Борисов се срещна със земеделци: Май като вали, жълтици падат от небето!

Премиерът оптимист за индустрията ни, за "Хемус"...
Обновена: 17 май 2019 17:15 | 17 май 2019 17:07, Веселина Йорданова
111
Борисов се срещна със земеделци: Май като вали, жълтици падат от небето!
Снимка: Facebook

"Казват земеделците, че май месец, като вали, все едно жълтици падат от небето. Дъждът да считаме, че ни е намокрил, но всъщност е за добро". Това каза премиерът Бойко Борисов, който се срещна с тютюнопроизводители в село Пристое.

"Минах днес и през "Хемус" - строи се добре, бързо, ще видите резултата след 1-2 години. В Шумен открихме един от най-модерните заводи в Европа", коментира пред тях той.

Премиерът каза, че е оптимист, защото такава индустрия й трябва на България - да произвежда и да изнася.

"Не е далеч времето, когато шаситата и част от купетата на големите автомобилни заводи ще се правят в Шумен", прогнозира той.

Борисов призова земеделците да се застраховат срещу природните бедствия и допълни, че така и държавата по-лесно ще им помогне.

С тези пари подпомагаме предизборната кампания на всички партии, защото хората, които работят, са на всички партии, коментира той отпуснатите средства за земеделие.

Ресорният министър Десислава Танева каза, че има значителни поражения след градушката на места снощи в три района - Нова Загора, Стара Загора и Карлово. В два от тях са по-големи, защото не са защитени с противоградови ракети.

"Държавата може да помогне за пропаднали площи, ако са на 100%. Веднага трябва да се уведомят областните и общински дирекции по земеделие", каза тя.

По думите й продължава доизграждането на нови ракетни площадки. До 10 дни се очаква да започнат работа още нови 63. По данни на ИАБГ от началото на активния сезон за противоградова защита до момента са изстреляни 1284 ракети, от които 477 само през вчерашния ден в областите, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Пазарджик и Плевен.

Общо 199 са ракетните площадки в страната, като всяка от тях разполага с по 30 ракети. Към момента има в наличност близо 12 хил. ракети.

Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители по схемата "de minimis" за обезщетения за предадена и неизплатена продукция от предходни години. По думите й това е първата и единствена по рода си подобна помощ, която се дава на производители.

Танева посочи, че от общо 808 приети заявления са изплатени близо 350. Не е платено на тези, които трябва да коригират документите си.

При откриването на завод за алуминиеви изделия, премиерът каза, че догодина наесен АМ "Хемус" ще бъде готова до Търговище. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Труда на земеделците в цивилизованите страни е дотиран от държавата, за да може крайните цени да са достъпни за населението. Моделът е изпитан и работещ. Но не и при нас. Тук парите се взимат от избрани земеделци за личното им обогатяване, а не за производство на храни. Затова внасяме ябълки и зеле
90
0
 
5
 
! Отговори
Шуменец преди 4 години
Бат Бойко , къде е тоз модерния завод , който си открил бре ?! Аз освен един турски завод - "ENPAY" , който се занимава с производство на медни кабели не знам друг да е откриван.
89
5
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
До 100Стани земеделец и ще разбереш
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм се чудел, защо дават на земеделците пари ? Нима бизнесите на останалите , не са важни ? Или какво.Защо земеделец получава пари, а аз не ? И аз искам всяка година да получавам и да се развивам ...някой може ли да обясни.Не се заяждам питам наистина.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо жълтици падат ледени късове и унищожават реколта, но откъде пари за противоградни инсталации и ракети.Или целта е да уврат главите на хората за още една застраховка както се искаше.Но иначе има посолства в арабските страни, както и за 6- месечно участие на изложение в Дубай над 1 млн лева.
86
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 4 години
В Шумен е страшно, българска реч не се чува почти никъде. Дори в магазините ме заговарят на турски като вляза. Страшно е.
85
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мизер.нико , нямаш право да раздаваш народните пари на частните земеделци.
84
1
 
19
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
РАСПРАЯ: --- ШАСИТАТА И КАРОСЕРИИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ЗАВОДИ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ В ШУМЕН?!?!? - СИГУРНО Е ИМАЛ ПРЕДВИД ГОЛЕМИТЕ КАМИОНИ, НО ОСТАВЯ НАРОДА В НЕДОУМЕНИЕ ?!?!? --- КОГА ГЕРМАНИЯ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА? ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ ПОД ГЕРБЕРСКО УПРАВЛЕНИЕ ТОВА Е МНОГО ПО НЕВЕРОЯТНО И ОТ НАЙ ГОЛЯМАТА УТОПИЯ.... ПО СКОРО ОТ НАЛЪМИ ЩЕ ИЗРАСНАТ ДЪРВЕТА, ОТКОЛКОТО ПОД УПРАВЛЕНИЕ ГЕРБЕРСКО ДА ИМА СВЕТОВНО ПРОИЗВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ...
83
2
 
21
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Като дете на репресирани анцестори съм напълно съгласна. Вярвам, сте съгласни, че охраната на бай Тошо е по- жалък и от най-жалката коммммуняга - факт, онези поне полагаха усилия да се изразяват на литературен български език. Този им е от най- жалки те представители.
82
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените крадци лъжливи,реват за кражба като диви. Но излязоха им ризите киpливина 26 ще ходят за сливи...
81
5
 
29
 
! Отговори
Леле преди 4 години
нямам афинитети към никоя партия в България, но този субект и изказванията му са подигравка с народа ни. Отвратителен е. Срамувам се, че това е лицето на България в очите на Света... Дядовците ни се въртят в гроба! Позор! Такъв ***!
80
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората бягат за да заработят някъде за нормална пенсия и да могат нормално да отгледат децата си , а тоя крадец си мисли , че някой му слуша лъжите и глупостите.Надява се да спаси затвора , но вече и началниците не го долюбват , твърде *** и невежа.Иначе крадлив , но се отчита редовно към началниците в ЕС и САЩ.
79
3
 
18
 
! Отговори
СТРОИ СЕ ДОБРЕ,БЪРЗО преди 4 години
ЩЕ ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ.... РАСПРАЯ ПРИКАЗКИ ОТ КОМУНИЗАМА НАШИЯТ ЧОВЕК. ---КОЛКОТО ВИДЯХА КОМУНИЗАМА, ТОЛКОВА ЩЕ ВИДЯТ И КРАЯ НА ПРИКАЗКИТЕ НА НАШИЯ ЧОВЕК....
78
2
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще ни сурвакат с таксите Тол.Тогава ще видите - царя е гол.После ще бъркате в празния джоб.И здраво ще дърпате рoбски хомот.
77
3
 
24
 
! Отговори
ХЪШ, НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
ТАКА СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ХВАЛИ, КАК МИСЛИ ЗА НАРОДА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА БАНДИТСКАТА МУ ПАРТИЯ. ТЕ ХОРАТА ОБАЧЕ НЕ СА БУДАЛИ ДА НЕ ВЯРВАТ НА ОЧИТЕ СИ, А ДА ПОВЯРВАТ НА ***, КОИТО МУ ПИШАТ РЕЧИТЕ. *** СИ Е НАШИЯТ ЧОВЕК, ЗАТОВА И НАРОДЪТ СТРАДА.
76
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77-ми: Точно обратното. През последните 100 години България е била в по-голям подем от сега само по времето на цар Борис III. Но и тогава е имало мързеливци и некадърници, които вместо да бачкат са скитали по горите и са ограбвали мандри и мелници.
75
3
 
24
 
! Отговори
Димитър Данчев преди 4 години
Този *** докога ще ни прави за срам. Дрънка тъпотии, облякъл се като мутра. И това същество е премиер на страната. А вече прекали и с лъжите
74
2
 
26
 
! Отговори
хъша преди 4 години
фук фук тактиката му е да говори непрестанно така че да не може никой друг да вземе думата с неудобен въпрос който може да приключи фукането
73
4
 
28
 
! Отговори
Капитан Петко преди 4 години
ТАЯ ПРОСТА ТИКВА ТИЧА КАТО ГЛАМАВ ПО МАГИСТРАЛИ ПО ТЮТЮНОПРОЙЗВОДИТЕЛИ РАЗДАВА МИЛИОНИ КАТО БОНБОНИ - А КЪДЕ БЕШЕ ПРЕЗ МИНАЛИТЕ ГОДИНИ КЪДЕ - ПОГУБИ ТОЛКОЗ ЖИВОТА ПРОКУДИ ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА ПО ЧУЖБИНА А ТУК БИЗНЕСА Е НА КОЛЕНЕ ПРЕД ГОЛЕМИТЕ БОГОПОМАЗАНИТЕ ОТ БАНДАТА НА ВИНЕТУ (ГЕРБ)!!!!! БЪЛГАРИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ БОРИСОВ И НЕГОВАТА ЛИЧНА ПАРТИЯ ГЕРБ !!!!!!
72
4
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не знам за дъжда,от небесни жълтици,но ГЕРБ се покланят,на царица Парица !