След среща при Борисов - отлагане. Тестват тол системата 3 месеца

Тестовете започват в реално време и от 16 август
Обновена: 16 май 2019 14:26 | 16 май 2019 11:35, Веселина Йорданова
102
След среща при Борисов - отлагане. Тестват тол системата 3 месеца
Снимка: Правителствена пресслужба

Тестове на тол системата в реално време започват от 16 август и ще продължат 3 месеца. Така всъщност се отлага въвеждането й за този период и камионите ще бъдат таксувани по нея през ноември.

За целта превозвачите ще монтират бордови устройства на всички свои автомобили, за да се види картината на трафика на тежкотоварни превозни средства.

Още по темата
За това се разбраха браншът и представители на МРРБ на среща при премиера Бойко Борисов.

"Ако е необходимо, ще направим промяна, за да регулираме този 3-месечен период и законово", съобщи регионалният министър Петя Аврамова.

След края на май тя ще свика Обществения консултативен съвет, на който МРРБ ще предложи тол тарифите и обхвата на тол системата в България.

"Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата, които ще предложим на превозваческия бранш", обяви още Аврамова след разговора в МС.

На срещата всички се обединили, че тол система трябва да се въведе и че пътищата ни имат нужда от повече средства за ремонт от събираните с винетната система към 370 млн. лв.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви, че за бранша е важно  да се направят реални тестове, от които да се види истинското състояние на трафика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
1
 
! Отговори
До БАНко преди 4 години
кокло пари изкарваш за тези глупости които пишеш, кой ти плаща и с какви пари?
44
1
 
23
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Знаете ли каква друга врътка направиха с камионите? Понеже трябваше да тръгне от 16.08 тол системата, от началото на годината не се предлагат годишни винетки за камиони, т.е. превозвачите купуват месечни. Да ама 10 месечни струват колкото 1 годишна. Сега като го удължат още малко и ще мине годината. С други думи са си заложили да смъкнат повечко пари от винетки, ако другата схема не проработи. Този разход превозвача го добавя на клиента със стоката, а той от своя страна вдига цената в магазина.
43
1
 
22
 
! Отговори
докога преди 4 години
Щом е да събирате пари сте царе на бързината.
42
8
 
26
 
! Отговори
Давай Иран!!! преди 4 години
пускай пускай бомбите пускай!! Една ядрена ракета в йелоустоин и цялата кpaвapия ще бъде в пепел - много мексиканци, индийци и обикновени бели американци ще бъдат изпепелени!! За мексиканците няма правила - взимат ги в САЩ, за българите има визи.. ай сиктир. Мексиканците в САЩ живеят по-добре от 99% от българите и карат коли за 20 000 долара а българите карат голф за 2000лв. Разбрахте ли какъв "партньор" имаме?! Пускай им бомбите!!
41
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще тествате ли дали кипърската офшорка изпира добре парите от таксите?
40
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде - народен съд - нищо друго не ни оправя то не бяха офшорки тж не бяха концесиипредлагат това което принадлежи на народа все едно че е тяхнокрайно време е да им се потърси отговоронст
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подозренията на участници в тези търгове е, че зад мистериозната кипърска офшорка стоят хора от управляващата партия ГЕРБ. Те недоумяват как при наличието на закон срещу офшорките, компанията продължава да печели поръчки и то с еврофинансиране.
38
1
 
30
 
! Отговори
верно са калинки преди 4 години
Телетол" АД е създадено на 22 февруари 2019 г. Акционери в дружеството са "Нованор" (70%) и "Инфосистемс интернешънъл" ЕАД (30%)."Инфосистемс интернешънъл" е собственост на "Информикс груп", зад която пък стои кипърската офшорка "МГ Октагон инвестмънтс". Тя е собственик на няколко фирми в България, които редовно печелят поръчки, част от тях финансирани и с евросредства.
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След ТОЛ системата , смешни депутати от ГЕРБ се отказаха и от ,, адвокати да докладват за клиентите си " на ДАНС ! Припомнямняне за избирателите на ГЕРБ , че и детски градини трябваше да докладват !
36
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите създават някакви пресни уж десни формации само и само да отклонят гласове от единствената партия, която може да бъде опозиция на властта и от която управляващите ги е страх - Демократична България.
35
2
 
30
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Бибитко отново се разпореди. Не, че някой го .. за нещо, ама некакси звучи по така аз разпоредих. Ся тия търтеи от тол агенцията требе да ги уволни щото нали тол система йок. Като всички други бибиткови кьорфишеци.
34
3
 
33
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Те погребаха България!
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще правите през май , юни , юли ???Започва се от август за да стартирате след местните избори !Смятат те за малко умен човече !
32
6
 
38
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Ммдаа, поредното отлагане заради масовото недоволство на хората! Нека да минат изборите пък тогава ще им нахулим и стратегията за детето, и тол системата че и новите минимум 56, а може би и близо 100 триноги камери на кат за които намерих инфо в един единствен сайт! Странно, нали! Нека да минат изборите първо, след това ще подновят издевателствата си над българите! герберските джобове трябва да се пълнят по някакъв начин все пак, да не вземат да обеднеят и да нямат пари за апартаменти с асансъори и огромни тераси!
31
1
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
На снимката единственото което ми лъха е --(Б.БОРИСОВ) -ОТ КОГА ПОЧВАМЕ ДА КРАДЕМ ?--ОТ 16 АВГУСТ!! (ШАЙКА БОЯДИСАНА ПО ЕВРОПЕЙСКИ)
30
2
 
28
 
! Отговори
МУТРАТА преди 4 години
ПАК СЕ ИЗЖИВЯВА НА "УМЕН" И "ЗАГРИЖЕН"?!?!?!
29
2
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Когато Правителството говори за събиране на милиарди , ОЗНАЧАВА ЧЕ НАРОДА ГИ ПЛАЩА .В повечето случаи отиват в ,,добрите наши чичковци с гаражни фирми с трима касиери " .Припомнямняне за избирателите на ГЕРБ !
28
0
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
какъв стил само съдейки по картинката едни хора седнали сгъчкани на една маса за да пият кафе все едно нямат зала и маса за срещи
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всеки път измисляме колелото, за да може Первски и Борисов съвместно да крадат директно от държавната хазна. Няма как, трябва да си дюндюркаме мутрите, те са нашата гордост пред света. Няма други като нас.
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като си направиха цяла агенция по тол-таксите, защо външна офшорка ги събира.Защото на никой не му пука. Тия дни всички са твърде заети с Норвегия и как се живее там. А че тук ги правят на маймуни и им бъркат в джобовете за щяло и нещяло, е дреболия.