Русенец ще преплува 30 български езера с благотворителна цел

Ще има поставена урна за дарения, разкрита е и дарителска сметка
17 май 2019 19:12, Анисия Иванова
9
Русенец ще преплува 30 български езера с благотворителна цел
Архив: Булфото

Двайсет и четири годишният Теодор Цветков от Русе ще преплува 30 езера в България с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация, подкрепяща жени, болни от рак на гърдата.

Началото ще бъде поставено на 31 май т.г. с езерото Нановско блато край ловешкото село Голяма Брестница. Следват езера край София, сред които Карлиево, Чепинско, Челопеченско езеро, съобщи Цветков.

Той ще плува също във водоеми край Благоевград, Смолян, Бургас, Балчик, Каварна. Финалът ще бъде на 22 юни в езерото край русенското село Николово. Младежът и неговият брат Валентин, който му помага с организацията, са се допитали предварително до МОСВ за избора на езерата, тъй като има защитени и забранени за плуване.

Цветков обясни, че най-дългото му плуване ще бъде около 20 километра. То ще е край Варна, като младежът ще се опита да преплува за един ден Варненското и Белославското езеро, които са свързани с канал.

"Плуванията няма да са лесни. Някои от тях ще бъдат в студена вода. Вероятно ще има всякакви премеждия. В момента не наблягам на физическата активност, тъй като се пазя. Настройвам се по-скоро психически. Обичам да помагам и следвам мечтите си. Надявам се, че няма да спра да го правя", обясни младежът, пише БТА.

На всяко езеро ще има поставена урна за дарения. Разкрита е и дарителска сметка. Ще бъде създадена и енциклопедия за езерата в България със съдействието на МОСВ, а средствата от продажбата й също ще бъдат предоставени на фондацията.

Това е поредна благотворителна инициатива на Теодор Цветков. През миналата година младежът плува 10 км с една ръка и 50 км със завързани крака в подкрепа на фондация, която помага на деца с увреждания. Преплувал е и езерото в лесопарка "Липник" край русенското село Николово, за да събере средства за лечението на болно момиче.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Проверете връзката - иод, тироидна жлеза и рак на гърдата, просто 4етох и 4увствам 4е трябва да споделя. Оказва се 4е в Япония където жените консумират по-богата на иод храна няма толкова слу4аи на рак на гърдата има и много други проу4вания..на лекари които показват връзката - иод и рак на гърдата
6
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ракът на гърдата се полу4ава при занижени нива на иод - това 4етох в4ера. При правилен режим с йод има шанс ракът да се махне без да се налага операция. Моля проверете преди да пристъпите към традиционните методи. Винаги си струва да се пробва
5
1
 
1
 
! Отговори
толуп преди 4 години
Дано в някое от езерата не попадне на някоя риба пиранка прелетяла нелегално от южна Америка щото му е спукана работата !
4
0
 
2
 
! Отговори
ivaylo преди 4 години
priema se!jiv i zdrav i uspeh na momcheto :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
До РусенецМоля за извинение! Опитах да се пошегувам, но се получи много просташка шега! Пожелавам искрено успех на момчето!
2
0
 
1
 
! Отговори
ivaylo преди 4 години
ei *** momcheto prepluva 50 km pone da beshe prochel statiqta ***
1
1
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
А езерото на Текето, по дължина ли? Почти 2 км. Успех!!