. 

"Това е за теб! Ще те прегазя, ще ти викна мутри! Ти трябва да умреш!“. Това чула служителката, когато видяла Владислав Т. в аптеката за първи път. Забелязала, че носи подозрителна пратка в ръката си, после й я подхвърля.
 
"Вътре имаше нещо кърваво,  като изцапан чаршаф и заплашително писмо“, спомня си 24-годишната Гергана. Тя веднага се обадила на СОТ и полиция, но злосторникът избягал. 
 
"Следващият път като дойде, започна вече да чупи стъклото на гишето, да блъска, да удря вратата. Искаше да влезе при мен, пак със заплахи“, казва още тя. 
 
Мъжът не е задигнал нищо от аптеката, намираща се в Люлин 9, но за сметка на това е нанесъл материални щети, коментира собственикът.
 
"Счупено е стъклото на денонощното гише, разбити са пантите на входната врата. Отправял е заплахи, че ще подпали и изпотроши целия обект, че ще избие всички работещи вътре. Това нещо не може да продължава, този човек е психичноболен и трябва да се лекува!“, категоричен е той.
 
От 29 април до момента аптекарката и нейните работодатели са викали полиция заради мъжа цели четири пъти. По думите им, посещенията му винаги са по малките часове на нощта, когато няма хора наоколо и Гергана е сама на работа. 
 
"Каза за пореден път, че ще ме отвлече, ще ме изнасили, ще ме зарази със СПИН, ще ме направи компаньонка … и накрая ще умра“, продължава аптекарката, която не може да работи нормално заради мисълта, че всеки момент ще бъде нападната. Когато има свободен ден, тя умишлено не излиза навън, за да не срещне въпросния човек. Според нейни съседи, той няколко пъти е обикалял около дома й. 
 
При едно от идванията, мъжът подхвърлил документи на жената, с които да й докаже, че наистина е ХИВ позитивен и взима лекарства от СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров". Така тя разбрала как се казва той и че не се шегува за заболяването си. 
 
"Подали сме първата жалба на 3 май. След това той отново дойде, като последният случай е от нощта на 7 срещу 8 май. Образуваха досъдебно производство за заплаха за убийство, но бе освободен, а трябваше да го настанят в болница. Сега се скита по улиците със шофьорска и жълта книжка. Недопустимо е да има и двете!“, обяснява още Бараков и уточнява, че Владислав Т. карал кола, взета под наем и катастрофирал на тръгване от аптеката, недалеч от нея.
 
"От полицията направиха всичко възможно да го задържат, но те не могат да направят нищо повече. За съжаление, от отговора на прокурор Великова става ясно, че като болен от биполярно разстройство, той не носи никаква наказателна отговорност. Трябваше тя и здравните власти да настояват за лечението му, защото той е потенциално опасен за хората“, казва още Калин Бараков. 
 
Собственикът на аптеката възнамерява да подаде жалба до прокуратурата, която да се самосезира по случая:
"Искаме да бъде наложена забрана – да не може да идва до аптеката и да доближава служителката ни“. 
 
Гергана П. продължава да ходи на работа, но със страх. Понякога я посреща приятелят й, друг път тя се вози сама с колата си на отиване и връщане. „Не знаем механизма, по който да вкараме човека в правия път. Не искаме да пострада невинен човек. Днес е нападнал нея, друг път ще отиде в магазина или ще скочи на съседката й“, споделя още шефът на аптекарката.  
 
По информация на Dnes.bg, Владислав Т. живее сам в ж.к „Западен парк“. Родителите му са починали.  До момента има 8 досъдебни производства за хулиганство. През годините се лекувал в Център за психично здраве "Проф. Н. Шипковенски" и Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски", но лекарите там са имали проблеми с него заради агресивното му поведение и другия му проблем – СПИН-ът.

57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 1 година
на Владислав Т. или както малко по-надолу пише Тодоров, анонимността в новината му е гарантирана :)
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя няма ли кой да му размени полюсите бе?!
1
11
 
19
 
! Отговори
такива са програмист преди 1 година
такива са си те програмистите.

Имат пари жените им се лепят ,ама после като пробват всяка хващат хив.
И после изкукват и стават биполярни от седенето пред компютрите по цял ден.