Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kaто въведат толове за колите 5 стотинки на км, ще се оцъклите от София до Варна как се плащат 20 лв. само за толове.
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За предизборна кампания ли става въпрос, или за посещение на министър- председател? Като как обещава повишение на заплатите догодина- като шеф на предизборен щаб, или като министър- председател?Само питам.
7
1
 
58
 
! Отговори
Българи страхливци! преди 4 години
Гнусно е вече във всички сайтове само хвалби и поклони и то на кого!
6
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къш, мутряк!
5
56
 
11
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 4 години
ЕВАЛА БАТЕ ЕВАЛА БОЙКО ВЕЛИК! ВЕЛИК!! ВЕЛИК!!!
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обещаните 10% за догодина се стопиха още през първото полугодие на тази година. Инфлацията ги изяде отдавна. Стопени пари ни обещава.Преди колко години трябваше да е построена АМ "Хемус"?
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая бакянска диария обещава на администрацията увеличени заплати ако го подкрепяти това ако не е агитация
2
6
 
61
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!И населението намалява. Защо бе Мутро? Защото бягат от хубавото?
1
2
 
47
 
! Отговори
10% = от 0% до 10% преди 4 години
10% = от 0% до 10%Както беше тази година.Или казано на български: За правилните 20%, за неправилните 0%