Стимуланти, анаболи... Струва ли си да умрем, правейки красиво тяло?

Докъде може да доведе лошата здравна култура?
20 май 2019 11:15,
94

19-годишен младеж от Хасково получи инфаркт след тренировка по футбол в комбинация с фитнес занимания. Той се оплакал на лекарите, че изпитва болки в гърдите.
Още по темата

Децата ни се тъпчат с анаболи: Бързи мускули, но и стерилитет

Докъде може да доведе лошата здравна култура и надценяването в залата или на стадиона? И защо пада границата на покосените от инфаркт млади хора? Знаем ли как да използваме добавки и стимуланти и как можем да прегорим в спортните занимания без да усетим?

"Сърдечните проблеми обикновено са или част от генетичен такъв, или вследствие на храните, които консумираме в съвременния свят - всички са наясно, че всеки трети в САЩ е болен от рак или диабет. Претоварването може да бъде причина за инфарктни състояния, но спортът сам по себе си - не", коментира в студиото на "България сутрин" фитнес инструкторът Кирил Вълчев–Скалата.

Във връзка с употребата на азотни бустери, той бе категоричен, че не бива да се употребяват от млади хора, тъй като разширяват кръвоносните съдове и могат да доведат до редица проблеми.

"По-добре да стимулираме нервната система с кофеин или друг продукт. Това ще доведе до по-голяма възможност за физическо натоварване и няма да разбие сърдечно-съдовата ни система", допълни още Скалата.

Пред Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Мартин Гаджев отбеляза, че има добавки, които могат да се пият преди тренировка за енергия. Те обаче трябва да бъдат употребявани от професионални спортисти, които са запознати с това, което правят и с продуктите, които приемат.

"Повечето хора са нетърпеливи, искат бързи резултати и така взимат прекомерно количество добавки, без да са наясно как действат", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и друг по-сериозен проблем.След продължителна употреба на такива неща им се увреждат мозъците.Не знам как точно по какъв начин но съм забелязал че такива типове обикновено имат проблеми с комплексите и негативните емоции.Гняв,завист,комплекси,злоба,страх,избухливост. Стават ***,зли и яки.Перфектната комбинация ама да си месояден динозавър,не човек.Разбира се не всички са такива има изключения,но не са много. По-малко фитнес повече психично здраве :)
16
3
 
8
 
! Отговори
За14 Горан преди 4 години
Ми дърдори си човека общи приказки подобно на теб
15
2
 
29
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Малки хора с големи комплекси.
14
3
 
22
 
! Отговори
Горан преди 4 години
А, тоя Киро Скалата има ли представа колко милиона са Щатите, та да се изцепва, че всеки 3-ти американец е болен или от рак, или от диабет? То бива да си глупав, ама да си Киро Скалата не всеки го може!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ранъта праи бурбъта
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чичо 10Мдддааа........братушките много добре са го казали......."Сила есть, ума не надо"!!! Успех с превода!
11
3
 
37
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Бързите резултати във всеки спорт, често са нетрайни, излизат скъпо, и струват живот! Не можеш да скочиш, преди да си проходил!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без зоба не пълня гроба.
9
15
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Не сте прави - умните глави са го казали: Без препарати няма резултати!
8
21
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Тренировка без хап - загубено време
7
35
 
11
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Ай стига с тъпите статии. Знаете ли колко трябва да блъска човек в залата без анаболи и пак няма да постигне резултат и на половина? Анаболите си трябват, иначе не стават мускули и не те приемат добре в партията ни.
6
4
 
14
 
! Отговори
Жорката преди 4 години
Както знаем всеки трети в Щатите е болен от рак :D Скала ти си яко *** и не знам дали е от запушената ти аорта или от аналгините. Живи и здрави да са хората в САЩ.
5
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успоредка набирания на лоста коремни преси йога плуване ходене и никаква химия и ще сте добре културистите са глупави хора
4
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С девиз "Превърни мозъка в мускули" кво друго се очаква
3
5
 
29
 
! Отговори
един преди 4 години
Потвърждение на теорията на Дарвин за естествения подбор
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително *** статия. Все едно да коментирате нуждата от пластична хирургия, естетична и тем подобни, вредата от които е доказана. Нешата са сходни! Всеки сам си решава какво и как! Фитнес инструктор да коментира здраве... нямам думи.
1
42
 
12
 
! Отговори
ТКЗС преди 4 години
По-добре инфаркт във фитнеса, отколкото инфаркт копаейки кукуруз на къра.