МС дава 500 хил. лв. за откупуване на частни улици в Стара Загора

Собственикът им фалирал, нямало инфраструктура
74
МС дава 500 хил. лв. за откупуване на частни улици в Стара Загора
Снимка: Правителствена пресслужба

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за откупуване на частните улици на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, след като посети района и се срещна с работници от различни фирми, където бизнес дейност развиват 80 компании, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, защото собственикът им е фалирал. Премиерът е уточнил, че следващата седмица на заседанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат откупени 85 декара улици.

"Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат", е отбелязал Борисов. Той е припомнил, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични завода, като там е и най-големият иновационен център и е уточнил, че освен огромни заводи, се изграждат и социални центрове за работниците.

"Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи", е подчертал премиерът.

След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов е разгледал разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Той хубавоНе са ваши, не сте ги изкарали за да са ваши.
42
14
 
10
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Бае ви *** от Банкя шъ управлява доде е жив , само господ мое да ни помогне
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бас, че немският аутсорсингн ще върви с екологична мръсотия и внос на емигранти като работна сила.Най-мръсните екологично зони в Европа са в Германия и Полша.Тази приказка за замърсения с микрочастици градски въздух няма нищо общо с индустриалните замърсители.
40
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Пак се опитват да ни пуснат по пързалката..... Фалира управителното тяло -мениджмънт му викат у юропата. Не може да фалира улица , земеделска или индустриална земя! Ей не сме ***!! Между впрочем на кого харизаха навремето СХК-то?
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се, то с чужди пари е лесно.Ощавиш плебса а после кой за каквото поиска му се дава та само мир да има и Тиквата да си е на власт за да краде спокойно пак от тези НАРОДНИ пари.Тоя е за БЕСЕНЕ незабавно.П.П. От народната пара има и за къща в Барселона и за 4-5 милиарда ойро КАШЕ.И те така а стадото блее ли блее.
38
4
 
25
 
! Отговори
Той хубаво преди 4 години
Ще даде 500000 лв. наши париА на кого?И какви са тези " частни улици"?
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването на гласове от банкянския Дебелак продължава.При това с нашите пари.С чужда пита помен прави.Затова до го изритаме на 26-ти.Него и мафиотската му Шайка.
36
2
 
15
 
! Отговори
До редакционния екип преди 4 години
Бихте ли престанали най-после с този рекет с "бисквитките"? Не можем да си проверим написаните коментари и да ги коригираме! Аман от вас!
35
3
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Баце, вие от МС как изкрахте тези 500 хил.лв, които с лека ръка раздавате: с извънредна работа след 18:00 часа или от държавния бюджет? Не се ли плага разследване заради злоупотреба със сложебно положение в интерес на трета страна? И друго: не се казва компоненти, а елементи за леки коли. Електрониката за леките коли е друго нещо: датчик на Хол, оборотомер и други ХИС-ове. Не се изказвай за нещо, което не е в пожарникарската сфера. Би ли казал за кои "големи заводи" в Кърджали говориш?
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикаля и обещава ! През 2009 обеща АЕЦ БЕЛЕНЕ , тунела под Шипка , Шенген ........, а получихме безплатно , безмерна корупция !Всяка седмица се събират в МС на ,, Корупционен Съвет "
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП успяват да се снимат със спасените козички , определени от Мин.чо борисоВ за унищожаване Хората още чакат документи за заразени животни , ама няма ....
32
1
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не стана много ясно каква е ситуацията кой какъв къде за какво и поради бедно описаната новина населението се настройва негативно тези улици май не са точно в ст.загора а извън градът вътре в бившето химическо предприятие ли? тази зона е по настоящем някакъв бизнес търговски център ли?някой схвана ли за кокво иде реч?
31
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко и да се пъчиш, па нЕма 'а те избЕрат!(Ле-ле, що авторитет, що нещо под тениската!)
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
собственикът на улиците наряза метала, даже и от някои места на улиците копа за да извади и сега държавата ще му плаща с парите на данъкоплатците. Нека му направят една проверка защо е фалирал и ще стане ясно! Да ги дарява на общината, достатъчно си взе
29
12
 
5
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
До НесторТИ Имаш голямо петно в мозъка,голямо комунистическо.А това беличкото на блузката е емблемата на Томо Хилфигер.
28
6
 
24
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
Тениската на мутрьо е на петна, няма ли кой да му каже на това ***?!
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня ден раздава пари на незастраховани , за задните дворове , вчера раздаде на лакомите тютюнджии сключили договори за безбожно много пари !Днес изкупува частни имоти с държавни пари , да може неговите олигарси да строят без да купуват !! Българите станахме РЕЗИЛ !
26
0
 
8
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
До 20Тролче, на територията на областта има няколко различни ТЕЦ-а. Държавният ТЕЦ 2, AES Galabovo, още "Енел", "Брикел", освен това и мините. Ти имаш предвид AES, но тук има 5 различни фирми, някои от тях от различни страни.
25
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Що за ПАЛЯЧОВСКИ "капитализъм" ни натресоха?!..Уж принципа на капитализЪма е "Свободна конкуренция,който не го бива-просто ОТПАДА",а нашенската гербошайка не само че непрекъснато "опрощава" дългове на клонингите си,но и непрекъснато налива НАРОДНИ ПАРИ в тях!!!!!!!....НЕЩО МНОГО ОБЪРКАНО ИМА В НАШАТА измъчена географска територия!!!!!!!..дали не сме НИЕ "дефектни"?..Защото .."ЛОШОТО ДЪРВО РАЖДА ЛОШИ ПЛОДОВЕ"!!!!!!!
24
4
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Анонимко , твойто чучучулулу е отрязал лентичка !!!!Тиквата не е построил Н И Щ О !!! Въпреки Собственика на ГЕРБ бизнеса с много мъка се оправя !От големите данъци са раздаваните на своите гости народни милиарди !