"Телетол" АД - собственост на две български софтуерни компании

Борим се да има повече такива като нас на този пазар, отбелязват от компанията
16 май 2019 20:35, Екип на Dnes.bg
12
"Телетол" АД - собственост на две български софтуерни компании
Снимка: Bulgaria ON AIR

Фирмата "Телетол" АД, която ще събира ТОЛ таксите, е собственост на две изцяло български софтуерни компании - Нованор ООД (70%) и Инфосистемс Интернешънъл ЕАД (30%). Двете компании имат общ брой на служители - 56, които работят в офисите на компаниите в България, съобщиха от "Телетол" в писмо до редакцията на Dnes.bg.

След отпадането на хартиените винетки, отпадна и сложният и противоречив процес по избор на разпространител чрез обществена поръчка. От началото на 2019 г. пазарът за разпространители на винетки и тол такси е на регистрационен режим по европейски изисквания и е достъпен за всеки, който има сайт, приложение или пункт за продажба.

След среща при Борисов - отлагане. Тестват тол системата 3 месеца

За разлика от обществените поръчки, тук фирмите трябва да извадят сами пари и да инвестират в софтуерна инфраструктура. Целта на Европа е да създаде свободен пазар, на който ще печели този, който успее да създаде по-добри продукти за разпространение, посочиха от компанията.

Процесът по регистрация е също опростен - подава се заявление и до няколко дни Националното Тол Управление сключва договор, с когото желае.

"Ние като компания се борим да има повече такива като нас на този пазар, които да добавят стойност към този вид продукти", посочиха от "Телетол" АД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: тол таксиТелетол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Вервам ви! преди 4 години
Тези смятат, че" българите ядат доматите е колците"Кои са тези фирми, кой им спонсорира различните групи във ФБ, къде им е адреса на регистрация на фирмата? Опитайте се да намерите достъпна информация за тези фирми, кога са създадени и защо точно смятат, че ТОЛ системата е Солунската митница за тях! Какви са тези 56 служители и с какво точно се занимават, освен фалшивия им плач по социалните медии!Не им вярвам и на една дума! А вие можете ли да си позволите лукса да им гласувате своето доверие!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла тол-агенция създадоха и няма капацитет да събира таксите?Създават продукт и услуга монопол, и го дават на техни хора за процент.Народът плаща няма страшно,сигурен бизнес и печалба
8
1
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Подставени лица на ОНЯ !!!
7
1
 
13
 
! Отговори
офшорка преди 4 години
А нованор като е собственост на офшорка, ко правим?
6
0
 
15
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Абсолютно никому неизвестни компании. Ужас !Ще избие на някъде.
5
2
 
31
 
! Отговори
ххахахаах преди 4 години
Позорна история, Лилана....обикновената играчка за забавления на....човекът хазарт....прави технологични компании....Верно сме заспало племе, отдавна трябваше да ги изринем всичките
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази певица Лилана не беше ли любовница на Черепа?
3
2
 
24
 
! Отговори
Нищо преди 4 години
Нищо , че комисионата за разпространение на винетки се вдигна двойно тихомълком. Проблеми няма. Няма виновни - и те тихомълком напуснаха великата АПИ.
2
0
 
26
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Всички печеливши бизнеси в България са раздадени на *** и пульо!Е откъде пари за социални дейности Ве тарикати!Отговор... Данъци и такси, връз д, ибилното българско население...Повтарям Българско...
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две фирми са които никой нищо не е чувал ... с общ персонал 56 души. Абсолютен смях ... нали се сещате че някой отгоре така е наредил и стои зад тях, прибирайки голяма част от печалбата. Краденето продължава в пълна сила.Току що каьах на един колега от Белгия че тола ще се подържа от по малко от 50 човека и той се разплака от смях.Държавата цирк!