Родена в Бургас, но без документи. Страхува се от депортиране

Изабела не може дори да се дипломира
Обновена: 16 май 2019 07:01 | 16 май 2019 07:00, Петя Славова
205

Mомиче от Бургас се бои, че ще бъде депортирано от България, въпреки че това е нейната родина. Това е поредният случай на чужд гражданин, роден у нас, който живее без български документ за самоличност, предаде Bulgaria ON AIR.

Изабела е на 23 години. Родителите ѝ идват от Армения в България през 1994 г. Момичето се ражда в Бургас. Там посещава детска градина, учи до 12 клас, полага задължителните матури, но не успява да се дипломира, защото няма български документ за самоличност.

"Въпреки че съм завършила средно образование не мога да получа дипломата си, тъй като нямам лична карта с ЕГН или личен номер. Имах огромно желание да продължа образованието си и да се развивам в сферата на психологията или туризма. За съжаление родителите ми през годините така и не успяха да ми издадат документи за пребиваване", казва Изабела Степанян.

Така мечтите на Изабела потъват в празнотата на закона у нас. В момента момичето се води като незаконно пребиваваща в България. Случаят с Изабела не е единствен. Наскоро арменецът Давид, който от 3 годишен живее в Несебър, попадна в бежански лагер при рутинна проверка, тъй като се оказа без самоличност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
6
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Въпросът ще се реши много бързо,нужно е само да се запише че е брикет.Половин европа ще скочи да я защитава.
55
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тезата "без документи" е лъжа - има арменски документи. В случая държавата няма ама никаква вина.
54
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направих си труда да изслушам материала - има арменски паспорт, неизвестно защо обаче в продължение на всички тези години реално семейството е нелегално пребиваващо. Никой не си прави труда да отговори на най-важния въпрос - защо никога през това време не са направили постъпки да си уредят статута по пребиваването в България. Всеки си носи отговорността за личната си немарливост. Ако се налага, ще си се прибере в Армения и оттам ще поиска българско гражданство. Хайде стига ненужни драми!
53
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите на Изабела с какви паспорти са, как и като какви са "дошли" да живеят в България.Легално,нелегално.Защо 24 години не уреждат статута си? Защо тя е с арменски паспорт след като е родена в България.Нямам нищо против нея,но защо се премълчават тези неща.Не може да обвинява България след вината за нейното положение са единствено родителите и.
52
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 1Абе мyшмyл! Ислямист си ти!Арменската апостолическа църква вече е съществувала по времето когато хан Аспарух е развявал конската опашка и е правил жертвоприношения на бог Тангра!!!
51
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България, страната на абсурдите, ако си обикновен примерен, честен и почтен човек автоматично те правят престъпник, нелегален, нарушител и прочие.Ако си обаче мафиот, наркотрафикант, убиец, данъчен измамник с офшорни сметки пълни с милиони и придобити по Господ знае какъв начин - тогава си уважаван, дори известен, обаятелен, харизматичен, популярен и всички са длъжни да ти бъдат фенове и да те познават! И обикновено си я депутат, я министър, я директор на някоя дирекция...
50
2
 
6
 
! Отговори
нищо ново преди 4 години
Такива като това момиче 1000-ди в Германия , разликата е че са нелегални но живеят съмсем нормално и не се оплакват като тая , нелегален без Документи е модерно в наши дни , да иде в Германия е Бежански лагер там ще и дадът нови Документи за самоличност , е немските сайтове офицялно варира една цифра от 180 000 до 520 000 нелегални без Документи
49
2
 
0
 
! Отговори
50 до 48 преди 4 години
До 48
48
3
 
7
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Тя е на 23 а не на три, юнако явно невръстен. Тогава ВМРО ги нямаше никъде ! Явно за теб живота почва преди 5 години.
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е ,,нейната родина",а какво мислят и казват мама и тате ? Те тук ли са ,или са я зарязали като бебе? Има нещо мътно! Какво пребиваване,тя е родена тук и..........????
46
5
 
15
 
! Отговори
Не е платила на ВМРО преди 4 години
Не е платила на ВМРО, ето защо няма паспорт за нея!!! Нали ВМРО отговрят за събирането на подкупи при издаване на български паспорти.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да кажат, че са македонци и ще им оправят документите веднага. Амренци от македонски произход.
44
3
 
25
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Нещо не се казва цялата истина.Ако е родена в България в болнично заведение няма как да няма българско ЕГН,следователно и пречка за български паспорт.Значи не е родена в болница.С какво ЕГН си е извадила арменски паспорт? И щом се е постарала да получи такъв значи е мислела за отиване в Армения.Репортерите да не показват нещата едностранчиво и да обвиняват България за щяло и нещяло.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нито един човек по света не му носят документи на крака. Какъвто и документ да искаш да си извадиш, се налага да направиш поне минималното усилие да го заявиш. Какъв е проблемът, не разбирам. Отказ ли има? Какво толкова драматично се е случило? Иска безплатно някой да й попълни заявления и да й ги подаде от нейно име ли?
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново фалшиви новини и опит за сензация от посредствена медия. Между редовете става ясно, че си имат арменски документи. Сега обаче й се е приискало да има документи на държава от ЕС и свобода на придвижване и хоп - слъзлива драма по телевизията, хайде да помогнем на момичето. Ако пък няма арменски документи - защо? Родителите са нелегални и се укриват от властите и в Армения, и в България ли?
41
2
 
20
 
! Отговори
Има си закон! преди 4 години
Тук нещо не е в ред Тя в гората ли се е родила?.Като се е родила у нас ,как са я записали ?Всеки с постаоянно живеещи родители новороден, получава ЕГН по законСлед 5 години законно пребиваване в РБ получаваш българско поданство,по закон чл.25 ал vi от конституцията. Какви са тия родители и какво са правили за да не може детето им да има ЕГН.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо лъже тая как така 25 години родителите и не могат да и извадят лична карта ? Хайде сега то вярно че живеем в безумна абсурдна *** ама чак пък толкова.
39
3
 
23
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА СОРОСКА преди 4 години
пропагандна ЛЪЖА !!!!в конституцията пише че всеки роден в България е Българин !!!тая история е я е съченил някой дето дори не е ступлав в България !!!
38
3
 
6
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
В страната на неограничените възможности абсурдите също са неограничени . Пълна перверзия
37
4
 
16
 
! Отговори
някой преди 4 години
Тук нещо не е така, както го пише. По Конституция български гражданин е всеки, който се роди в България. Осве това момичето как въобще се е записало да учи без документи, как е изкарала 12 клас, досега не са ли и искали документ за самоличност?