Радев зове: Да дарим за младежи, израснали без родители

Президентството набира дарения за абитуриентския бал и образованието им
18 май 2019 11:07, Анисия Иванова
86
Радев зове: Да дарим за младежи, израснали без родители
Снимка: Булфото

Президентската институция набира дарения за организацията на абитуриентския бал на младежите, израснали без родители. На 30 май тази година президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния абитуриентски бал на младежите, отгледани в институции, който е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, съобщиха от прессекретариата на Президенството.

Държавният глава отправя благодарност към дарителите, които през годините разпознават президентската инициатива като своя социална кауза.

"Вие дарявате на тези млади хора вълнуващо преживяване, което бележи младостта им с надежда и мечти. Вашата щедрост осигурява на бъдещите студенти финансовата опора, която иначе дава семейството", с тези думи президентът се обръща към всеки, който има желание и възможност да подпомогне финансово благотворителната инициатива.

С дарените средства Администрацията на Президента покрива разходите по организацията на празничната вечер, а останалата част се разпределя като еднократна стипендия между абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и отличните ученици в 12 клас през учебната 2019/2020 година.

Над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги, очакват с нетърпение своята бална вечер. Благодарение на партньорствата, които съпругата на президента Десислава Радева договори с проф. Любомир Стойков от Академията за мода и с Елена Кристиано от "Кристиан оф Рома", 34-ма младежи вече получиха като подарък своите бални рокли и абитуриентски костюми от дизайнерите София Борисова, Жана Жекова, Радослава Лазарова, Христо Чучев и модна къща "Десизо Мони", а в деня на бала елитни стилисти ще се погрижат за празничния вид на всички абитуриенти.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата "Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

За контакти и допълнителна информация:
Минка Йорданова, тел 02/ 92 39 268

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Стига сте давали бе !!!Това са деца ,изоставени от родителите си !!! От една много толерирана етническа група !!!Мързеливи и способни само да получават помощи ! Те са вредни за себе си ! Навремето работих в интернат. От 20 завършващи 8 клас само трима бяха сираци,останалите 17 бяха роми ,оставени на издръжката на държавата.
41
0
 
17
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Да дарим!Спокойно можеш ? , ...
40
1
 
32
 
! Отговори
ю.я. преди 4 години
Радев да даде пример. Да каже колко даде.? И защо на сметка на президенството? Аз не му вярвам на тоя ***, той лъже, ще прилапа парите като топъл хляб. Този случайно попаднал на тоя висок пост, още не може да се освести какво му се е случило, той няма да даде парите.
39
35
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Гърбави,а гейналиев да не би да е направил нещо повече от Радев? Радев поне не се навежда ,има прекрасен изказ и винаги изказва собственото си мнение и държи на него.А джендърчето беше послушен и Винету винаги го дърпаше за ушите.
38
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Злото броди по земята...Няма вече човещина, доброта и любов-Непознати думи за обречените..Жалък край на поредната деградирала цивилизация..Не сме първите заминали си по тоя жалък начин.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо банковата сметка е открита на администрацията на президента? "Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата "Подкрепи една мечта, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента"
36
1
 
32
 
! Отговори
Това е живот..... преди 4 години
Пенсионираният военен Радев си взима 11 000 лв месечно за нищоправене, от време на време малко празни приказки, хоп и някоя друга безплатна екскурзийка с бившата му любовница съпруга ......
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тука става ясно че Десислава Радева се е забъркала в модните среди. Колко роклички и жилетки и подариха? Тя много обичча такива неща. Намирисва ми на корупция.
34
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репортер:"Какво ще кажете за Румен Радев?".Роман: "Не го познавам много, ама злато човек. Цялата маала за него гласува".
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев къде е Деса? Сигурен ли си дали в момента не гони самолета на някое летище?
32
0
 
23
 
! Отговори
Колко милиона преди 4 години
На година заминават за екскурзиите на Деса *** и мъжо и?Със сигурност може да бъдат изхарчени за нещо полезно ...
31
1
 
25
 
! Отговори
Клепоухий, преди 4 години
А ти дари ли нещо за тез сираци?Колко ти се откъснаха от 11 хилки на месец?Нещо личен пример , Ъ?
30
0
 
21
 
! Отговори
todkosh преди 4 години
Да спрат да крадат държавниците и ще има за сираците
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това мероприятие част от стратегията за детето ли е?
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Деси се откаже от една екскурзия, бая пари ще останат за благотворителни цели.
27
0
 
28
 
! Отговори
С чужда пита майчин преди 4 години
Ами хайде дарете и вие с малките заплати от 12 000 лв Стига сте чакали само от бедния народ
26
4
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Това ми прилича на на старият комунистически призив: Дайте, да дадем! И всички, като стадо даваха, а властващите се скатаваха. Прецедента с огромната заплата и максимална пенсия приканва пенсионерите да дадат. За мен това е доста пошло, нагло и тъ-по!
25
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Споко, остави ги да драскат, не е лесно да си *** за стотинки .... Мъката сигурно е голяма :D ама и те трябва да ядат нали ?!????
24
4
 
25
 
! Отговори
Няма лошо преди 4 години
А ние питаме Радев колко дари !И жена му ли даде толкова ?
23
5
 
11
 
! Отговори
Do 25 преди 4 години
Скоро ше виснеш на някое дърво, ***, заедно с родата ти, ще ви изпарим