Абитуриентите на ход: Без оркестри и гюбеци пред "Александър Невски"

МВР ще помага, но и ще санкционира зрелостници при нарушения на пътя
Обновена: 22 май 2019 16:10 | 22 май 2019 16:05, Красимир Ангелов
16

Създадена е цялостна организация за обезпечаване на сигурността по време на абитуриентските балове както и в училищата, така и в заведенията, обяви главен инспектор Георги Георгиев от ГД "Национална полиция".

Той уточни, че органите на реда са провели срещи с училищните ръководства, органите на местната власт и ръководствата на частните охранителни фирми. "На входа на заведенията ще има пропускателен режим. Самите управители на заведения са инструктирани по какъв начин да действат, ако видят лица с оръжия, употребили наркотични вещества и алкохол", обясни той.

Абитуриентските балове: Аху-иху и после – финансово тихо

От МВР съветват всеки, който ще кара зрелостници, да не сяда зад волана употребил алкохол, за да бъде избегната възможността за произшествие. Освен това стана ясно, че тази година празненствата пред катедралния храм "Св. Александър Невски" в центъра на столицата, където традиционно всяка година се събират десетки абитуриенти, са забранени. Зрелостниците ще могат да се съберат на площада пред храма, за да се срещнат с учителите и съучениците си, но е строго забранено там да присъстват оркестри, които да оскверняват светата обител. Решението е на Светия синод и Столичната община.

Инспектор Мария Ботева от Пътна полиция пък призова абитуриентите да не се показват през прозорците и люковете на автомобилите, които ги возят, за да не се стигне до ПТП.

"Младежите при употреба на алкохол и други вещества често правят доста неразумни неща. Съветваме ги да не се показват по прозорците и люковете на автомобилите, тъй като подобно поведение крие рискове от произшествия", каза тя.

"Там, където има колони от абитуриенти, те ще бъдат подпомагани. При необходимост ще бъде подпомогнато движението, така че колоните да се изнесат и да освободят кръстовището. Нека шофьорите да бъдат толерантни", допълни инспектор Ботева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
мислете! преди 4 години
Тука е България.Докога момичетата български ще въртят *** и ще искат кючеци?На кючеци ли ще учат децата си?500 години стигат!!!
11
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без оркестри и гюбеци пред "Александър Невски"Ама моля Ви, нали сме Милиционерия!
10
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 6Архивите са унищожени,за да не се разбере къде са "отгледани" нови османци,та после да не се окаже,че всъщност османци в България НЯМА.
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЪРЖЕСТВО БЕЗ МУЗИКА ИМА ЛИ?АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ПОКОЕН ДОМ ЛИ Е?ВЕНЧАВКИ В АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ НЕ СЕ ПРАВЯТ ЛИ?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емааа .. еее...оооо не. КАК ТАКА БЕ! Че то сий традиция! Аз съм вече възрастен човек, на 27 и винаги и било тай. Малко опса дупса друстатаат .... еййй кви сит такива. Куларити мултористи ....
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За валс или рокендрол се иска знания, умения, учене. А гюбека е лесна работа - само въртиш задни части.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е без гюбеци пред Ал.Невски,е как веее????Щоооо/?Те и салфети няма да ми дават да метам.
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без гюбеци няма как да се разбере че е абитуриентски бал. Как си мислите 500 години турски гюбеци и да не е останало в гена това. Колко семе са хвърлили османците през тези 500 години СЪЖИТЕЛСТВО знаете ли. Няма как да знаете а и никой няма да ви каже. Архивите са унищожени нарочно защото ще се окаже че всички са Османци.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам абитуриентски балове качени в Youtube от съседна Сърбия, родината на поп-фолка както някои и викат.Ами знаете ли с какво започват тържествата, поне на открито, на площади и улици?От тази година, май 2019-та, започват наредени в редици - момичета и момчета с валсове на Йохан Щраус.Сами си правете изводите, сигурен съм че и в съседна Турция няма да видите толкова ориенталски гюбеци като в България, държава членка на Европейския Съюз...
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се наемат парти бусове. Така е по света. При нас всеки наема някоя скъпа кола с цел да покаже колко е вървежен.
2
1
 
30
 
! Отговори
Ша ва плющя преди 4 години
Стъденти и гюбеци - какво светло бъдеще ги чака само...
1
0
 
15
 
! Отговори
Шибака преди 4 години
Оркестри и гюбеци ще има иначе това не е никакъв абитюрентски бал.