Съревнованието с останалите европейци води до песимизъм сред българите

Но това не пречи на амбициите ни за подобряване жизнения си стандарт
21 май 2019 15:07, Екип на Bloomberg
11
Съревнованието с останалите европейци води до песимизъм сред българите
Момиче на брега на морето Снимка: Pixabay

Българинът е песимист, но противно на всеобщото мнение, това не е по природа. Подобно мнение изказа управителят на BNP Paribas Лични финанси у нас Жозе Салойо в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той смята, че обществото ни страда от съревнованието с останалите европейски народи, тъй като е от прекалено скоро в ЕС, за да достигне техния стандарт. И все пак ние сме сред лидерите, когато стане въпрос за предвижданите харчове през предстоящата година.

„Има два фактора за желанието на българите да харчат повече. Първият е подобрената икономическа ситуация – увеличените БВП и заплати. Вторият е желанието на българите да подобрят жизнения си стандарт“, казва Салойо.

Българите проявяваме най-сериозни апетити към туристическите пътувания и обзавеждането и ремонта на дома, смята още управителят на BNP Paribas.

Всичко по темата можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: българияЖозе Салойо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кои останали европейци? И развита промишленост не помага. Държавите на Запад са с висок брутен продукт, но с масово бедно население. Германия - 50% от капитала е собственост на към 20 човека от население 84 милиона, 40% от населението не притежава никакви спестявания и живее от заплата до заплата, в големите градове под 20% от жилищата са собствени, останалите главно на големи наемателски фирми. Покупвателната способност се доближава до Румъния и България.
8
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ще се състезаваме с такива високотехнологични държави близки до нашето икономическо и индустриално състояние като:Малави,Мали,Чад,Лесото и др.Така няма да се депресираме,ще заспим блажен сън и ще изпаднем в състояние на нирвана.Само краката ни ще стърчат от скъсаното одеало и куркането на празните ни стомаси ще ни вади от това блаженство
7
2
 
2
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
До 6Манталитета на Андрешко е наследство от абортиралия соцшализъм, когато се ходеше на работа, а не да се работи.Не случайно от тогава мотото на "масите" беше: Те ни лъжат, че ни плащат, а ни ги лъжем, че работим !Затова есента отново ще клекнат под балкона на Борисов да им плати бензина, парното и тока.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мияча на *** - никой няма време да се занимава със странична дейност работейки по 10 часа на ден за 1500 лв. Разни популистки простотии, че видиш ли всичко било заради манталитета на българина можеш да ги разправяш на бабите пред блока. Причината не е една, а е съвкупност от много фактори, предимно геополитически. Естествено масовката няма как да вникне в тях не защото е много сложно, а защото липсва време и желание. Къде, къде по-лесно е да се цепин, че всичко е въпрос на манталитет.
5
1
 
2
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
До 4Не отдавна имаше статия за мечтата на българина - да притежава паркинг !!!Къде виждаш тук интелектуална собственост ?...да не говориме за креативност, новаторство, конкурентност, перспективност, предпоставки за растеж, просперитет, износ, глобалност ?Че то занаячийте по турско време са били по-активни и напредничави и се знае, че много от тях са изнасяли изделията си и извън османската империя.
4
1
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До Мияч на чинииА да кажеш нещо за условията за правене на бизнес в България и в Европа? Или гаранциите за собствеността - материална и интелектуална? Хората започват да харчат, ядат и пият, когато виждат, че не виждат възможност за успех.
3
5
 
4
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Андрешко затова няма да стигне европеците, защото всяко попаднало му в ръцете евро го харчи най-напред за консум - кеф, сладострастие, показност, чалга,...с една дума - декадентство !Докато на Запад много хора инвестират в собствен бизнес и много от тях са превърнали мазетата си в експериментални работилници, където създават често дребни неща за т.н. "ширпотреба" - от обикновения дюбел, до миниатюрни играчки за шоколадови яйца !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обществото страда предимно от съревнованието вътре между индивидите в него. Никой не го топли факта, че някой си Гюнтер в Германия вземал 3к евро заплата. Обаче Гюнтер няма чушкопек!
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първите места сме, само че в негативните класации - стрес, болести, смърт, глад, задлъжнялост, катастрофи и т.н. При ГЕРБ е така!!!!