Стотици на протест срещу насилието над животни

Бездомните кучета и котки ставали все повече
21

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест срещу растящия брой на бездомните животни и насилието срещу тях се проведе в София. В столицата недоволните се събраха пред Министерския съвет.

"Вече 10 години организираме всякакви протести, при това доста често. Държавата е абдикирала и не изпълнява законите си, не искаме друго, освен да се изпълнява закона", каза пред Bulgaria ON AIR Николай Добрев, който е сред протестиращите.

По думите му в момента зоополиция у нас съществува, но не във формата, която би трябвало, тъй като е зависима от други институции.

"Общините са най-големите извършители на насилие. Искат да се реши проблемът за един ден, а те дори не знаят закона. Смятаме, че трябва да се обърне сериозно внимание на ставащото, тъй като то рефлектира върху възпитанието на децата ни. Това безумие трябва да спре", посочиха още протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЯворАдолф Хитлер, този нещастен егоист и неповторим болен мозък, е бил много неща, също така е бил и любител на изкуството. Само че, както правата на животните не ги е измислил той, така и изкуството е съществувало много преди светът да чуе за този проклет диктатор. Тоест, дали дадено нещо е правилно не се определя от това дали някой много лош човек го е правил или не.
14
2
 
2
 
! Отговори
Явор преди 4 години
До безполезнициКолко е полезно да коментираш под една такава новина като обиждаш животни или хора? бай х пита кога ще организират протест за защита на бездомните хора. Той от къде знае, че тези хора не помагат и на бездомни хора? А бай х, който не смее и името да си напише, може ли да посочи на колко бездомни хора той е помогнал? Пак защо не и да каже кога ще организира той протест?
13
2
 
4
 
! Отговори
До Явор преди 4 години
Адолф Хитлер е бил вегетарианец и по негово време са били приети едни от първите закони за опазване на околната среда и защита на животните, докато хора са били убивани в концлагерите.
12
4
 
4
 
! Отговори
Явор преди 4 години
До xxlТака значи... Хора с психични отклонения не са тези които тормозят животните, въпреки че това е незаконно и неморално (има много документирани случаи на зверства над животни), а тези които протестират и изискват законът да се спазна? Невероятно кривогледство!
11
4
 
6
 
! Отговори
да добавя преди 4 години
категоризация "стари моми" вече не е достатъчно актуална, тук виждаме категория "прастари моми".
10
3
 
8
 
! Отговори
Само да питам преди 4 години
Тия петте пачи и десетината журналисти-блогъри ли са "стотиците"? За един приятел питам. ...между другото, П.А.Ч.А ценцурираме ли го вече, или още може да го ползваме.
9
5
 
8
 
! Отговори
безполезници преди 4 години
Като карам колело и ме подгонят гадовете, кой е жертва на насилие?
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия от кое заведение ги изкраха. Какви животни ги подгониха. Къде в София има животни че да ги спасяват. Зашо не излязоха на протест когато на хората по селата им изклаха здрави животни.
7
6
 
15
 
! Отговори
xxl преди 4 години
На снимката виждаме хора с леки психични отклонения, които вероятно никога не са нападани от кучета и не са се заразявали. Не става ясно за какво точно насилие става въпрос, но явно не са и наясно какви опасни зарази крият тези улични животни. В крайна сметка, никой нормален човек не би извършил насилие към което и да е животинче /протестират напразно/.
6
3
 
18
 
! Отговори
бай х преди 4 години
а протест за защита на бездомните хора няма ли ???
5
2
 
17
 
! Отговори
Така ли? преди 4 години
Къде на снимките видяхте стотици?
4
4
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Да- живее, мечето- царство ....
3
3
 
6
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Хиляди- гълъби,....Цапат, прй- джамия , София. ......
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живеят котараните! Кучетата също са сладури.Но бездомни животни в населените места просто не бива да има.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живеят котараните! Кучетата също са сладури.Но бездомни животни в населените места просто не бива да има.