Криминалист предполага: Стоян Зайков може и да не е в страната

Полицията не е открила нищо съществено, смята Иван Савов
20 май 2019 09:48, Красимир Ангелов
54

11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков в Костенец. Мъжът е заподозрян за извършването на две убийства и е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му жена.

Още по темата
"Oперацията може да бъде кръстена "след дъжд качулка". Органите на реда до момента не са открили нищо съществено. По-скоро трябва да се работи в посока на това, че лицето се е отдалечило максимално много от района и дори не е в страната в момента", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

Дронове, жандармерия... 11 дни без следа от Зайков

Службите имат предположение, че убиецът се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там продължава. В събота полицията намери оръжие в гориста местност близо до пчелни кошери. Все още не е ясно дали обаче пушката е на Зайков.

"Косвените доказателства говорят, че извършителят се е подготвил. Преди да извърши първото престъпление той е изтеглил всички пари от сметките си", добави още Савов.

"В МВР, за съжаление, куца твърде много превантивната дейност. И накрая превръща провалите си в евтини медийни успехи", отсече криминалистът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, което не ми хареса в изказването на г-н Савов е, че прокурорът одобрявал действията по разследването, в хода на досъдебното производство. Грешка! Чл.161, ал.1 от НПК, регламентира, че съдия от първоинстанционен съд разрешава горното, по искане на прокурора, ако не има предвид, че трябва да се въведат подобни промени. Като цяло говори доста истини за системата, за което го адмирирам.
48
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Да избягаш за постоянно в чужбина трябва да имаш най-малко 50 хил евро докато се устроиш ,да си намериш работа ,жилище ,да се оправиш с емиграционните ,документи и така нататък .Илиан -Убиеца от соло разполагаше с 110 хил евро и си устрои живота , стана и Баща на скоро .Галеви разполагат с милиони .А Чане едва ли разполага с такива пари .Дори и да е успее да напусне страната, без пари ще го хванат .Ако не нашите ,то Чуждите полицаи !
47
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Търсят го сякаш е лисица скрила се в дупката си,горския я е видял и ловците заграждат района да я отстрелят.Къде са информаторите или ние ги осветлихме ?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Стоян вехта войвода - убиец на.... жени.Всеки посегнал на жена е страхливец, мишок е и тоя. Убил майката на детето си.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека има стари връзки още от панделата. Вижте с кого е лежал.ТЕ СА МУ ЯТАЦИТЕ.
44
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 години
Този излезе по голям комитаджи от дякона ЛЕВСКИ.Него го търсеха в цяла България и най накрая го хванаха в Къкринското ханче,Чане го търсят в Костенец и околностите 11дена и не могат да го хванат.Резил за заптиетата.Резил за пашите (пардон за генералите)дето само са водят такива.19736
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте предвид,че в затвора подобни типове не си губят времето напразно.Създават връзки с останалия крими контингент,планират бъдещи престъпления,обменят криминален опит и информация,разиграват различни варианти при различни ситуации,така че още с излизането си на свобода са поне с две обиколки пред ченгетата!Само опитни и добри криминалисти,отдадени на работата си могат да направят нещо по въпроса! Барети,стражари и др.джандари,единствено могат да объркат до перфектност ситуациата!
42
2
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Зайков е отдавна оттатък Стара Планина. Бяга бързо като заяк и катери като паяк. Няма как да ни пролази - нашата полиция ни пази!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно преди изборите ще го хванат и ще почнат хвалебствията - нашата полиция ни пази.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая да не стане В.Пелов 2 - пуснал си брада, сложил си качулка и нощем обикаля необезпокояван града...така 1-2 месеца. Накрая или ще го гръмнат, или ще се самоубие.
39
3
 
6
 
! Отговори
Каскет преди 4 години
Щом е в неизвестност от девети май, вероятно е от нащи. Още празнува денят на победата. Накръкал се е като ватенка, а те го търсят.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала, но народа го предположи още на втория ден. МВР-то знае да се крие по храстите, да яде банички и да се държи бандитски с редовите граждани, ама като стане дума за качествена оперативно-следствена дейност, е гола вода. Излиза, че е по-лесно да се чешеш по шкембето и да вардиш братя *** от народната справедливост, отколкото да заловиш един гладен изгубен шумкар. Сигурно е напуснал държавата 2 часа след убийството и в момента се надсмива над "компетентните" органи.
37
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не ,бе !!! Тука е и чака да го хванете в навечерието на изборите ! Ако вече не е замразен в някоя хладилна камера и го покажат преди изборите...
36
0
 
12
 
! Отговори
мери преди 4 години
Некадърници са това или го пазят предизборно за триумф на Баце видете ли той бега ама ние го хванахме,/ от тези всичко може да очакваш и никога не е истина ,освен тяхното съчинение/
35
0
 
15
 
! Отговори
.. преди 4 години
Страшен криминалист е тоя - можело и да е зад граница. Със същата вероятност може да се предположи, че не е зад граница. Аз, без да съм криминалист също мога да го предположа. Ако бях криминалист трябваше да изнеса някакви тези поне, защо е зад граница..
34
0
 
3
 
! Отговори
да 34 преди 4 години
Щом сме съюзници ,натовци сме и участваме в мисии ,а не ни удрят значи има причина ...
33
0
 
9
 
! Отговори
не се казва преди 4 години
Колко дена преди ,,предполагаемото убииство ,, е изтеглил парите и не е без значение колко са те ? Тез експерти говорят ,ама нищо не казват ,така гаранция няма...защото подготовката, ако е започнала преди 1-година и бункер може да е направил...количеството на парата е много важен момент...
32
0
 
12
 
! Отговори
Ранърса преди 4 години
Не ми се мисли просто, ако не беше Чане, а някоя банда Талибани, или некви фанатизирани типове, както онзи в Нова Зеландия... Просто немам думи.
31
0
 
8
 
! Отговори
Живко преди 4 години
Железен е.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да изтегли всичките си пари трябва да се яви на гише,че да си ги получи след туй.