Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
4
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява"Ако за всяка изречена от Борисов лъжа,носът му нарастваше с 0,5 см то той щеше да заприлича на копието на древногръцки хоплит.Ама,защо в тази наша държава никой не каже ,че "Царя е гол" като в онази детска приказка на Андерсен.Разхожда се и "рони" лъжи и манипулации,а сервилниците,му ръкопляскат
248
1
 
4
 
! Отговори
маймуната преди 4 години
Преди малко прочетох статията за българското правителство в ,,Независимая газета". Сега вече ми е ясно бъдещето на Борисов.А уж не беше маскара...
247
5
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Направлението на магистратите е запад-изток.За тях пари дава ЕС ,защото се явяват и като част от военната структура на НАТО,за провеждане на провокации към Русия.До момента не е построена магистрала Север-Юг,защото от военна гледна точка не е толкова необходима.Освен това строежа на магистралите е основен източник за кражби на огромни за България финансови средства, от страна на фирми на "точните" хора свързани с правилните политически лица и структури.
246
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По му подхожда роля в Сатирата.За държавен шеф не става,защото познанията му са на пожарникарска-мутренско -дърдорско ниво.Това е положението.Трудно се намират хем умни,хем честни,хем можещи и полезни хора.
245
6
 
2
 
! Отговори
Ликвидира Българите преди 4 години
Доказано престъпните групировки маскирани като партии СДС<БСП и ДПС след поредици от нагло престъпни мероприятия ликвидираха индустрията в Северна БЪлгария.С ликвидацията на кооперативите в Българските села и малки градове са ликвидирани милиони крави овце,свинe и стотици хиляди работни места.Българските села и малки градове изчезват.Русе и Плевен все още имат видимо хора предимно издържани с ограбвани пари от народа чиновници,пенсионери и деца. няма платена работа
244
3
 
3
 
! Отговори
Стъкмистика има преди 4 години
Същите престъпници които ограбваха Българския народ до 10 .11.1989 останаха на власт преди ограбваха народа и строяха индустриални обекти. До 1969 година имаше незавършено строителство за 159 000 000 000$.Сега същите майстори на стъкмистиката внушават на Борисов че сме страшно богата държава и могат да ограбват безнаказано от народа поне по 23 000 000 000 живи кървави лева годишно.Цел да вкарат тази сума в разходната част от бюджета и да напълнят гушите на нагли престъпници и подставени лица.
243
1
 
7
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 4 години
Вдигането на заплатите в бюджетната сфера означава или допълнително увеличаване ограбването на народа или съкращения в нагло престъпните оперативни програмки..Ако с е махнат от статистиката заплатите на издържани с ограбвани милиарди от народа служители в бюджетната сфера и тези на партиино подставени компании перящи ограбвани милиарди през министерства и ведомства сме на последно място по доходи в света.НАй бедните. Не можем да си задомим момите за да родят и отлгедат деца.
242
2
 
10
 
! Отговори
@k.247 преди 4 години
До УЖАС! Боце, тези пари за АМ твои ли са или на дядо ти? Ако са държавни защо тичаш ти да контролираш дейността на багерите в навечерието на изборите? И какво разираш ти, бившият пожарникар, от строежи на пътища! Та ти си завършил Милиционерската школа - Симеоново!
241
3
 
10
 
! Отговори
Няма деца преди 4 години
Борисов ударно ликвидира Българския народ. Добре обиграни престъпници в министерства и ведомства обезпечават годишно ограбване на десетки милиарди .Милиардите се перат през нагло корупционни обекти по оперативни програми.през партиини фирми.
240
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкайте ги, Бойко и ГЕРБ! Мачкайте червената чума! Пак надига глава прокажената червена партия, но аз ще ви подкрепя в борбата ви с това зло!
239
6
 
17
 
! Отговори
УЖАС! преди 4 години
Направо ми писна да гледам Боко по всички телевизии.Глупост след глупост и всяка следваща е по-голяма.Горд е,че бил прочел(евЕнтуално) ЦЯЛА ЕДНА КНИГА-ВИНЕТУ.Сигурен съм,че дори не знае кой е авторът...
238
15
 
9
 
! Отговори
бате Бойко е номер 1 преди 4 години
браво на бате Бойко, много разумно защото без путища не може да има никакво развитие. Да оставим на страна че ако бяха на власт комунистите нямаше да видим нито София пооправена нито магистрали а заемите на България щяха да са същите.
237
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това НЕЩО между Ботевград и София може да е коларски път, може да е всичко, но не и магистрала!!! Тотално не отговаря на стандартите за магистрала! Чудно ми е как ще развиеш и поддържаш допустимата скорост от 140 км/ч при наличието на бабуни с денивелация 10 см. на всеки 20 м. А случващото се на Витиня само може да влезе в книгата на Гинес за най-дълъг ремонт в света. От петнадесет години се прави ту едната, ту другата тръба. Хора на средна възраст вече не помнят кога не е имало конуси последно
236
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо никъде в Румъния няма дупки по асфалта, а винетките им са много по-евтини от нашите? Сигурно не връщат външен дълг...
235
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост 240Ми вместо БМВ от 95та си вземи Шкода от 2005. На една цена са, а комплексите ти малко ще ги преглътнеш. Не разбирам, защо сте толкова късопаметни. Че магистралите не са немско качество е повече от видим факт, ама до преди 15 години инфраструктурата беше като след трета световна. За вас не знам, но си спомням като съм пътувал преди 15-20 години общото състояние на инфраструктурата какво беше. Все се е возила по 8 лентови аутобани баба ти.
234
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостПостоянно се вози по неговите магистрали, перфектни са си.
233
4
 
24
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Другарю Борисов, ти скоро пътувал ли си по родните магистрали построени по твое време и *** лантички от теб? Явно не си! В момента в България надали има повече от сто километра читава магистрала. *** се повози на наша магистрала в нормална кола и по пътя може да се обадиш на зъболекаря си да те чака за ремонт на пломбите.
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 225 Човек как очакваш да пишеш толкова неграмотно и някой да ти уважи писаното. То едва се разбира ти искаш някой да те послуша... Баси ловените от гората хора! Говорещ папагал да си взема ще се научи да пише и говори по-добре от някои вземащи се за авторитетни коментиращи в този сайт!
231
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дисагите с лъжите и ...надуй балона ,надуй ! ... Е ! ....Стари лъжи ,отпреди 10 години . Тогава хващаха дикиш ,ама днес след толкова издънки и със смъкнати *** ... ?Само в тотална в нагла ,,брутална фалшификация е спасението !
230
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко седни си на ***. Народа не иска магистрали, заводи, паркове, детски градини и тем подобни глупости. Нито пък го интересува съдебната система, всеки който си има взимане даване с нея вече си има негов човек там. Народа си иска социалните помощи и това е! Бъдещото поколение ще ги плаща дълговете, както ние платихме дълговете на комунистите през 90те. Станало е пак ще стане. За чии рук ми е да ти работя по заводите, ако мога да карам на социални и да чета вестник "Минаха години"