Лекари: Докога ще търпим да ни обиждат, бият, дори и стрелят?

БЛС изрази подкрепа за простреляния психиатър
Обновена: 16 май 2019 20:01 | 16 май 2019 15:03,
41
Лекари: Докога ще търпим да ни обиждат, бият, дори и стрелят?
Снимка: Reuters

Български лекарски съюз изразява безусловната си подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който бе нападнат, докато изпълнява професионалните си задължения, съобщиха от организацията.

Още по темата

Стреляха по известен психиатър в Бургас

На 15.05.2019 г. маскиран стрелец е влязъл в кабинета на д-р Андрей Стоянов в Бургас  и е открил огън с газов пистолет, произвеждайки  няколко изстрела. По това време д-р Стоянов е обгрижвал пациент, но за щастие никой не е пострадал.

"Докога ще търпим да ни обиждат, бият, а сега и да стрелят срещу нас????", попитаха загрижени лекари.

"Многократно сме осъждали всяка форма на агресия и сме заявявали, че е необходим работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Българските лекари настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства.", категорични са от БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
qso преди 4 години
Доктора колко е поискал, за да си свърши работата, за която му се плаща. Никой не напада без причина. Видя се как пред болници оставят хора да умират. Сами са си виновни за отношението на хората.
34
2
 
4
 
! Отговори
БГ гражданин преди 4 години
Ами когато спрете да си искате допълнително пари от хората?! Не е ли ясно, не се наядохте и вие като Гробарите, търговци, а не лекари!!!!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз едно нещо не мога да разбера на тези които нападат. Каква точно им логиката да тръгнеш да нападнат човек който идва да им помогне и да ти спаси живота? За мен тия психари дето нападат трябва да бъдат застреляни.
32
5
 
12
 
! Отговори
www преди 4 години
80 % ОТ ЛЕКАРИТЕ ЕДИНСТВЕНО ГИ ИНТЕРЕСУВА ПАРИЧКИТЕ КОИТО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО ДАЛИ ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАШ ИЛИ НЕ ...
31
4
 
10
 
! Отговори
М даа преди 4 години
ДО КАТО ПОЧНЕТЕ ДА ЛЕКУВАТЕ ИСТИНСКИ !!
30
2
 
2
 
! Отговори
Бай Хуй преди 4 години
И аз, обикновен софийски ***, заявявам подкрепата си (каквото и да значи това) към д-р Андрей Стоянов, който иначе не е пострадал. А сега към докторите: Протестирайте, искайте и изисквайте. Само не забравяйте, че както не всеки български лекар е милионер като проф. Начев (извинявай, професоре, голям си, нищо лично), така и не всеки български пациент е гамен, като пищовджията от статията.
29
2
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Майсторе, нещо си ес объркал.Хората искат ЛЕКАРИ а не търгаши, далавераджии, изнудвачи, мошенници и некадърници в бели престилки по болниците.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лекарКлетвата се полага за да се спазва, тя е това което дава право на другият, ако не я изпълниш да направи с теб каквото сметне за добре
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли би бил един лекър без пациенти, вероятно нищо. Единственото което могат да направят е да си създадат такива, както и правят. Находих се и видях че всичко което ми се предписва е предимно за симптоми и в синхрон с фармацевтичните дилъри. консумативи по 0.50 лв. се плащат по 5 лева.Що си лекър като си скъперник. Обичам те, ама си ми длъжна.., любов ли бе да я опишеш
26
1
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Абе тикво зелена, какво се репчиш, не усещаш ли, че си нищожен на фона на народа? Кой ще ти даде на тебе да работиш току така в чужбина, пък и на ръце ще те носи???Там да не би да не знаят, че половината дървени философи като тебе са си купили изпити и дипломи тука?Ще трябва да си защитиш професията със съответните изпити и дори и да получиш право на лекар, ако се държиш така нагло и нахално с пациентите, ще ти бият шута от всяка болница.*** си на запад умнико да видиш зор.
25
3
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Много добре знаем, как се става лекар - чрез солиден подкуп и купуване на изпити/дипломи. Знам една жена, която завърши медицина, докато по цял ден работеше секретарка в една фирма.И много жалък си точно ти нарцисе.Като не искаш да се занимаваш с болни, *** да работиш в строителството или стани таксиметров шофьор. Да не се мислиш за гениален и толкова велик, че се държиш като примадона???Ако се сформира нормална комисия за оценка на лекарите, не вярвам и 30% от тях да си защитят ценза.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекари: Докога ще търпим да ни обиждат, бият, дори и стрелят?Отговор:1. Докато се научите да уважавате пациентите2. Докато се научите да не ги изнудвате за пари на ръка3. Докато се научите да лекувате хората, по възможно най-добрия начин, за да се излекуват възможно най-добре и най бързо, вместо да ги лекувате за да може да изцицате от тях максимум пари и да източвате здравната каса чрез своите болни (като регистрирате фалшиви дейности за тях или искате пари за които карате пациента да плаща
23
1
 
5
 
! Отговори
препатил преди 4 години
До лекар 22Дано когато закъсаш да попаднеш на "подходящия" ти колега и да ти скъса гъ за та дано тогава разбереш на какъв огън се пекат хората.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами недейте да търпите.Защо питате нас?
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато здравето е бизнес за вас
20
10
 
3
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Хахаха колко жалки коментари. Ей затова няма да има кои да се занимава с вас. Знаете ли как се става лекар? Не е като да станеш таксиджия или някъв работник. Никога в тая държава не са се уважавали лекарите. Затова останаха само най-неграмотните, населението само си го избра това. Във всяка нормална държава заплащането е подобава, само тука соц кадрите искат някои да им слугува жащото бил положил клетва. Свърши тая, няма граници, скоро няма да има и лекари, може се жалвате на арменския поп.
19
4
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Докато не си дигнете капите и отлетите от Терминал 2 ! И да останат знахари да лекуват тоя заспал миллет...
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато започнете да си вършите работата отговорно
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 Както и когато "хората" осъзнаят, че никой с нищо не им е длъжен...
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една поговорка - "Каквото повикало, такова се обадило" Та и с "лекарите" така...Когато спрат да се държат с хората като с животни..Когато започнат да лекуват наистинаЩе има промяна...