След среща при Борисов - отлагане. Тестват тол системата 3 месеца

Тестовете започват в реално време и от 16 август
Обновена: 16 май 2019 14:26 | 16 май 2019 11:35, Веселина Йорданова
102
След среща при Борисов - отлагане. Тестват тол системата 3 месеца
Снимка: Правителствена пресслужба

Тестове на тол системата в реално време започват от 16 август и ще продължат 3 месеца. Така всъщност се отлага въвеждането й за този период и камионите ще бъдат таксувани по нея през ноември.

За целта превозвачите ще монтират бордови устройства на всички свои автомобили, за да се види картината на трафика на тежкотоварни превозни средства.

Още по темата
За това се разбраха браншът и представители на МРРБ на среща при премиера Бойко Борисов.

"Ако е необходимо, ще направим промяна, за да регулираме този 3-месечен период и законово", съобщи регионалният министър Петя Аврамова.

След края на май тя ще свика Обществения консултативен съвет, на който МРРБ ще предложи тол тарифите и обхвата на тол системата в България.

"Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата, които ще предложим на превозваческия бранш", обяви още Аврамова след разговора в МС.

На срещата всички се обединили, че тол система трябва да се въведе и че пътищата ни имат нужда от повече средства за ремонт от събираните с винетната система към 370 млн. лв.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви, че за бранша е важно  да се направят реални тестове, от които да се види истинското състояние на трафика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тол системата е хубаво нещо само че както да е в германия камионите плащат за изминато разстояние и са обвързани с евростандарта на возилото но леките коли не плащат винетки и система. не се дерат хората алооо.
84
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Тол системата изобщо няма да бъде въведена, защото бойко го е страх от протести, каквито се зародиха веднага заради вдигането на цените заради тази система. Предстоят избори, и тази, и следващата година, така че не очаквайте никаква тол-мол да бъде въведена.
83
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Където мине комунист-трева не никне Където мине Боко-и почва не остава. Народе опомни се, и гласувай пак за тикви и калинки, за "патриоти" и хидроинженери, за шкембета и Ковачки. Всеки народ си заслува съдбата.
82
1
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 4 години
Един лекар учил 10 години започва рабта с 800 лв заплата, а един неграмотен толаджия с основно образование дети си чеше мъде*е по цял ден започва с 1500 лв...егати държавата
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само зеления чорап разбира от всичко.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че Той какво разбира от тол система? Това да не е пожарникарски маркуч?
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МНОГО СА НЕКАДЪРНИ
78
0
 
3
 
! Отговори
a na bas ,che преди 4 години
sabirachite na parite ot Toll siastemata shte sa chujda firma !!! Parite shte izlitat ot Balgaria otnovo ! Ne se zablujdavaite ,che shte sa za poddarjane na patnata mreja !!! Kogato darjavata e abdikirala idvat leshoiadite !!! Ot EU !!!
77
0
 
3
 
! Отговори
Toll sistemata e преди 4 години
oshte edin nachin da se iztochvat pari navan ot Balgaria !!! Magistralite postroeni s Evro-fondove ,shte si gi plashtame s Toll sistemite.a I ne zabraviaite che davame poveche pari za chlenstvo v tozi kradliv saiuz otkolkoto poluchavame ...I na vsichkoto otgore te pak si gi vzimat ,che sa I na pechalba !!! Mainata mu na EU ! Mainata im I na Toll sistemite ! Vsichko e za da se grabi ot Bal;garia I stranite v EU kato neia !!!
76
0
 
4
 
! Отговори
tova,koeto Borisov преди 4 години
...testva e tarpenieto na balgarite ! Tova opbache shte mu izlezne soleno !!!
75
6
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Драги ми съселяни!! Опссссссссс, граждани де! "С трици маймуни не се ловят". Хубавите пътища струват пари. Много пари. Ако си мислите , че с мършавата винетка от 50 евро на година ще ги имате сте големи наивници.Безплатно е само сиренето в капана за мишки!
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пред изборно тоя страхлив мутрафон е готов на всичко.
73
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и кво сега?.."Бориссоф нареди" ше го заменяме със .."След среща при Борисов"?.."Пременил се Илия,погледнал се-пак в тия"..какво ли ще стане,ако светилото,бащицата на нацията някакси изчезне?..Сигурно ще изчезне и държавата...вай вай!...
72
1
 
14
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Много е хитър Тиквун отлага след изборите пак ще духат супата превозвачите. Щели да им оставят един коридор с петокласен път. Смешници.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо ще наложат таксата на товарните, а след това на леките автомобили! Няма мърдане. Рано или късно ще ни го на**тат! Сега ни пробват "НАРОДЕ"!!!!!
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонско тронди нема се изтронди, ризата му е направена от два парашута, голяма обиколка
69
2
 
7
 
! Отговори
Цветенце преди 4 години
До Активист на БКПЩото д $у $х а на Черепа. Той ще обира парата пост фактум, е ще има и за ЛиЛана и за Бибитко ;) Само за нас ще има конфигурация от 3 пръста с преобладаващ среден :)
68
1
 
13
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Дааа отлага с 3 месеца!! Уж чакат за година 1 милиард значи 3 месеца са 250 милиона от които държавата се отказва!!..такааа бордови устройства, такса поддръжка такса певица ( 15 %комисион)...такса...асандьор!! Отиде коня!! За държавата остава половината!! Всяка година актуалузация на софтуер..подмяна на коли!! Бас ловя на буре вино,че..системата ще ни вкара вътре..пардон ще ни ГО....вкара.
67
16
 
4
 
! Отговори
Jack преди 4 години
Ако не беше бате ви Б , досега да сте се изтрепали и фалирали сто пъти това булгарете.
66
3
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
За целта превозвачите ще монтират бордови устройства на всички свои автомобили.....А такааа ! Помогнете им да ви ограбят още ,че вие малко. ТОЛ системата в пъти по скъпа от Европа. Я ги принудете да отложат въвеждането докато дойде Нинова.Тя щяла да я отмени.