Криминалист предполага: Стоян Зайков може и да не е в страната

Полицията не е открила нищо съществено, смята Иван Савов
20 май 2019 09:48, Красимир Ангелов
54

11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков в Костенец. Мъжът е заподозрян за извършването на две убийства и е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му жена.

Още по темата
"Oперацията може да бъде кръстена "след дъжд качулка". Органите на реда до момента не са открили нищо съществено. По-скоро трябва да се работи в посока на това, че лицето се е отдалечило максимално много от района и дори не е в страната в момента", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

Дронове, жандармерия... 11 дни без следа от Зайков

Службите имат предположение, че убиецът се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там продължава. В събота полицията намери оръжие в гориста местност близо до пчелни кошери. Все още не е ясно дали обаче пушката е на Зайков.

"Косвените доказателства говорят, че извършителят се е подготвил. Преди да извърши първото престъпление той е изтеглил всички пари от сметките си", добави още Савов.

"В МВР, за съжаление, куца твърде много превантивната дейност. И накрая превръща провалите си в евтини медийни успехи", отсече криминалистът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
14
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Единствено некомпетентността на 240те в парламента е по-голяма от тази на МВР. Нямат доказателства,че извършителя на първото е той, та камо ли на второто. И време беше да се чатнат, че той вече не е в региона, и може би наистина вече не е в Б-я. Всеки може да мине границата, когато си иска, откъдето си иска... смешници.
28
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Кой е луд да се крие там където е най-вероятно да го търсят. Отдавна е духнал в ЮАР, а нашите гонят Михаля.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той би имал преднина,ако след първото убииство бе използвал времето в което никой не го търси ,но след 2-3 дена извършва ново убииство в район който вече е блокиран и то със съвременна техника---горе долу са му хванали и посоката на движение по намерената пушка и те си знаят как са блокирали района и затова не си тръгват там не е равнина има труден пресечен терен на който какато поставят секретни постове по височините термо камери--квадрат по квадрат ще претърсят и ще го хванат....
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И най-отпреде вървешеСтоян вехта войводаСтояна си жандарето гонехаАма стоян беше хитър, юначен...Стояна си вълци криехаВълци, още лисициСтоян вехта войводаСтоян, бореца за правда и свобода...
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът се е подготвил. Изтеглил си е парите, най-вероятно и самолетен билет си е купил, а вие си обикаляйте по баирите като си нямате работа. Кой го знае вече в коя част на света е! Чете новините в интернет и ви се смее.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А добро утро! Да не би шефът ви да получи картичка от него и от братя Избегалеви от някой тропически плаж?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Stom ne plastat pari za nego da go hvanat, ne im e nujen, ne struva...po im e polezen da im biaga...
22
7
 
19
 
! Отговори
ПОЗНАВАЩ ГО ЛИЧНО преди 4 години
МАЧКАЙ ЧАНЕ! ТИ СИ ВОДАЧА НА НАРОДА! МАЛКО СА ХРАБРИТЕ И ДОСТОЙНИ МЪЖЕ КАТО ТЕБЕ, СТОЯН ВОЙВОДА ХАЙДУТИНА!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по последни данни последно е забелязан около една къща в БАРЦЕЛОНА
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо триете коментари бе ! Посъветвах Зайков преди да се предаде или там каквото реши ,да се отбие през парламента, и вие изтрихте коментара! Нима живеете добре !?
19
1
 
19
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
като си говорехме за случая ония ден с баба ми която е на 84 години тя ми каза че след третият ден на безуспешно търсене тои е избягал извън страната това означава че тя осем дена по рано се е сетила от това което се съмняват в момента разследващтите
18
0
 
25
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 4 години
*** знаят само актове и фишове да пишат, да пълнят гушата на Гробаджийския вампир .Просто няма интелигентни хора в тая система което е напълно обяснимо.
17
0
 
19
 
! Отговори
не става преди 4 години
Еле па ако е сложил шапка/качулка и е пуснал мустаци/брада, съвсем няма да го намерят :))
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зайко се оказа по-умен от кучетата.
15
0
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Тук трябва да имат в предвид парите с които разполага Зайков .Ако те са 6 цифрени ,няма да го открият в района. По добре да се откажат ,за да не пръскат пари на данакоплатеца.Човека си е уредил вече бягството .Ако парите са няколко хиляди най-вероятно са крие в някоя дупка в планината защото е иманяр и знае къде да се скрие .
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точен е пича.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕРМО КАМЕРИ НЯМАЛИ , НАЛИ С ТЯХ ХВАЩАТЕ БЕЖАНЦИ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГИ
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nai posle moje bi ne e v stranata no dali e toi ubieza saschto ne e 100%. Vs hora govorat dobri neschta sa nego no nsli njakoi trabva da e ubieza
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпник не се крие там ,където ще го търсят, а се крие там ,където няма да го намерят.А и както изглежда знае, как да се укрива.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Не само в МВР!В НАП, АПИ и каквото още се сетиш заповедта е стригане по 5 кожи, пари няма в хазната, глобявайте колкото може и в бюджета да няма пари за вашите заплати.