Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
0
 
! Отговори
АМАн от престъпници преди 4 години
ЕКсперти за борба с тероризма д а проверят от кои финансирани с ограбени от народа десетки милиарди живи кървави лева се получават такива доходи финансиране на разни оперативни програми.//десетки милиарди годишно ограбени от народа се перат през партиини фирмички годишно.Засега НЯМА Обект изграден по времето на Борисов който да носи печалба за народа или администрацията или вижте как е ..
268
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 4 години
Охрената на Северна БЪлгария увреждана от тази магистрала вече иска откатни мерки за разрушаване на София.Има вече назначени наблюдатели .Ще бъдат увредени непоправимо тн Вечни охранителни полета.Терористи ликвидиращи населението на БЪлгария /вкл хора крави овце магарета и други важни охранители /ползват пси обсебване и тласкане на Бойко Борисов с цел по нататъшни тежки вреди за България.Обсебения се вижда ясно на снимки и филми
267
0
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
Щото и магистралата ще е като Графа, затова говорим.
266
0
 
8
 
! Отговори
Коя Магистрала преди 4 години
Тази която трябваше да е готова до 2017 ли? То оставаше и да не пораства...А дългът само според теб намалява според нас НЕ
265
0
 
8
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
Тоя по-лош и от мен, ба....!!! Аз си мислех, че съм сдухан в главата и отзад... АМА тоя ***..!?
264
0
 
9
 
! Отговори
Рошавата мида преди 4 години
Тъпчо пак се изказа в стил : шкембето расте , пишонката се смалява .......
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kartinka na komunisticheska Rbg s golemi dupki po bg patna republikanska mreja ot propadnali bg izstrebiteli, helikopteri, zilove, tankove, beteeri, kamioni, remarketa, djipki, bageri, traktori, vlakove, kombaini, kazarmi, zastavi, voenni pochivni stancii, voenni hoteli...se promenia s gladki, ravni, laskavi novi asfaltovi patni lenti, markirovki i mantineli ot selo Patica do selo Rassovo...ot Durankulak do Hadjidimovo...trevite, hrastite i darvetata rastat... red za gorski arhitekti i injeneri.
262
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боце, дай все пак да си говорим как осрахте Графа. Аз живея на тази улица, а не на магистралата.Туристите минават по Графа и се смеят, като видят как сте си оставили ръцете.Пешеходци се спъват по Графа и си чупят главите в перките от акули, които уж щяхте да махате, ама все още са си на мястото.Изобщо Графа е демонстрация на всичко най-лошо от вашето управление. Толкова ли беше трудно поне веднъж да не си оставяте ръцете? Донсуков на нищо ли не ви научи?
261
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo, pravi oste video i puskai videootcheti kak spazvate vie samite bg zakonite. Hem i da se uchat mladite pojarnikari kokicheta, kato otivat setne da im gasiat pojarite i te video da snimat za dokazateltstvo i otchet...a i katadjiite da snimat video otcheti i da pishat video globi....bg narod da e tochno, iasno i barzo osvedomen...
260
1
 
14
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Боце, Боце тия магистралки ще ти изядат главата накрая!Асфалт, пресечки и отсечки само това бръщолевиш. Я си виж държавата, че твоите хора 10 дена един Зайков не могат да открият, та какво остава ако имат насреща си организирана престъпна група. Обаче ти продължаваш най нагло да си знаеш своето - инспекция на пресечки и отсечки!
259
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Христо Иванов с неговата формация е добра алтернатива, но няма да гласувам за тях а за БСП, не с отвращение а с убеденост че ще свалят това отвратително образувание ГЕРБ. Това е задача номер 1! После ще трябва в разумен политико-идеолого-икономически разговор на цялото общество да се спретне една широка коалиция или най добре президентска република с ясно обозначени цели. На 26 нека сложим КРАЙ на герберастията!
258
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Не съм социалист, но колкото повече мисля, ще гласувам май с отвращение за БСП.Само заради това, ме Корнелия обеща, че ако този път спечелят есента изборите, ще има съдени политици по затворите и конфискувано имущество и авоари.Не е нормално, човек, току що завършил, без грам стаж, на 24 години да е направо министър, и да определя бъдещето на страната ни, Калинки навсякъде, нищо не върви, държавата се скапва, а тоя-магистрали та магистрали.И какво,като софиянци са в Бургас или Гърция за 2 часа?
257
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един от СеверозападаАха, Германия - страната на ремонтите по пътищата! Вярно повечето са добри. По Италия бил ли си? Там как е асфалта, като изключиш 50% от магистралите. Направо зле, аз такива пътища отдавна не съм виждал.За Сърбия не ми говори, само магистралите са ОК, и то не навсякъде
256
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Waffen SS. "Ама,защо в тази наша държава никой не каже ,че "Царя е гол" като в онази детска приказка на Андерсен."---Много хора го казват, но не им се дава трибуна.После-същите хора са сплашват, по всевъзможни начини, и млъкват.После-виждаш какви са резултатите в проучванията"лице в лице", даже и нагласени.Хората не смеят да си кажат, но даже и да смеят, макар и нагласени, резуртаните са "почти равни".Което ми говори, че даже завишени, не са равни. Страх, паника.
255
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен262"А кофти магистрали и пътища има и по Европа, но там вероятно не реват толкова." ---Извън България излизал ли си? На Запад? Януари - Б-я бедства затрупана под 10-15 см сняг, пътищата-като ледена пързалка, отъпкани, не почистени, ледена коричка, а в Сърбия, веднага след бариерата на Връшка ч.ук.а , изчистени буквално до асфалт...В германия, между две градчета, третокласевн път, не магистрала, мой приятел набива спирачки, както си кара, за да снима единствената дупка, в немско....
254
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Поговорка от нашия край : "Вързан- ду.е дава, развържат ли го-две иска".....В превод това означава-преди избори обещава , след изборите-хваща го традиционната следизборна амнезия. Не е само при тоя така, всички са така, но тоя е уникум за демагогия ... Плъзнали са като скакалци да агитират, но се пазят от предицборни митинги и отразяването им, събират само убедени гербери и актива по места, за да няма освирквания и неудобни въпроси от рода "ако стана член на Герб, ще има ли евтин апартамент?
253
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква икономика, която разчита на пърите изпращани от съгражданите ни зад граница. 70% от Българите нямат и лев по-банките.
252
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 261Щом си за нова ходова част - вземи смени колата. Някоя ненаправена от кашкавал. Наистина сте забравили пътищата отпреди 10-15г, но човек бързо свиква а хубавото. Ясно че качеството не е като у немско, но с такъв материал толкова. А кофти магистрали и пътища има и по Европа, но там вероятно не реват толкова.
251
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 242Да ти обясня нещо - не карам БМВ 95 -та г., нито имам желание да си купувам Шкода - 2005 г., карам среден клас кола произведена 2018 г.Не искам 8 лентов аутобан, а нормален асфалт на пътя, коите не е като юфка. *** и виж участъка Чирпан - Стара Загора, две минавания оттам и си директно в сервиз за ходова част. Новия асфалт след Пловдив и той вече се е нагънал, а е от миналата година. Сега разбра ли какво имам предвид?
250
2
 
16
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
С огромната си простотия отблъсква хората! Сега е изпаднал в ужас,че може да загуби властта! Никога България не е била управлявана от толкова примитивен човек !